U mnie auto zostało wyprodukowane 12.09.22 i do tej pory nie dotarło do Polski. Ktoś tu na forum mówił że na Mikołaja będę jeździł... ha ha ha, dobre.
Zakup Lexusa NX 350h
-
- Lex user
- Model Lexusa: NX350h
Re: Zakup Lexusa NX 350h
350h presti. des. taz. khaki. Zamówienie 7.10.2021. Status: odebrane
-
- Nowy lex user
- Model Lexusa: NX
Wypisałem maile z nagłówkiem "Aktualizacja statusu". Z informacji wcześniej wyczytanych tu na forum wnioskuję, że "Przetwarzanie zamowienia" oznacza poprostu przypisanie slotu na produkcję i to normalna praktyka.

-
- Lex Master
Zakup Lexusa NX 350h
Nie wiem jak Was, ale mnie uspokoili…
Szanowny Panie,
Na wstępie pragniemy podkreślić, że zapoznaliśmy się z Pana uwagami. Jest nam przykro z powodu zaistniałej sytuacji. Prosimy o zapoznanie się z naszymi wyjaśnieniami.
Toyota i Lexus to globalna marka z ponad 85-letnią historią, która od początku istnienia kładła szczególny nacisk na poprawianie jakości oraz skuteczności procesów produkcyjnych. To zaowocowało powstaniem autorskiego systemu produkcji Toyoty oraz pozwoliło zbudować stabilną i bardzo skuteczną sieć poddostawców. Wydarzenia ostatnich miesięcy zmieniły jednak sytuację nie tylko na rynku motoryzacyjnym, ale w całej globalnej gospodarce. Zerwane łańcuchy dostaw, wciąż niska dostępność mikroprocesorów, a także kłopoty w globalnej logistyce spowodowały, że także my musieliśmy zrewidować kalendarz produkcji i dostaw. Część z naszej światowej sieci fabryk ograniczyła, a nawet czasowo zawiesiła wspomnianą produkcję, a start produkcji nowych modeli rozpoczął się z opóźnieniem.
Z tego powodu musimy z przykrością poinformować o wydłużeniu pierwotnie określonego czasu oczekiwania na już zamówione samochody.
Jest to dla nas i naszych Autoryzowanych Stacji Dilerskich bezprecedensowa i trudna sytuacja. Dlatego pragniemy Pana zapewnić, że wspólnie poszukujemy wszelkich rozwiązań mogących poprawić ten stan. Złożone już zamówienia będziemy starali się realizować zgodnie z wynikającą z kalendarza tych zamówień kolejnością.
Z otrzymanych przez nas informacji wynika, że złożone przez Pana zamówienie nadal oczekuje na potwierdzenie, czyli wyznaczenie terminu produkcji. Na chwilę obecną planowana data rozpoczęcia Pana zamówienia przypada na marzec 2023 roku, natomiast planowana data dostarczenia Pana samochodu to druga połowa maja 2023 roku. O zmianie statusu oraz konkretnym terminie realizacji zamówienia zostanie Pan poinformowany bezpośrednio przez Stację, po potwierdzeniu przez Producenta terminu produkcji przedmiotowego samochodu.
Informujemy również, że Lexus Polska nie przewiduje rekompensat w związku z wydłużeniem czasu realizacji zamówień na samochody nowe.
Jeszcze raz dziękujemy za cierpliwość i zrozumienie dla tej szczególnej dla nas wszystkich sytuacji.
Z poważaniem,
Lexus Polska
Szanowny Panie,
Na wstępie pragniemy podkreślić, że zapoznaliśmy się z Pana uwagami. Jest nam przykro z powodu zaistniałej sytuacji. Prosimy o zapoznanie się z naszymi wyjaśnieniami.
Toyota i Lexus to globalna marka z ponad 85-letnią historią, która od początku istnienia kładła szczególny nacisk na poprawianie jakości oraz skuteczności procesów produkcyjnych. To zaowocowało powstaniem autorskiego systemu produkcji Toyoty oraz pozwoliło zbudować stabilną i bardzo skuteczną sieć poddostawców. Wydarzenia ostatnich miesięcy zmieniły jednak sytuację nie tylko na rynku motoryzacyjnym, ale w całej globalnej gospodarce. Zerwane łańcuchy dostaw, wciąż niska dostępność mikroprocesorów, a także kłopoty w globalnej logistyce spowodowały, że także my musieliśmy zrewidować kalendarz produkcji i dostaw. Część z naszej światowej sieci fabryk ograniczyła, a nawet czasowo zawiesiła wspomnianą produkcję, a start produkcji nowych modeli rozpoczął się z opóźnieniem.
