Zakup Lexusa NX 350h

Wszelkie informacje na temat zakupu modelu NX
Post Reply
whero
Lex Driver
Model Lexusa: rx, gs, nx

Re: Zakup Lexusa NX 350h

Post by whero »

Android auto/ Apple carplay w końcu obydwa bezprzewodowo?
Ghotti
Lex Master
Model Lexusa: 350h

Post by Ghotti »

Apple bezprzewodowo android przewodowo ale ma być niby update i będzie bezprzewodowo tez android
krawczykowskim
Nowy lex user

Post by krawczykowskim »

Ghotti wrote:
krawczykowskim wrote:Dzień dobry,

Nazywam się Mateusz Krawczykowski. Jestem doradcą ds. sprzedaży samochodów nowych marki Lexus. Jeżeli są Państwo zainteresowani zakupem Lexusa, gorąco się polecam. Chętnie przygotuje ofertę cenową. W razie jakichkolwiek pytań lub wątpliwości jestem do Państwa dyspozycji pod nr kontaktowym 735 201 520 lub adresem mailowym mateusz.krawczykowski@lexus-krakow.com.pl

https://www.facebook.com/Mateusz-Krawcz ... 2822505268

Pozdrawiam!
to skoro mamy tutaj handlowca to może się dowiemy z czego wynikają opóźnienia? ;) jeden zamówił 08.08 i już ma odebrany samochód drugi zamówił 30.08 miał odebrać w lutym a ma już maj przewidziany do odbioru ;) tak samo jak ludzie zamawiali pod koniec zeszłego roku i planowane były na czerwiec/lipiec odbiory a są już przesuwane o 2msc chyba planowanie jest nie halo ;)
Na pewno jest bardzo duże zainteresowanie tym modelem, więc ilość zamówień robi swoje, ogólnoświatowe problemy z podzespołami do samochodów to drugie. Wielkim plusem jest to, że przy zamówieniu samochodu mamy gwarancje stałej ceny, czego inne marki nie gwarantują i zdarzają się takie sytuacje, że dostają Państwo niekompletne specyfikacje, które w późniejszym czasie mają być doposażone, a terminy realizacji nie są wcale krótsze. W Lexusie o takim czymś nie ma mowy. Moim skromnym zdaniem, obecnie jest to najciekawsza propozycja w tym segmencie i jestem przekonany w 100 %, że warto poczekać na ten samochód bo miałem przyjemność trochę dłużej go użytkować.
Ghotti
Lex Master

Post by Ghotti »

Zainteresowanie rozumiem co jest zrozumiałe natomiast ciężko pojąć przesunięcia dostaw o 3 msc ;)
lesiu005
Lex user
Model Lexusa: NX

Post by lesiu005 »

Moim zdaniem, duże zainteresowaniem może powodować, że nowe zamówienia mają dłuższy termin, nie powinno mieć to wpływu już na złożone zamówienia z przypisanym slotem na fabryce.

Przesuwanie terminu z powodu dużego zainteresowania sugeruje, że ktoś "ważniejszy" wskakuje przed nas i to już nie jest fajne.
Wojciech Grona
Lex user
Model Lexusa: Ux

Post by Wojciech Grona »

Robią to na co mają zakupiony i zmagazynowany materiał.
Teraz data zamówienia nie oznacza już kolejności dostaw.
Jest problem z lakierem, środkiem hazel i dark rose.
Pakiety nie mają znaczenia bo na to byli przygotowani.
Zmieńcie kolor na szary i tapicerkę na czarną to zrobią.
Last edited by Wojciech Grona on 24 Feb 2022, o 05:33, edited 1 time in total.
Valigora1
Lex user
Model Lexusa: Elegance

Post by Valigora1 »

Klaudiusz wrote:Ktos napisal, ze nowy NX ma sporo problemow wieku dzieciecego. Doczytalem na forum US i faktycznie.

Nie zapisuje pozycji kierowcy, nie dziala Hey Lexus, nie blokuje drzwi auta przyciskiem na klapie. A nawet zle pokazuje wskazania spalania.

Ciekawe kiedy to naprawia i czy wersje na EU maja te same problemy

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Na sąsiednim wątku zakup lexus nx450h ktoś właśnie odebrał Lexusa i napisal:

"Hej Lexus działa bez zarzutu. Trzeba tylko poczekać ze 20 s. od włączenia auta żeby coś tam się pologowalo. Zmieniłem komendę na "Marysiu" :D
Nawigacja ma cos ciekawego. "Prowadzenie głosowe".
Jakaś inna (nie ta od nawigacji) "pomaga" tej standartowej od nawigacji i wtrąca swoje uwagi. Mówi wyszukanym językiem polskim z arystokratycznym akcentem. Mieliśmy z żoną niezły ubaw także narazie jej nie wyłączamy (mam nadzieję że będzie można).
Aplikacja pokazuje iż pełne naładowanie baterii nastąpi po 8,5h.
Narazie ładuje ze zwykłego gniazdka."

