Zakup Lexusa NX 350h
-
- Lex Master
- Model Lexusa: 350h
Re: Zakup Lexusa NX 350h
Wziąłem z kołami, sprzedałem je w pół dnia. Leasing mam na stałej 107,5% przy wpłacie 25%. Także jednak się da.
350h omotenashi
26.11.2021 - zamówienie
12.05.2023 - odebrany
26.11.2021 - zamówienie
12.05.2023 - odebrany
- Proggy
- Lex user
- Model Lexusa: NX
To racja - dla 95% ludzi z ulicy nie jest tak tanioWojciech Grona wrote:Tak ale owe 225 było bez metalika + zbędne koła za 9 tys i przy 108% lub gotowce z czekaniem od listopada 2021 do maja 2023 a ja zamówiłem w lutym 2022 dałem 230, dostałem 105% i czekałem do kwietnia 2023 ; mam w rodzine dyrektora salonu wiec nie ściemniaj ludzi bo aż tak piękne nie było, za omo w 2021 mogli zejść do 250 jak brałeś koka i bez lakieru w metaliku ale koła gratis nie były i gawno sa warte bo nawet tego nie sprzedasz a ja ma całoroczne bo tak sobie załatwiłem z salonem Xd
Ale dla flotowych aktualnie znajmy dostal 238 za OMO bez pakietow z lakierem metallic w cenie
Wiem, ze mozecie mowic iz sciemniam ale mam to tez w pdf - Jego zamowienie z czerwca tego roku
Oczywiscie nie moge podac ktory to salon, ale uwierzcie iz to prawda
Sam bylem w kolosanym szoku !!!
Tylko wiadomo, ze nam takiej ceny nie dadzą … ale jak widac maja z czego zejsc
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Pro
- Macgregor
- Lex user
- Model Lexusa: 15002900
Panowie od zeszłego roku średnio auta wg samar poszły w górę 12% … może i maja z czego zejść bo nie widać rabatowania NX poza 2WD w bida wersji … ale samo to 12% inflacyjnego wzrostu cen robi różnice
- Proggy
- Lex user
A dolar z 5 na 4 zlMacgregor wrote:Panowie od zeszłego roku średnio auta wg samar poszły w górę 12% … może i maja z czego zejść bo nie widać rabatowania NX poza 2WD w bida wersji … ale samo to 12% inflacyjnego wzrostu cen robi różnice
A to juz kolosalna roznica !!!
Jest tzw. lekki dymanko klientow … a patrzac z ich strony zarobek
-
- Lex Master
- Model Lexusa: 350h
Jak zamawiałem rozmawiałem z jednym człowiekiem który miał flotowy rabat wtedy to było 22% chyba, a Omo kosztował 291 goły. Jakoś za 220 kupił także w cenie prestige design tazuna.
350h omotenashi
26.11.2021 - zamówienie
12.05.2023 - odebrany
26.11.2021 - zamówienie
12.05.2023 - odebrany
- Macgregor
- Lex user
Naginasz rzeczywistość bo kurs dolara 12 sierpnia 2022 roku (rok temu) to 4.53 … a dziś 4.05Proggy wrote: ↑11 Aug 2023, o 19:17A dolar z 5 na 4 zlMacgregor wrote:Panowie od zeszłego roku średnio auta wg samar poszły w górę 12% … może i maja z czego zejść bo nie widać rabatowania NX poza 2WD w bida wersji … ale samo to 12% inflacyjnego wzrostu cen robi różnice
Średnio - roczna (bo nie wiem jak dokładnie importer rozlicza się z fabryka) wg NBP to 4,4089
Finansowanie tez ma znaczenie … gdybym finansował przez TBP to dostałbym kolejne procenty, płaciłem gotówka … i nie dostałem
- Proggy
- Lex user
Zakup Lexusa NX 350h
To nie kosztowal 5zl ? Serio ?????Macgregor wrote:Naginasz rzeczywistość bo kurs dolara 12 sierpnia 2022 roku (rok temu) to 4.53 … a dziś 4.05Proggy wrote: ↑11 Aug 2023, o 19:17A dolar z 5 na 4 zlMacgregor wrote:Panowie od zeszłego roku średnio auta wg samar poszły w górę 12% … może i maja z czego zejść bo nie widać rabatowania NX poza 2WD w bida wersji … ale samo to 12% inflacyjnego wzrostu cen robi różnice
Średnio - roczna (bo nie wiem jak dokładnie importer rozlicza się z fabryka) wg NBP to 4,4089 [emoji6]
Finansowanie tez ma znaczenie … gdybym finansował przez TBP to dostałbym kolejne procenty, płaciłem gotówka … i nie dostałem
- Macgregor
- Lex user
Boże … i sądzisz ze importer kupuje w kantorze dolara w dniu twojego zamówienia, i przelewa to do fabryki akurat w dniu największych kursów ?
