Zakup Lexusa NX 350h

Wszelkie informacje na temat zakupu modelu NX
Post Reply
paweU
Lex user
Model Lexusa: NX350h

Re: Zakup Lexusa NX 350h

Post by paweU »

NEONX wrote: 15 Dec 2022, o 08:29 Jak jest w drodze to może za miesiąc dotrze patrząc na sprawność logistyczną firmy.

Wysłane z mojego SM-G991B przy użyciu Tapatalka

U mnie auto zostało wyprodukowane 12.09.22  i do tej pory nie dotarło do Polski.  Ktoś tu na forum mówił że na Mikołaja będę jeździł... ha ha ha, dobre.
350h presti. des. taz. khaki. Zamówienie 7.10.2021. Status: odebrane
komar
Nowy lex user
Model Lexusa: NX

Post by komar »

Klaudiusz wrote: 15 Dec 2022, o 11:19 28.10 przetwarzanie zamowienia a zamowienie z grudnia? Wyglada jakby salon wczesniej zamówił u producenta, a do Ciebie po prostu przypisal podczas zamowienia.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Wypisałem maile z nagłówkiem "Aktualizacja statusu". Z informacji wcześniej wyczytanych tu na forum wnioskuję, że "Przetwarzanie zamowienia" oznacza poprostu przypisanie slotu na produkcję i to normalna praktyka. :)
Klaudiusz
Lex Master

Zakup Lexusa NX 350h

Post by Klaudiusz »

Nie wiem jak Was, ale mnie uspokoili…

Szanowny Panie,

Na wstępie pragniemy podkreślić, że zapoznaliśmy się z Pana uwagami. Jest nam przykro z powodu zaistniałej sytuacji. Prosimy o zapoznanie się z naszymi wyjaśnieniami.

Toyota i Lexus to globalna marka z ponad 85-letnią historią, która od początku istnienia kładła szczególny nacisk na poprawianie jakości oraz skuteczności procesów produkcyjnych. To zaowocowało powstaniem autorskiego systemu produkcji Toyoty oraz pozwoliło zbudować stabilną i bardzo skuteczną sieć poddostawców. Wydarzenia ostatnich miesięcy zmieniły jednak sytuację nie tylko na rynku motoryzacyjnym, ale w całej globalnej gospodarce. Zerwane łańcuchy dostaw, wciąż niska dostępność mikroprocesorów, a także kłopoty w globalnej logistyce spowodowały, że także my musieliśmy zrewidować kalendarz produkcji i dostaw. Część z naszej światowej sieci fabryk ograniczyła, a nawet czasowo zawiesiła wspomnianą produkcję, a start produkcji nowych modeli rozpoczął się z opóźnieniem.

Z tego powodu musimy z przykrością poinformować o wydłużeniu pierwotnie określonego czasu oczekiwania na już zamówione samochody.

Jest to dla nas i naszych Autoryzowanych Stacji Dilerskich bezprecedensowa i trudna sytuacja. Dlatego pragniemy Pana zapewnić, że wspólnie poszukujemy wszelkich rozwiązań mogących poprawić ten stan. Złożone już zamówienia będziemy starali się realizować zgodnie z wynikającą z kalendarza tych zamówień kolejnością.

Z otrzymanych przez nas informacji wynika, że złożone przez Pana zamówienie nadal oczekuje na potwierdzenie, czyli wyznaczenie terminu produkcji. Na chwilę obecną planowana data rozpoczęcia Pana zamówienia przypada na marzec 2023 roku, natomiast planowana data dostarczenia Pana samochodu to druga połowa maja 2023 roku. O zmianie statusu oraz konkretnym terminie realizacji zamówienia zostanie Pan poinformowany bezpośrednio przez Stację, po potwierdzeniu przez Producenta terminu produkcji przedmiotowego samochodu.

Informujemy również, że Lexus Polska nie przewiduje rekompensat w związku z wydłużeniem czasu realizacji zamówień na samochody nowe.

