Woda lub jakiś płyn pod wykładzina
-
- Nowy lex user
- Model Lexusa: rx
Woda lub jakiś płyn pod wykładzina
Witam wszystkich. Jeżeli może ktoś polecić mechanika w białymstoku to poproszę namiar. mam taki problem ze pod wykładzina od strony kierowcy i z tej samej strony z tyłu jest mokro. Miałem wcześniej problem ze lexus się grzał i dolewalem płynu chłodniczego. Mój mechanik obstawia nagrzewnice ale nie zajmuje się typowo lexusami i nie chce tego robić. Poproszę o jakieś pomysły
-
- Lex user
- Model Lexusa: RX
Re: Woda lub jakiś płyn pod wykładzina
Kolejny Lexus taki jak mój. Stawiam, że skoro to jest pod dywanikami z przodu, to masz szyberdach. 

-
- Lex Driver
- Model Lexusa: LS430
Hej, u mnie pojawiła się woda po wymianie dachu otwieranego. Mechanik który go wymieniał źle poskładał wszystko i woda z dachu zamiast do odpływu wciekała jakoś do słupka i leciała w dół. Po poprawce wszystko wróciło do normy.
Wysłane z mojego ASUS_I006D przy użyciu Tapatalka
Wysłane z mojego ASUS_I006D przy użyciu Tapatalka
-
- Nowy lex user
Zgadza się mam szyberdach. Oby to tylko było to bo już trochę zaczynam się denerwować. Coś było na forum o czyszczeniu odpływów zaraz będę szukać. Ale jeżeli chodzi o ten płyn chłodniczy to naprawdę co jakiś czas muszę go dolewać a pod samochodem nie ma plam co może być powodem? I jeżeli macie namiary na jakiegoś dobrego mechanika w okolicach Białegostoku to poproszę namiary będę wdzięczny.
-
- Lex user
Sprawdz czy nie masz za dużo oleju na bagnecie. A jeśli chodzi o wode, to Google. Poszukaj, tego jest mnóstwo. Np. Sun roboty leak Lexus RX.
jak sobie nie poradzisz to napisz numer na priv, to zadzwonię.
jak sobie nie poradzisz to napisz numer na priv, to zadzwonię.
-
- Nowy lex user
Oleju już jakiś czas nie sprawdzałem ale jakiś miesiąc temu wydaje mi się że było ok ale jeszcze to zweryfikuje. A jeżeli chodzi o ten szyber dach to mi trochę ta woda nie pasuje. Problem zauważyłem jakiś tydzień temu a ostatnio u mnie nie padał deszcz. Lexusa posiadam prawie rok kupiłem go jakoś w czerwcu i do tej pory nie było problemu. Mam jeszcze pytanie bo właśnie od paru miesięcy muszę co jakiś miesiąc dolewać płynu chłodniczego bo silnik się grzeje i nie ma ogrzewania w kabinie. Po dolaniu płynu jest wszystko ok a wycieku pod samochodem nie ma. Czy ten problem może być związany z nagrzewnicą? podobno to dużo roboty bo trzeba rozbierać kokpit a ciężko mi poznać czy ten płyn pod nogami to woda czy borygo. I jeszcze raz proszę o namiary na warsztat w okolicach Białegostoku bo obawiam się że w ASO policzą grubo.
-
- Lex user
Płyn chłodniczy odpowiadający za chłodzenie silnika nie ma prawa znaleźć się pod tapicerka. Ja obstawiam pęknięta głowice i jeśli to nie szyberdach, to nieszczelność na mocowaniu relingow. Tego jest cała masa. To auto to dziurawy ser
. Jak auto się grzeje, to sprawdz nieszczelność, bo sobie tylko pogorszysz. Kilka tych głowic już poszło na forum, wiec masz materiały do czytania.
-
- Nowy lex user
Kurde to sprawa może być gruba i niestety może mi pasować ta pęknięta głowica. Jak kupiłem samochód to wszystko było ok bo wcześniej znałem dokładna historie samochodu i wiem że jak go kupowałem na pewno wszystko było dokładnie sprawdzone i dopatrzone, ale takie rzeczy mogą się wydarzyć w każdej chwili. Dzięki za info teraz szukam jakiegoś dobrego mechanika bo mój nie chce robić lexusa a volvo mi ogarnia hehe.