Zakup Lexusa NX 350h

Wszelkie informacje na temat zakupu modelu NX
Post Reply
Klaudiusz
Lex Master
Model Lexusa: NX350h

Re: Zakup Lexusa NX 350h

Post by Klaudiusz »

lexus_to_zlo wrote:Ale jestem wku*** na lexusa. 12 miesięcy czekania, a auto nawet się nie produkuje. Jeszcze patałachy Ci powiedzą, że można zrezygnować w każdej chwili. 12 miesięcy straty czasu, wykupione poprzednie auto z leasingu, które straciło na wartości rocznikowo. Gdyby od razu postawili sprawę uczciwie, to nie zdecydowałbym się. Kupiłbym velara.

Zastanawiam się jak to poustawiać. Nie rezygnować i nie dawać satysfakcji LEXOWI, kupić inne auto i zrobić odstępne z uwzględnieniem zmiany ceny lexa?
Nie rezygnuj. Bo bedziesz w plecy te 30k ktore mozesz wziac odstepnego.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Proggy
Lex user
Model Lexusa: NX

Post by Proggy »

lexus_to_zlo wrote:Ale jestem wku*** na lexusa. 12 miesięcy czekania, a auto nawet się nie produkuje. Jeszcze patałachy Ci powiedzą, że można zrezygnować w każdej chwili. 12 miesięcy straty czasu, wykupione poprzednie auto z leasingu, które straciło na wartości rocznikowo. Gdyby od razu postawili sprawę uczciwie, to nie zdecydowałbym się. Kupiłbym velara.

Zastanawiam się jak to poustawiać. Nie rezygnować i nie dawać satysfakcji LEXOWI, kupić inne auto i zrobić odstępne z uwzględnieniem zmiany ceny lexa?
A jaka dokladnie wesje zamowiles jesli mozna zapytac ?

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Pro
Apted
Lex user
Model Lexusa: NX 450h+

Post by Apted »

kovalsky wrote: 16 Dec 2022, o 17:30 Czytając komentarze ostatnich paru dni wygląda na to, że miałem sporo szczęścia, że mój NX omotenashi + luxury + teammate wyprodukował się bez dodatkowych opóźnień i w komplecie.

Właśnie dostałem info, że dopłynął do Belgii, więc myślę, że za miesiąc będzie odbiór... o ile hak tego nie opóźni ;)

Zamawiałem 28.10.2021.
11.11.2022 wyjechał z fabryki
16.12.2022 dotarł do portu w Belgii.

Bez opóźnień ? Jaką miałeś datę odbioru przy zamówieniu ?
Ja zamawiałem 25.09.21, data odbiór w umowie maj 2022 a odebrałem wrzesień 2022.
Nie nazwałbym tego baz dodatkowych opóźnień ale jedocześnie nie narzekam, patrząc na opóźnienia innych.
Jest to mój pierwszy Lexus, auto jest super i nie żałuje zakupu pomimo czekania.
:LEXUS: NX450h+
Omotenashi + Luxury
Apted
Lex user
Model Lexusa: NX 450h+

Post by Apted »

Ghotti wrote: 17 Dec 2022, o 10:41 5-7 netto było rok temu teraz to mi się nawet nie chce nikomu tylka zawracać ;) pewnie z 15%—20% więcej 

W Krakowie za o klejenie całego auta bez zmiany koloru powiedzieli 14k
Auto Detailing Kraków | Auto SPA DetailKing Smart Repair (detailkingkrakow.pl)
:LEXUS: NX450h+
Omotenashi + Luxury
Michal_k
Lex user
Model Lexusa: Nx

Post by Michal_k »

Apted wrote: 17 Dec 2022, o 13:47
kovalsky wrote: 16 Dec 2022, o 17:30 Czytając komentarze ostatnich paru dni wygląda na to, że miałem sporo szczęścia, że mój NX omotenashi + luxury + teammate wyprodukował się bez dodatkowych opóźnień i w komplecie.