No to żyj w tej wierze, z dała od instrumentów finansowych jak pochodne opcji walutowych, dorabiaj/naciagaj teorie
o dymaniu wszystkich w koło
ProTip
To ze jakiegoś dnia dolar był po 5 zł nie znaczy ze wszystkie z tamtego roku były zapłacone dolarem po 5 zł a z tego roku dolarem po 4.
Obudź się …
No to żyj w tej wierze, z dała od instrumentów finansowych jak pochodne opcji walutowych, dorabiaj/naciagaj teorie
o dymaniu wszystkich w koło
ProTip
To ze jakiegoś dnia dolar był po 5 zł nie znaczy ze wszystkie z tamtego roku były zapłacone dolarem po 5 zł a z tego roku dolarem po 4.
Obudź się …
- Proggy
- Lex user
A jesli salon przyjmuje do kalkulacji samochodu dolara po 5 zl a kupuje za 4 zl to nie zarabia ?Macgregor wrote:Boże … i sądzisz ze importer kupuje w kantorze dolara w dniu twojego zamówienia, i przelewa to do fabryki akurat w dniu największych kursów ?
No to żyj w tej wierze, z dała od instrumentów finansowych w teoriach o dymaniu wszystkich w koło [emoji6]
To ze jakiegoś dnia dar był po 5 zł nie znaczy ze wszystkie z tamtego roku były zapłacone dolarem po 5 zł a z tego rokuje dolarem po 4.
Obudź się …
Sam sie obudz koles bo widze po wpisach, ze ciezki z ciebie przypadek
Tylko ty jestes najmadrzejszy i tylko ty masz racje
Koniec dyskusji bo szkoda mi czasu na takie madrosci
A tobie polecam isc juz spac
—- bez odbioru ——
- Macgregor
- Lex user
Salon się rozlicza z importerem to raz, a importer z fabryka to dwa, pomiędzy są różne instrumenty finansowe wpływające na kurs.Proggy wrote: ↑11 Aug 2023, o 20:29A jesli salon przyjmuje do kalkulacji samochodu dolara po 5 zl a kupuje za 4 zl to nie zarabia ?Macgregor wrote:Boże … i sądzisz ze importer kupuje w kantorze dolara w dniu twojego zamówienia, i przelewa to do fabryki akurat w dniu największych kursów ?
No to żyj w tej wierze, z dała od instrumentów finansowych w teoriach o dymaniu wszystkich w koło [emoji6]
To ze jakiegoś dnia dar był po 5 zł nie znaczy ze wszystkie z tamtego roku były zapłacone dolarem po 5 zł a z tego rokuje dolarem po 4.
Obudź się …
Sam sie obudz koles bo widze po wpisach, ze ciezki z ciebie przypadek
Tylko ty jestes najmadrzejszy i tylko ty masz racje
Koniec dyskusji bo szkoda mi czasu na takie madrosci
A tobie polecam isc juz spac
—- bez odbioru ——
importer w sakli makro - nie rozlicza z dnia na dzień po bieżącym kursie który taki kazio jak ty widzi w kantorze. Korzysta z opcji walutowych, kontraktów terminowych które są ustalane w oparciu o średnia z pewnego okresu itp ….
To ponad twój intelekt. Odpuść