Produkcja styczen 2023.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Nie. Spigen ultra.Ghotti wrote:Ip13 w case z magsafe ?
Klaudiusz wrote: ↑20 Jan 2023, o 10:42Powinno byc od srodka od strony bagaznika. Na forum UK opisuja te usterke. To samo na polskim forum RAV4 (blizniacze modele). Ponoc wystarczy nasmarowac odbojnik i go lekko odgiąć. Gdzies widzialem zdjecia z tej operacji. Ale ludzie jezdza tez do ASO po ponoc.wawa69 wrote:No i pierwsza usterka,klapka wlewu paliwa.Wczoraj chciałem zatankować i nie chciała się otworzyć.Od wyjechania z garażu minęło jakieś 30min.temp około 0'C także warunki pogodowe odpadają.Klapka odchyliła się lakko po kilkukrotnym naciskaniu przycisku i dopiero mogłem ją otworzyć.Później sprawdzałem na spokojnie i raz odchyla się lekko,innym razem do połowy,dziwna sytuacjaJest gdzieś awaryjne otwieranie klapki wlewu paliwa?
Nx350h 29.12.2021 prestige design tazuna
u siebie tak miałem... zobaczyłem że fabryczny smar był w tamtym miejscu stosowany ale jakby już go zdrapało / ktoś za dobrze umył... przesmarowałem raz i problem się nie powtórzyłMDU wrote: ↑3 Apr 2023, o 11:13Klaudiusz wrote: ↑20 Jan 2023, o 10:42Powinno byc od srodka od strony bagaznika. Na forum UK opisuja te usterke. To samo na polskim forum RAV4 (blizniacze modele). Ponoc wystarczy nasmarowac odbojnik i go lekko odgiąć. Gdzies widzialem zdjecia z tej operacji. Ale ludzie jezdza tez do ASO po ponoc.wawa69 wrote:No i pierwsza usterka,klapka wlewu paliwa.Wczoraj chciałem zatankować i nie chciała się otworzyć.Od wyjechania z garażu minęło jakieś 30min.temp około 0'C także warunki pogodowe odpadają.Klapka odchyliła się lakko po kilkukrotnym naciskaniu przycisku i dopiero mogłem ją otworzyć.Później sprawdzałem na spokojnie i raz odchyla się lekko,innym razem do połowy,dziwna sytuacjaJest gdzieś awaryjne otwieranie klapki wlewu paliwa?
Nx350h 29.12.2021 prestige design tazuna
Ma być jakaś ogólna akcja serwisowa na te klapki wlewu paliwa ; Info z salonu Lex
Podobno usterka coraz częściej się powtarzająca w NX (i nie tylko )
Oooo. Siemanko ColinColinPL wrote:i większość z tych rzeczy to nie są błedy - od tego zacznijmy
Mówiąc żartobliwie - z takimi komentarzami musisz uważać, ponieważ część (na szczęście tylko część użytkowników tego forum) jest ślepo zakochana w tym samochodzie i możesz dostać reprymendę.adku666 wrote: ↑4 Apr 2023, o 00:51 No cóż, ja jestem raczej niezadowolony z tego samochodu. Wpływ na to ma przede wszystkim wyjątkowo wadliwe oprogramowanie, bo mechanicznie samochód sprawia dobre wrażenie.
Z mechanicznych problemów mam tylko jeden i pewnie na serwisie go usuną:Natomiast jeżeli chodzi o błędy, które ewidentnie są związane z softwarem, to jest tego masa, tak że odechciewa się używać tego auta. To co do tej pory dało mi w kość:
- Zgrzytanie podczas hamowania (w ostatniej fazie hamowania) / przy ruszaniu. Tak jakby gumy amortyzatora trzeszczały, chociaż na wybojach nic nie trzeszczy.
Jeżeli jakaś aktualizacja w najbliższym czasie tego nie naprawi, to raczej na stałe zniechęcę się do tej marki. Zamiast po prostu wsiąść i jechać, to muszę się użerać z głupimi problemami.
- Po wejściu do samochodu nie zawsze fotel i kierownica się przysuwają w docelowe położenie. Raz na kilka razy to nie działa.
- Losowo, raz na kilka jazd samochodem, włącza się funkcja „Automatyczne odbl. wszystkich drzwi z użyciem funkcji odblok. powiązanej z prędkością”. Powoduje ona, że można otworzyć drzwi bez przełączania biegu na "P". To jest spoko i by mogło być jak by działało cały czas. Ale nie ma jej nigdzie w ustawieniach, i jak napisałem, włącza się losowo.
- Co kilka dni system wylogowuje użytkownika i każe mu ponownie wpisywać hasło! Szalony absurd, co za badziew! Wylogowałem się z konta, żeby mieć z tym spokój, ale teraz za każdym razem po włączeniu samochodu pojawia się uciążliwy komunikat z informacją, że jestem wylogowany, który trzeba ręcznie wyłączyć aby używać systemu.
- Kilkakrotnie się zdarzyło, że nie dało się uruchomić samochodu - ikona READY się nie zapalała, pomimo że karta vodafone była aktywna.
- Zdarza się, że z samochodu nie da się wysiąść! Trzeba wtedy użyć awaryjnego mechanicznego otwierania drzwi. Dzieje się tak, jeżeli przez dłuższy czas samochód jest włączony w trybie „akcesoria” i ktoś przebywa w środku.
- Przy zaśnieżeniu przodu samochodu, pojawia się komunikat o wyłączeniu radaru. OK, niech się pojawia, problem w tym że nie da się go wyłączyć - po zamknięciu komunikatu, po kilku sekundach pojawia się kolejny i tak w kółko, zasłaniając informacje na wyświetlaczu.
- „Hej Lexus” bardzo często nie działa, zwracając informację „nie można przetworzyć komunikatu”. Bardzo często jest wtedy informacja, że „połączenie internetowe niedostępne” (w centrum miasta gdzie nie ma żadnych problemów z zasięgiem sieci komórkowej)
- Samochód nie włącza świateł mijania podczas deszczu (ale czujnik deszczu działa prawidłowo i prawidłowo steruje pracą wycieraczek)
- Samochód śledzi gdzie i kiedy jeździcie i wysyła te dane na serwery Toyoty. Bardzo to niebezpieczne, pozwala poznać wasze zachowania i tryb życia. Wyciek tych informacji jest tylko kwestią czasu. Można oczywiście wyłączyć to śledzenie, ale wtedy "za każdym razem po włączeniu samochodu pojawia się uciążliwy komunikat z informacją, że niektóre funkcje są nieaktywne, który trzeba ręcznie wyłączyć aby używać systemu" (tak więc obecnie po każdym uruchomieniu samochodu mam już dwa komunikaty do wyłączenia, zanim coś będę mógł kliknąć w systemie).
- Samochód nie pamięta ostatniego ustawienia funkcji AutoHold, przez co w zasadzie jest ona nieprzydatna. Żeby było śmieszniej pamięta nawet na drugi dzień ustawienie podgrzewania foteli czy kierownicy.
PS. Ładowanie iPhone'a działa prawidłowo
Users browsing this forum: No registered users and 0 guests