Właśnie dostałem info, że dopłynął do Belgii, więc myślę, że za miesiąc będzie odbiór... o ile hak tego nie opóźni ;)

Zamawiałem 28.10.2021.
11.11.2022 wyjechał z fabryki
16.12.2022 dotarł do portu w Belgii.

Bez opóźnień ? Jaką miałeś datę odbioru przy zamówieniu ?
Ja zamawiałem 25.09.21, data odbiór w umowie maj 2022 a odebrałem wrzesień 2022.
Nie nazwałbym tego baz dodatkowych opóźnień ale jedocześnie nie narzekam, patrząc na opóźnienia innych.
Jest to mój pierwszy Lexus, auto jest super i nie żałuje zakupu pomimo czekania.

Jaka masz wersje, kolory tapicerki i zewnętrzne, jak wrażenia i ile pali w mieście i na autostradzie przy 140 km/h? Ile dałeś ostatecznie? 

Michal_k
Lex user

Post by Michal_k »

Apted wrote: 17 Dec 2022, o 14:03
Ghotti wrote: 17 Dec 2022, o 10:41 5-7 netto było rok temu teraz to mi się nawet nie chce nikomu tylka zawracać ;) pewnie z 15%—20% więcej 

W Bydgoszczy słyszałem 12 000, pytanie czy rozbierają auto i oklejają brzegi blach czy tylko odcinają przy krawędzi bez rozbierania

Michal_k
Lex user

Post by Michal_k »

lexus_to_zlo wrote: 17 Dec 2022, o 11:54 Ale jestem wku*** na lexusa. 12 miesięcy czekania, a auto nawet się nie produkuje. Jeszcze patałachy Ci powiedzą, że można zrezygnować w każdej chwili. 12 miesięcy straty czasu, wykupione poprzednie auto z leasingu, które straciło na wartości rocznikowo. Gdyby od razu postawili sprawę uczciwie, to nie zdecydowałbym się. Kupiłbym velara.

A na kiedy masz termin? Jaka wersja i cena? Może bym przejął zamiast brać tylko przednionapędową 

kovalsky
Lex user
Model Lexusa: NX 350h

Post by kovalsky »

Apted wrote: 17 Dec 2022, o 13:47 Bez opóźnień ? Jaką miałeś datę odbioru przy zamówieniu ?

Bez dodatkowych opóźnień (miałem na myśli te wynikające z braku podzespołów do ML czy np kamery 360, o których ostatnio tutaj pisano).
Wiadomo, że opóźnień było zdecydowanie za dużo (pierwotnie miałem odebrać końcem czerwca/początkiem lipca'21, potem wrzesień, a skończy się, prawdopodobnie ;)
 , na styczniu'23). 
Także wyraziłem tylko ostatki optymizmu w całej tej kuriozalnej sytuacji i braku profesjonalizmu ze strony lexusa (chaos w zamówieniach i opóźnienia to jedno, ale brak rzetelnej informacji i zdawkowe odpisywanie na maile przez sprzedawców to coś co po prostu nie powinno mieć miejsca  :down:). 

Fajnie za to, że ogólna opinia o samochodzie już otrzymanym jest pozytywna. Wygląda na to, że jeśli już dojedzie bez fabrycznego defektu to będzie sztos  :dance3:

A czy przy odbiorze, dostałeś jakiś gratis związany z opóźnieniem? Albo jakąś zniżkę na akcesoria?

350h omotenashi + luxury + teammate + sonic titanium + hak

29.10.2021 - zamówienie
14.02.2023 - odebrany
lexus_to_zlo
Nowy lex user
Model Lexusa: NX

Post by lexus_to_zlo »

Proggy wrote: 17 Dec 2022, o 13:19

A jaka dokladnie wesje zamowiles jesli mozna zapytac ?

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Pro

Fsport 4x4, 350h, biały, panorama, mark levinson, czarny środek. 

Ghotti
Lex Master
Model Lexusa: 350h

Post by Ghotti »

Apted wrote: 17 Dec 2022, o 14:03

Wziąłbym poza dużym miastem. 

350h omotenashi

26.11.2021 - zamówienie
12.05.2023 - odebrany
Post Reply

Return to “Lexus NX”