Zakup Lexusa NX 350h

Wszelkie informacje na temat zakupu modelu NX
Post Reply
Klaudiusz
Lex Master
Model Lexusa: NX350h

Re: Zakup Lexusa NX 350h

Post by Klaudiusz »

zibiern wrote:
thomask wrote: 28 Mar 2023, o 18:28
zibiern wrote: 28 Mar 2023, o 07:36 Ja zamowilem prestige,design,tazuna 30.01.2022, samochod "juz" plynie do belgii. Moze ta panorama wstrzymuje Twoje zamowienie.

Właśnie tak myśle że panorama i 4x4 komponenty mają z tym problem oraz kamera 360. 
Salon w którym zamawiałem ( Kraków ) potwierdził mi że nic nie będą odejmować z zamówienia tj. kamery 360 lub innych dodatków.
Jakbym chciał zrezygnować teraz z panoramy to trzeba zamówienie od nowa robić i na koniec kolejki więc cierpliwie czekam ;).

Kolego, zycze Ci mocno zebys mial kamere 360 w Twoim prestige z pakietem design ale jesli sie okaze to prawda to bedzie wynikalo ze Lexus kosmicznie gra w ciula. Ja mam zamowienie z tego samego dnia, tez prestige z pakietami i kamery 360 miec nie bede mimo ze zgodzilbym, sie na opoznienie produkcji zeby ja miec. Kiedy dealer Ci to potwierdzal? Jakos niedawno? Moze cos sie zmienilo i jednak zamowienia prestige z 2022 beda jednak mialy te kamery? Moze ktos juz oderbral prestige z pakietami zamawianego w 2022 i moze sie wypowiedziec?
Ja odbieram w czwartek. Sprzedawca potwierdzil ze nie ma kamer 360st. Ani pod lusterkami. Ani na przednim zderzaku.

Produkcja 20.01.2023.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Emprzem
Lex user
Model Lexusa: Nx

Post by Emprzem »

Prestige z design i tazuna miał mieć kamery 360? Myślałem ze to tylko w Omo :o
zibiern
Lex user
Model Lexusa: nx

Post by zibiern »

Emprzem wrote: 28 Mar 2023, o 20:10 Prestige z design i tazuna miał mieć kamery 360? Myślałem ze to tylko w Omo :o

Tak mial w pakiecie design, pozniej niestety wycofali we wszystkich prestige produkowanych od poczatku 2023 , nawet tych zamawianych rok wczesniej. Niefajna sytuacja.
Emprzem
Lex user
Model Lexusa: Nx

Post by Emprzem »

Faktycznie słabo, obraziłbym się jakby mi tak zrobili bez pytania.
Widziałem u kolegi, super sprawa to NXowe 360, ale wmawiam sobie że to asystent dla słabych kierowców, zupełnie zbędny takiemu mistrzowi jak ja :p.
Klaudiusz
Lex Master

Post by Klaudiusz »

Emprzem wrote:Faktycznie słabo, obraziłbym się jakby mi tak zrobili bez pytania.
Widziałem u kolegi, super sprawa to NXowe 360, ale wmawiam sobie że to asystent dla słabych kierowców, zupełnie zbędny takiemu mistrzowi jak ja :p.
Dokladnie. Dobry kierowca tego nie potrzebuje :) i cena auta o 2500zl w dol

NEONX
Lex user
Model Lexusa: NX

Post by NEONX »

Emprzem wrote:Faktycznie słabo, obraziłbym się jakby mi tak zrobili bez pytania.
Coś w tym jest plus przyzwyczajenia. Ja absolutnie nie jestem w stanie się przekonać do tych kamer i nie mam kompletnie zaufania. Cofam na lusterkach bo tak już mam i tego już nie zmienię:))

Wysłane z mojego SM-G991B przy użyciu Tapatalka

zibiern
Lex user
Model Lexusa: nx

Post by zibiern »

Emprzem wrote: 28 Mar 2023, o 20:47 Faktycznie słabo, obraziłbym się jakby mi tak zrobili bez pytania.

Ja tez olewam te kamery ale samochod jest dla zony, ktora bardzo sie do tego udogodnienia przyzwyczaila w obecnym aucie. Kamera 360 byla podstawowym kryterium przy zamawianiu nowego auta...wiec slabo. No coz jest jak jest.

thomask
Nowy lex user
Model Lexusa: NX 350h

Post by thomask »

Sytuacja mnie dość zaskoczyła przed momentem.
Wczoraj pisałem że żadnych informacji na temat producji od miesięcy nie mam ( zamówienie 30 styczeń 2021, Prestige + design + panorama )
Przed momentem patrzę na stronie Lexus i to samo jest w aplikacji oznaczone że auto do odbioru.
Odrazu zaznaczyło wszystkie punkty do końca wraz z informacją że auto gotowe do odbioru u dealera. 
Tylko początek tj. "przetwarzanie zamówienia" jest w kolorze ciemniejszym a wszystkie pozostałe poniżej są w kolorze szarym - tak samo mieliście ? 

Klaudiusz
Lex Master

Post by Klaudiusz »

Tak. Masz przetwarzanie zamowienia. Tzn. Potwierdzili ze Twoje auto zaraz sie wyprodukuje. Dzisiaj pewnie przyjdzie powiadomienie smsem.
Ghotti
Lex Master
Model Lexusa: 350h

Post by Ghotti »

Klaudiusz wrote: 28 Mar 2023, o 20:52
Dokladnie. Dobry kierowca tego nie potrzebuje :) i cena auta o 2500zl w dol

Czyli nie tylko zobaczysz jak gra normalne audio w moim Omo z luxury ale tez jak fajnie się parkuje z kamerami 😎😎😎
350h omotenashi

26.11.2021 - zamówienie
12.05.2023 - odebrany
Post Reply

Return to “Lexus NX”