Wcale mnie nie dziwi, że ojciec ma problemy z Mercedesem, bo sporo złego się nasłuchałem o tej marce I jej jakości. BMW też nie wspominam zbyt dobrze. W październiku będzie premiera nowej serii 5 i kusi mnie bardzo. Chociaż Lexus jest samochodem bardzo fajnym i na razie bezawaryjnym, to do szybkiej jazdy autostradowej się nie nadaje. Za dużo pali i robi się głośno we wnętrzu, szczególnie na tylnej kanapie, gdzie nie ma klejonych szyb bocznych. Może Lexus w końcu wprowadzi następcę ES, a nie tylko ciągle robi FL.odoja wrote: ↑23 Mar 2023, o 18:03Tylko współczuć...ja swojego NX dopiero w przyszłym roku zobaczę :hobby:oby. Aktualnie Insignia z 2018. . Wczoraj pykło 160k. Raz poszło 3,5k pln na coś w zawieszeniu,stuki na płaskich powierzchniach,ciekawy motyw. Głośnik na przedłużonej gwarancji, jedna akcja naprawcza z pedałem gazu i na sam koniec czujnik deszcze/zmierzchu. Poza tym, wszystko cacy, także bardzo udane auto, albo szczęśliwie wyprodukowany model
. Natomiast mój tata jedzie do serwisu z meśkiem e220d ,też 2018, i ma tam zostawić 10k pln
,coś związanego z ad blu...masakra...
Opinie użytkowników Lexusa NX 350h
-
- Lex Driver
- Model Lexusa: NX350h Omotenashi, ES300h
Re: Opinie użytkowników Lexusa NX 350h
-
- Lex Master
- Model Lexusa: 350h
Ktoś tu brał NX i miał wcześniej x3 po gwarancji walnęło turbo, nie ma zamiennika -15k
mercedes ogólnie słyszę same złe opinie jak ktoś kupuje. Najmniej z trójki niemieckiej słyszy się chyba o Audi negatywnych opinii. W BMW i Mercedesie bym nie zaryzykował jak z NX bycia beta testerem samochodu
na premierę bym nie wziął.

350h omotenashi
26.11.2021 - zamówienie
12.05.2023 - odebrany
26.11.2021 - zamówienie
12.05.2023 - odebrany
-
- Lex Driver
Uważam, że obecnie marki premium nie są warte swojej ceny. Jakość wykonania nie poszła w parze ze wzrostem cen. W maju i czerwcu minie rok od momentu odebrania NX-ów. Najgorsze jest to, że obecnie z tak dużym wyprzedzeniem trzeba zamawiać nowe samochody. Średnio trzeba przyjąć 1,5 roku czekania. Niedawno odebrałem kolejne auto po 13 miesiącach oczekiwania. Jest to Ford Focus po FL. Jestem bardzo ciekawy, jak jeździ nowy RX i czy ma lepiej wygłuszone wnętrze od NX. Ciągle wybieram się na jazdę testową i nie mogę dojechać.
-
- Lex Master
zapewne jest lepiej wyciszony, tez się przejadę
aczkolwiek jak minie szał to wezmę RX na weekend. Pytanie tylko czy się opłaca dopłacić 100k do trochę większej przestrzeni w środku. No i do pięknego miedzianego koloru 

350h omotenashi
26.11.2021 - zamówienie
12.05.2023 - odebrany
26.11.2021 - zamówienie
12.05.2023 - odebrany
-
- Lex Driver
Moim zdaniem nie warto tyle dopłacać, ale liczę na pozytywne zaskoczenie. Daj znać jeśli uda Ci się pojeździć. Siedziałem w salonie w wersji Omotenashi z białym środkiem i właśnie miedzianym kolorze nadwozia. Skóra półanilinowa na fotelach i wykonanie podsufitki zrobiło na mnie wrażenie. Miedziany kolor również.
-
- Lex Master
pewnie gdzieś pod koniec lata dopiero
także jak masz czas to się przejedź i sam daj znać 