Z tego co czytałem na zagranicznych forach część problemów jest wygenerowana przez pojedyncze ooby które nie czytały instrukcji obsługi tak jest m.in z "problemem"zapamiętywania pozycji foteli bo było to robione nieprawidlowo czy też konfiguracja telefonów i podłączaniem do systemu Lexusanp ktos sobie podlaczyl w trybie serwisowym. Jedyna rzecz jaką tam się kilka razy przewijała i dotyczyła czesci osób dotyczyła problemów ustawień w systemie Lexusa jeśli ktoś dodawał kilka profili i/lub miał dwa aktywne klucze do samochodu na raz wtedy system potrafił się restartować do ustawień domyślnych i generowac rozne problemy. W przypadku korzystania z jednego profilu i jednych kluczykow problemów nie było. Czekamy na recenzje z jazdy właścicieli nx350h,których kilku było na tym wątku ale coś sie nie odzywają.
whero
Lex Driver
Model Lexusa: rx, gs, nx

Post by whero »

Valigora1 wrote:
Klaudiusz wrote:Ktos napisal, ze nowy NX ma sporo problemow wieku dzieciecego. Doczytalem na forum US i faktycznie.

Nie zapisuje pozycji kierowcy, nie dziala Hey Lexus, nie blokuje drzwi auta przyciskiem na klapie. A nawet zle pokazuje wskazania spalania.

Ciekawe kiedy to naprawia i czy wersje na EU maja te same problemy

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Na sąsiednim wątku zakup lexus nx450h ktoś właśnie odebrał Lexusa i napisal:

"Hej Lexus działa bez zarzutu. Trzeba tylko poczekać ze 20 s. od włączenia auta żeby coś tam się pologowalo. Zmieniłem komendę na "Marysiu" :D
Nawigacja ma cos ciekawego. "Prowadzenie głosowe".
Jakaś inna (nie ta od nawigacji) "pomaga" tej standartowej od nawigacji i wtrąca swoje uwagi. Mówi wyszukanym językiem polskim z arystokratycznym akcentem. Mieliśmy z żoną niezły ubaw także narazie jej nie wyłączamy (mam nadzieję że będzie można).
Aplikacja pokazuje iż pełne naładowanie baterii nastąpi po 8,5h.
Narazie ładuje ze zwykłego gniazdka."

Z tego co czytałem na zagranicznych forach część problemów jest wygenerowana przez pojedyncze ooby które nie czytały instrukcji obsługi tak jest m.in z "problemem"zapamiętywania pozycji foteli bo było to robione nieprawidlowo czy też konfiguracja telefonów i podłączaniem do systemu Lexusanp ktos sobie podlaczyl w trybie serwisowym. Jedyna rzecz jaką tam się kilka razy przewijała i dotyczyła czesci osób dotyczyła problemów ustawień w systemie Lexusa jeśli ktoś dodawał kilka profili i/lub miał dwa aktywne klucze do samochodu na raz wtedy system potrafił się restartować do ustawień domyślnych i generowac rozne problemy. W przypadku korzystania z jednego profilu i jednych kluczykow problemów nie było. Czekamy na recenzje z jazdy właścicieli nx350h,których kilku było na tym wątku ale coś sie nie odzywają.
z ciekawości - chyba w teorii aplikacja na telefony wraz z pozwalaniem na to "udostępnianie" kluczyków miała/ma chyba pozwolić na to żeby telefon funkcjonował jako kluczyk / ładował się z niego profil itp - próbowaliście z tego korzystać?

co do problemów wynikających z nie do końca poprawnego zrozumienia procesu konfiguracji ... nie brałbym ich poważnie pod uwagę / uznaję właściwie za nieuniknione przy takiej ilości nowości / nie jestem przesadnie zdziwiony - wszystko się zdarza (nie chcę nikogo urażać ale czytanie ze zrozumieniem nie jest zawsze prostolinijne)
Wojciech Grona
Lex user
Model Lexusa: Ux

Post by Wojciech Grona »

30% wykupu = 115 oczek na leasingu
W opcji 5 lat zabawy z amortyzacją i problem z VAT
nieŁad głupi nieJest[/quote]Ja wziąłem na 2 lata
10% wpłata własna
50% wykup
106,45% ale niestety na zmiennej

Standardowo robię nadpłaty (raty balonowe) i po 30 miesiącach mam wykup 1%.

Wysłane z mojego LIO-L29 przy użyciu Tapatalka[/quote]

Na mena nadaje się ich aktualna oferta 114%.
Nóż kurr… lepiej kredyt brać niż ich finansowanie.
Attachments
3CD42782-DFA3-41BC-9439-111D7DC75802.jpeg
3CD42782-DFA3-41BC-9439-111D7DC75802.jpeg (40.1 KiB) Viewed 1428 times
Last edited by Wojciech Grona on 24 Feb 2022, o 06:21, edited 8 times in total.
Lewsey 89
Lex user
Model Lexusa: NX 350h

Post by Lewsey 89 »

Nie podoba Ci się oferta z TOYOTY to ją olej, a nie wałkujesz w kółko i to samo 34 raz. Kiedy nie wejdę na forum to muszę przebrnąć przez te Twoje "MERYTORYCZNE" wypowiedzi. Ktoś Ci płaci za te posty? Siedzisz tu całą dobę i nic nie wnosisz do tego wątku.
Post Reply

Return to “Lexus NX”