Z tego powodu musimy z przykrością poinformować o wydłużeniu pierwotnie określonego czasu oczekiwania na już zamówione samochody.
Jest to dla nas i naszych Autoryzowanych Stacji Dilerskich bezprecedensowa i trudna sytuacja. Dlatego pragniemy Pana zapewnić, że wspólnie poszukujemy wszelkich rozwiązań mogących poprawić ten stan. Złożone już zamówienia będziemy starali się realizować zgodnie z wynikającą z kalendarza tych zamówień kolejnością.
Z otrzymanych przez nas informacji wynika, że złożone przez Pana zamówienie nadal oczekuje na potwierdzenie, czyli wyznaczenie terminu produkcji. Na chwilę obecną planowana data rozpoczęcia Pana zamówienia przypada na marzec 2023 roku, natomiast planowana data dostarczenia Pana samochodu to druga połowa maja 2023 roku. O zmianie statusu oraz konkretnym terminie realizacji zamówienia zostanie Pan poinformowany bezpośrednio przez Stację, po potwierdzeniu przez Producenta terminu produkcji przedmiotowego samochodu.
Informujemy również, że Lexus Polska nie przewiduje rekompensat w związku z wydłużeniem czasu realizacji zamówień na samochody nowe.
Jeszcze raz dziękujemy za cierpliwość i zrozumienie dla tej szczególnej dla nas wszystkich sytuacji.
Z poważaniem,
Lexus Polska
- Nex
- Lex Driver
Uspokaja Cie taki sztampowy bełkot? Robią co chcą a nas mają głęboko w poważaniu.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
350h Prestige Design Tazuna Panorama Sonic Grey
-
- Lex Master
To byla ironiaNex wrote:Uspokaja Cie taki sztampowy bełkot? Robią co chcą a nas mają głęboko w poważaniu.

- Nex
- Lex Driver
No to dałem się złapać [emoji6] 1:0 dla CiebieKlaudiusz wrote:To byla ironiaNex wrote:Uspokaja Cie taki sztampowy bełkot? Robią co chcą a nas mają głęboko w poważaniu.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk![]()
- Nex
- Lex Driver
A tak wracając do tematu tych kamer 360. 2,5k rekompensaty to śmiech na sali. Auta bez tego przy odsprzedaży stracą dużo więcej na wartości. Więc jeśli to się sprawdzi to oby importer przygotował się dobrze do tego tematu i dał ofertę przystająca do rzeczywistosci
-
- Lex user
w Audi na q5 sportback jest do końca roku 18% rabatu.
-
- Lex user
-
- Lex user
- Model Lexusa: NX 450h+
Ja dziś dostałem info od Handlowca że w Polsce powinien być 9.01 + 2 tygodnie na dostawę do salonu.komar wrote: ↑15 Dec 2022, o 10:56Cześć, u mnie sytuacja identyczna, w aplikacji widzę dokładnie to samo co Ty na screenie. Zamówienie z końcówki grudnia 2021.gpson wrote: ↑14 Dec 2022, o 11:51To ja mam podobnie... z tym że SMS'a że opuścił fabryke dostałem kilka dni później, tj. 24.11 - natomiast zastanawia mnie to co widzę w aplikacji - "odhaczone" mam tylko 2 pierwsze etapy, tj. "zamówienie w toku" i "produkcja w toku"... Więc jest jakaś rozbieżność między tym co dostałem w SMS a tym co widzę w aplikacji...I.Q. wrote: ↑14 Dec 2022, o 10:05 Moje zamówienie z połowy grudnia 2021 350h AWD Prestige + wszystkie pakiety ( w tym tez kam 360) - SMS w dniu 16.11: Twój nowy Lexus NX właśnie opuścił fabrykę. Śledź swoje zamówienie …….. - narazie status bez zmian i cisza - NO ale skoro puścił fabrykę mniemam iz ma kamerę 360.
Jak jest u Ciebie??
Historia komunikacji od Lexusa:
28.10.2022 MAIL - Przetwarzanie Twojego zamówienia
09.11.2022 MAIL - Produkcja Twojego samochodu jest w toku
10.11.2022 SMS - Produkcja Twojego samochodu się rozpoczęła
17.11.2022 MAIL - Twój Lexus opuścił fabrykę
17.11.2022 SMS - Twój Lexus właśnie opuścił fabrykę
Podejrzewam, że przypłyną jednym transportem, a może już płyną, ale statusy nie są dokładne. Może też być tak, że się wcale nie wyprodukowały![]()