[IS 200] kontrolka CHECK ENGINE i TRC OFF

Post Reply
stachulex
Lex Driver
Model Lexusa: gs 300 mk1

Re: check engine + kontrola trakcji

Post by stachulex »

ori cewka w aso kosztuje 750 pln-ów, mam do zalatwienia taka no name jak wysylalem koledze prezesowi za 230pln plus koszty wysylki.cewka wykonana bardzo dobrze i zalatwialem ja w zaprzyjaznionej hurtowni wiec totalnego bubla by mi nie proponowali nawet,bo chlopaki wiedza ze nie kupuje byle czego.mysle ze jest to dobra alternatywa.
Image
PRZEDNI NAPED JEST DLA DZIEWCZYNEK
Prezes
Lex user
Model Lexusa: IS 250

Post by Prezes »

Cewka jest kozak :) bo smiga idealnie ...
Tylko teraz co zrobic z tymi obrotami?
Po pracy podjade na kompa moze mi je ustawia na nieco nizsze.
Prezes
Lex user
Model Lexusa: IS 250

Post by Prezes »

Na kompie jedyne co udalo sie zrobic, to zresetowac ustawienia ale to nic nie dalo ...
Co proponujecie.
P.s od momentu wymiany cewki zrobilem juz 500km ( przepustnica miala sie zaadoptowac sama ) lecz obroty przy zimnym silniku nadal wysokie 1500/1600 i dlugo sie utrzymuja.
wisniowy
Lex user
Model Lexusa: is200

Re: IS 200 problem kontrolka silnika i TRC

Post by wisniowy »

I u mnie auto nie odpala czasami.tzn raz odpala ,a czasami trzeba odczekac jakis czas np.dzień i tak w kółko od miesiąca. Dzisiaj zapalił się check .migające trc... Niedlugo jestem ustawiony z mechanikiem po wczesniejszej rozmowie powiedział mi że najprawdopoodobniej może to być czujnik położenia przepustnicy,ale dla pewnosci sprawdze również filterek ..po naprawie dam znać o co chodziło..pozdrawiam
:LEXUS:
sztanga1000
Lex user

Post by sztanga1000 »

witam mam podobny problem tzn podczas jazdy ostatnio zapalily mi sie kontrolki check i trc i w momencie ich zapalenia auto podczas jazdy samo zgaslo odpalilem szybko i auto normalnie dalej jedzie tyle ze z palacymi sie kontrolkami, jak zresetuje blad to to sie powtarza, ale auto ma normalne obroty i normalnie jedzie po zapaleniu sie kontrolek ... czy moze to byc czujnik przepustnicy albo czujnik polozenia pedalu gazu?? czy tez byscie obstawiali na cewke?
tomekb
Lex Master
Model Lexusa: Avensis t25 1,8 aut, rx300 2gen.

Post by tomekb »

mi check zasiwecil sie raz w zyciu jak nalalem beznadziejny gaz
lukas78
Lex Master
Model Lexusa: IS200-> GS 300-> GS 430

Post by lukas78 »

sztanga1000 wrote:witam mam podobny problem tzn podczas jazdy ostatnio zapalily mi sie kontrolki check i trc i w momencie ich zapalenia auto podczas jazdy samo zgaslo odpalilem szybko i auto normalnie dalej jedzie tyle ze z palacymi sie kontrolkami, jak zresetuje blad to to sie powtarza, ale auto ma normalne obroty i normalnie jedzie po zapaleniu sie kontrolek ... czy moze to byc czujnik przepustnicy albo czujnik polozenia pedalu gazu?? czy tez byscie obstawiali na cewke?
Radek podpinałeś auto pod kompa? - jeśli tak, to jakie błędy pokazywało? - bo od tego bym zaczął diagnozę usterki.
<Czas zmarnowany nie istnieje we wspomnieniach>
sztanga1000
Lex user

Post by sztanga1000 »

wlasnie lukasz powiedz mi gdzie u nas najlepiej mozna podjechac na podlaczenie? bylem w serwisie toyoty i okazalo sie ze lexusa nie obsluguja a myslalem ze tak... auto gasnie w momencie kiedy wciskam sprzeglo normalnie traci moc i gasnie a jak puszcze to tak jak "na pycha" odpala i jedzie dalej... nie zgasnie jak mam wcisniety gaz na biegu dopiero jak puszcze to traci moc no i po wcisnieciu sprzegla tak jak nap gasnie...
dommell
Lex Driver
Model Lexusa: IS 200

Post by dommell »

a masz gaz w samochodzie? bo przy źle wyregulowanej instalacji czy poprostu spapranej to częsta przypadłość. Jedziesz...wrzucasz luz, obroty w dół i idą z anisko i auto gaśnie.
sztanga1000
Lex user

Post by sztanga1000 »

tak mam ale jakis czas jezdzilem na benzynie i bylo to samo :( 3 bieg pedal gazu wcisniety do polowy i tak jechalem i auto momentalnie tracilo moc i predkosc, nieodpuscilem gazu tylko trzymalem caly czas tak samo i po chwili auto szarpnelo i zaczelo spowrotem normalnie przyspieszac
Post Reply

Return to “IS mk1 1998-2005”