Jeszcze raz dziękujemy za cierpliwość i zrozumienie dla tej szczególnej dla nas wszystkich sytuacji.

Z poważaniem,
Lexus Polska
Nex
Lex Driver

Post by Nex »

Uspokaja Cie taki sztampowy bełkot? Robią co chcą a nas mają głęboko w poważaniu.

350h Prestige Design Tazuna Panorama Sonic Grey
Klaudiusz
Lex Master

Post by Klaudiusz »

Nex wrote:Uspokaja Cie taki sztampowy bełkot? Robią co chcą a nas mają głęboko w poważaniu.

To byla ironia :)

Nex
Lex Driver

Post by Nex »

Klaudiusz wrote:
Nex wrote:Uspokaja Cie taki sztampowy bełkot? Robią co chcą a nas mają głęboko w poważaniu.

To byla ironia :)

No to dałem się złapać [emoji6] 1:0 dla Ciebie

Nex
Lex Driver

Post by Nex »

A tak wracając do tematu tych kamer 360. 2,5k rekompensaty to śmiech na sali. Auta bez tego przy odsprzedaży stracą dużo więcej na wartości. Więc jeśli to się sprawdzi to oby importer przygotował się dobrze do tego tematu i dał ofertę przystająca do rzeczywistosci

AroO93
Lex user

Post by AroO93 »

w Audi na q5 sportback jest do końca roku 18% rabatu. 
impet
Lex user

Post by impet »

AroO93 wrote: 15 Dec 2022, o 14:46 w Audi na q5 sportback jest do końca roku 18% rabatu. 

Mają stary model auta to jakoś muszą zachęcić.Deska z wystającym ''daszkiem'' dla mnie byłaby nie do przyjęcia.Ja czekałem ponad 13 miesięcy i od ok miecha jeżdzę NX.Cierpliwości życzę.
gpson
Lex user
Model Lexusa: NX 450h+

Post by gpson »

komar wrote: 15 Dec 2022, o 10:56
gpson wrote: 14 Dec 2022, o 11:51
I.Q. wrote: 14 Dec 2022, o 10:05 Moje zamówienie z połowy grudnia 2021 350h AWD  Prestige  + wszystkie pakiety ( w tym tez kam 360) - SMS w dniu 16.11: Twój nowy Lexus NX właśnie opuścił fabrykę. Śledź swoje zamówienie …….. - narazie status bez zmian i cisza -  NO ale skoro puścił fabrykę mniemam iz ma kamerę 360.  

To ja mam podobnie... z tym że SMS'a że opuścił fabryke dostałem kilka dni później, tj. 24.11 - natomiast zastanawia mnie to co widzę w aplikacji -  "odhaczone" mam tylko 2 pierwsze etapy, tj. "zamówienie w toku" i "produkcja w toku"... Więc jest jakaś rozbieżność między tym co dostałem w SMS a tym co widzę w aplikacji...
Jak jest u Ciebie??

Cześć, u mnie sytuacja identyczna, w aplikacji widzę dokładnie to samo co Ty na screenie. Zamówienie z końcówki grudnia 2021. 
Historia komunikacji od Lexusa: 

28.10.2022 MAIL - Przetwarzanie Twojego zamówienia
09.11.2022 MAIL - Produkcja Twojego samochodu jest w toku
10.11.2022 SMS - Produkcja Twojego samochodu się rozpoczęła
17.11.2022 MAIL - Twój Lexus opuścił fabrykę
17.11.2022 SMS - Twój Lexus właśnie opuścił fabrykę

Podejrzewam, że przypłyną jednym transportem, a może już płyną, ale statusy nie są dokładne. Może też być tak, że się wcale nie wyprodukowały :D 

Ja dziś dostałem info od Handlowca że w Polsce powinien być 9.01 + 2 tygodnie na dostawę do salonu. 

Post Reply

Return to “Lexus NX”