Zakup Lexusa NX 350h

Wszelkie informacje na temat zakupu modelu NX
Post Reply
Farmax
Lex user
Model Lexusa: NX

Re: Zakup Lexusa NX 350h

Post by Farmax »

zgadzam się z przedmówcą - każdy silnik spalinowy wyje i tyle, mam X3 2,8i i jak wcisnę gaz to słychać silnik i tyle - wcale nie jest inaczej jak w NX
jak ktoś nie chce słyszeć silnika to tylko elektryk lub jeździc spokojnie
ropniaki klekoczą i co z tego - jeden to lubi drugi nie takie zycie
a czepiać się zawsze można wszystkiego bo tak każdy z nas ma ale nie przesadzajmy
pzdr
Piotr36_6
Nowy lex user

Post by Piotr36_6 »

Witam, czekacie na swoje NXy po 11 miesięcy czy rezygnujecie?
Zamówiłem pod koniec grudnia i termin z sierpnia przesunął się na listopad.
Jest w sprzedaży z odbiorem na lipiec podobny model ale bez pakietu premium i 20 tys droższy, brać czy czekać na ten z listopada?
Farmax
Lex user

Post by Farmax »

ja czekam wyjścia za bardzo nie ma - plus że cena dobra będzie, a na lepiej się nie zanosi
będzie w maju ok
I.Q.
Lex user
Model Lexusa: NX 350h

Post by I.Q. »

Piotr36_6 wrote:Witam, czekacie na swoje NXy po 11 miesięcy czy rezygnujecie?
Zamówiłem pod koniec grudnia i termin z sierpnia przesunął się na listopad.
Jest w sprzedaży z odbiorem na lipiec podobny model ale bez pakietu premium i 20 tys droższy, brać czy czekać na ten z listopada?
Każdy musi sam zdecydować - też mam zamówienie z grudnia - odbiór maił być na sierpień ale teraz któż to wie kiedy. Ale NIC - czekam. bez PREMIUM, 20 tyś droższy (czyli już 34 tyś) i odbiór lipiec - a kto Cię tak zapewnił że odbiór w lipcu? :crazy:
Piotr36_6
Nowy lex user

Post by Piotr36_6 »

I.Q. wrote:
Piotr36_6 wrote: a kto Cię tak zapewnił że odbiór w lipcu?
Tak jest w ogłoszeniu, auto się jeszcze nie produkuje więc jest duże ryzyko że też przesuną termin.
Ghotti
Lex Master
Model Lexusa: 350h

Post by Ghotti »

Zamówiłem grudzień odbiór niby jeszcze Lipiec oficjalnie ale widzę ze wrzesień będzie optymistyczny …
Valigora1
Lex user
Model Lexusa: Elegance

Post by Valigora1 »

Najpierw pandemia, potem wojna a teraz trzęsienie ziemi (info z wczoraj):

Toyota i Nissan wstrzymały operacje w swoich fabrykach w północnej Japonii po tym, jak w środę doszło do silnego trzęsienia ziemi w prefekturach Fukushima i Miyagi.

Fabryki Toyoty w prefekturach Iwate i Miyagi wciąż nie pracują. Firma podejmie decyzję, czy wznowi w najbliższym czasie produkcję – poinformowała rzeczniczka firmy Shiori Hashimoto. W fabrykach, gdzie zawieszono prace, produkowane są popularne modele tej marki – Yaris.

Nie działa również fabryka Nissana w Iwaki w prefekturze Fukushima. Obiekt i tak miał zostać zamknięty w czwartek i piątek ze względu na szczepienia pracowników – wyjaśniła rzeczniczka Azusa Momose.

Choć w zakładach Toyoty odnotowano pewne uszkodzenia, to nie pojawiły się doniesienia o rannych pracownikach. Z kolei Nissan poinformował, że wszyscy pracownicy zostali bezpiecznie ewakuowani, zaś w fabryce nie wystąpiły żadne zniszczenia mogące mieć wpływ na produkcję. Nie ma również rannych, wynika z oświadczenia rzeczniczki firmy.

Do pewnych zniszczeń doszło w fabryce Denso Corp. w Fukushimie. Firma ta jest dostawcą części dla Toyoty. Eksperci firmy oceniają, czy będzie to miało wpływ na produkcję aut tej marki.

Toyota zawiesiła prace również w fabryce silników w Miyagi, ale w tym przypadku zakład może zacząć pracować jeszcze w czwartek po przeprowadzeniu kontroli bezpieczeństwa – poinformowała Shiori Hashimoto.

W środowym trzęsieniu ziemi w Japonii zginęły 4 osoby, ponad 100 zostało rannych.

I dalsze dzisiejsze info związane z covidem w Azji:
Like many end product manufacturers, Toyota already faced challenges from COVID-induced supply chain issues. On Thursday, the company announced a three-month "intentional pause" from April to June and a reduction of its global production plan for April from 800,000 units to approximately 750,000 units, with the caveat it might even produce fewer.

"Most of northeastern Japan is a production center for global upstream semiconductor raw materials," said tech analyst Trendforce. But luckily, most of the memory and semiconductor companies remained relatively unscathed from the earthquake, said the research firm.

One company Trendforce said unfortunately didn't escape unscathed was Kioxia, whose K1 Fab in Kitakami faces a possible downgrade to 1Q22 production. The earthquake damaged the facility's wafer input, caused a shutdown and may be slow to recover, said Trendforce. The K1 fab accounts for around 8 percent of the company's 2022 production capacity. ®
gfr
Lex user
Model Lexusa: NX350h

Post by gfr »

Ja zamówiłem w październiku i wczoraj się dowiedziałem, że termin już się przesunął na koniec września. Więc w sumie to przestaję mieć nadzieje na auto w tym roku i zaczynam szukać alternatywy.
protos
Lex user
Model Lexusa: nx 350 h

Post by protos »

Mam pytanie czy android auto tylko przewodowo na androida?
Ghotti
Lex Master
Model Lexusa: 350h

Post by Ghotti »

gfr wrote:Ja zamówiłem w październiku i wczoraj się dowiedziałem, że termin już się przesunął na koniec września. Więc w sumie to przestaję mieć nadzieje na auto w tym roku i zaczynam szukać alternatywy.
U konkurencji jest lepiej teraz? X3/q5/glc ?
Post Reply

Return to “Lexus NX”