350h omotenashi
26.11.2021 - zamówienie
12.05.2023 - odebrany
26.11.2021 - zamówienie
12.05.2023 - odebrany
-
- Lex user
- Model Lexusa: NX 24
No niestety...fajnie się nim jeździ, mało pali ,ogólnie dobre auto,zresztą ,każde premium jest "fajne" dopóki nie zacznie się pierdzielić.Tomasz76 wrote: ↑24 Mar 2023, o 08:47Wcale mnie nie dziwi, że ojciec ma problemy z Mercedesem, bo sporo złego się nasłuchałem o tej marce I jej jakości. BMW też nie wspominam zbyt dobrze. W październiku będzie premiera nowej serii 5 i kusi mnie bardzo. Chociaż Lexus jest samochodem bardzo fajnym i na razie bezawaryjnym, to do szybkiej jazdy autostradowej się nie nadaje. Za dużo pali i robi się głośno we wnętrzu, szczególnie na tylnej kanapie, gdzie nie ma klejonych szyb bocznych. Może Lexus w końcu wprowadzi następcę ES, a nie tylko ciągle robi FL.odoja wrote: ↑23 Mar 2023, o 18:03Tylko współczuć...ja swojego NX dopiero w przyszłym roku zobaczę :hobby:oby. Aktualnie Insignia z 2018. . Wczoraj pykło 160k. Raz poszło 3,5k pln na coś w zawieszeniu,stuki na płaskich powierzchniach,ciekawy motyw. Głośnik na przedłużonej gwarancji, jedna akcja naprawcza z pedałem gazu i na sam koniec czujnik deszcze/zmierzchu. Poza tym, wszystko cacy, także bardzo udane auto, albo szczęśliwie wyprodukowany model
. Natomiast mój tata jedzie do serwisu z meśkiem e220d ,też 2018, i ma tam zostawić 10k pln
,coś związanego z ad blu...masakra...
Niektórzy tutaj mają negatywne opinie odnośnie wyciszenia NX. Ja sporo z pewnością sporo będę jeździł po ekspresach i autostradach i po jeździe próbnej na A4 przy 140km/h było w porządku, nie było głośno,ciszej niż w mojej Insignii na pewno , a odnośnie spalania Opel pali mi teraz ponad 9l to akurat tym się nie przejmuje i byłem świadom przy kupnie spalania na dłuższych trasach hybryd. Lecz ostatecznie "średnia" wyjdzie lepiej niż w czymkolwiek ,bo sporo po ekspresach ,ale więcej lokalnie i po mieście jeżdżę, to tylko hybryda. Jak ktoś z 60%- 70% czasu jazdy poświęca na autostradach, to z pewnością lepiej dizla kupić.
Mam porównanie również z meśkiem i Volvo xc90 2020 (tam dopiero silnik jest głośny,dizel niczym w skodach sprzed 15 lat,tyczy się małych prędkości i przyśpieszania, terkot nie przystający jakiemukolwiek współczesnemu autu ,tym bardziej volvo) i szczerze,jeśli ktoś chce mieć naprawdę dobrze wyciszone auto to musi albo sam je ekstra wyciszyć,albo brać LS, S klase, siódeme BMW itp. Bo i E klasa i xc90 są ciche, ale porównywalne do NX.
-
- Lex user
- Model Lexusa: NX 350H
Czy ktoś wie jak otworzyć bagażnik z kluczyka po otwarciu auta z kluczyka gdy wcześniej użyliśmy kombinacji zamknij + 2 x otwórz? U mnie nie działa albo nie umiem. Jest 2 x sygnał dźwiękowy ale się nie otwiera, trzeba ręcznie.
NX 350H AWD F Sport Sonic Grey - Odebrany 01.2023
-
- Lex user
- Model Lexusa: RX 300 (mk IV) | NX 350h AWD
Stary RX (300) jest lepiej wyciszony niż stary NX (200t) i nowy NX (350h), generalnie wydaje mi się, że nowy NX jest też gorzej wyciszony niż stary, ale może subiektywne odczucie, bo ostatni raz jeździłem starym w sierpniu, a potem już tylko RXem, w lutym nowym NX na weekend.Tomasz76 wrote: ↑24 Mar 2023, o 12:01 Uważam, że obecnie marki premium nie są warte swojej ceny. Jakość wykonania nie poszła w parze ze wzrostem cen. W maju i czerwcu minie rok od momentu odebrania NX-ów. Najgorsze jest to, że obecnie z tak dużym wyprzedzeniem trzeba zamawiać nowe samochody. Średnio trzeba przyjąć 1,5 roku czekania. Niedawno odebrałem kolejne auto po 13 miesiącach oczekiwania. Jest to Ford Focus po FL. Jestem bardzo ciekawy, jak jeździ nowy RX i czy ma lepiej wygłuszone wnętrze od NX. Ciągle wybieram się na jazdę testową i nie mogę dojechać.
Zakładać można, że nowy RX będzie wyciszony podobnie co stary, zaryzykuję, że lepiej. Też się w wolnym czasie na lato wybiorę na jazdy RX 500h bo innego nie biorę pod uwagę przy ewentualnej wymianie - musi być turbo.
Aktualnie: RX 300 Business Plus [mk IV FL] @2022 | NX 350h Prestige Design + Tazuna + Premium @2023
Był: NX 200t Elite + Business + Black [mk I pre FL] @2017
Był: NX 200t Elite + Business + Black [mk I pre FL] @2017
-
- Lex Master
- Model Lexusa: NX350h
A to ciekawe. Mowia ze nowy RX nie jest tak wyciszony jak stary.mcendrju wrote:Stary RX (300) jest lepiej wyciszony niż stary NX (200t) i nowy NX (350h), generalnie wydaje mi się, że nowy NX jest też gorzej wyciszony niż stary, ale może subiektywne odczucie, bo ostatni raz jeździłem starym w sierpniu, a potem już tylko RXem, w lutym nowym NX na weekend.Tomasz76 wrote: ↑24 Mar 2023, o 12:01 Uważam, że obecnie marki premium nie są warte swojej ceny. Jakość wykonania nie poszła w parze ze wzrostem cen. W maju i czerwcu minie rok od momentu odebrania NX-ów. Najgorsze jest to, że obecnie z tak dużym wyprzedzeniem trzeba zamawiać nowe samochody. Średnio trzeba przyjąć 1,5 roku czekania. Niedawno odebrałem kolejne auto po 13 miesiącach oczekiwania. Jest to Ford Focus po FL. Jestem bardzo ciekawy, jak jeździ nowy RX i czy ma lepiej wygłuszone wnętrze od NX. Ciągle wybieram się na jazdę testową i nie mogę dojechać.
Zakładać można, że nowy RX będzie wyciszony podobnie co stary, zaryzykuję, że lepiej. Też się w wolnym czasie na lato wybiorę na jazdy RX 500h bo innego nie biorę pod uwagę przy ewentualnej wymianie - musi być turbo.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk