Utworz sobie swoje konto. Mailem, podaj haslo, dodaj kilka innych waznych informacji. Dodaj auto po VIN. I tyle.sylbal629 wrote:Dzień dobry ,
Pierwszy post na forum ......nx 350h od sierpnia i dopiero teraz mam trochę czasu na ogarnięcie auta .....pytanie dot. my connected car ...czy dane do logowania dostaliście w przy odbiorze ...ja niestety nie i nie mogę się doprosić ...trochę to słabe bo chyba jest sporo ciekawych funkcjonalności w apce
Aplikacje - Lexus LINK i My Connected Car
-
- Lex Master
- Model Lexusa: NX350h
Re: Aplikacje - Lexus LINK i My Connected Car
- sylbal629
- Nowy lex user
- Model Lexusa: NX 350h
Dzięki za odp....ale ani w apce ani na stronie nie ma możliwości rejestracji. Natomiast w końcu zaatakowałem opiekuna auta na whats app , i długiej walce Pan łaskawie wysłał prośbę do Semeco i po 15minutach przyszły pełne dane sms-em do logowania w apce. Wszystko już działa.Klaudiusz wrote: ↑16 Nov 2023, o 12:27Utworz sobie swoje konto. Mailem, podaj haslo, dodaj kilka innych waznych informacji. Dodaj auto po VIN. I tyle.sylbal629 wrote:Dzień dobry ,
Pierwszy post na forum ......nx 350h od sierpnia i dopiero teraz mam trochę czasu na ogarnięcie auta .....pytanie dot. my connected car ...czy dane do logowania dostaliście w przy odbiorze ...ja niestety nie i nie mogę się doprosić ...trochę to słabe bo chyba jest sporo ciekawych funkcjonalności w apce
-
- Lex user
U mnie to jest standardem. Zauważyłem że sterowanie klima działa chwilę po zgaszeniu silnika. Jak samochód dłużej stoi to zapomnij o jego zdalnym otwarciu lub odpaleniu klimy. Sam fakt że zdalnie można tylko otwierać tylko gdy samochód również został zamknięty z aplikacji uważam co najmniej słaby;(
Bylem w serwisie w sprawie klimy 2 razy, ale tłumaczą że to zależy od stanu akumulatora i zasadniczo ta funkcja ma głównie zastosowanie w nx450h:(
-
- Lex Master
- Model Lexusa: 350h
Raz mi zadziałało na 3 proby
z ciekawości zaraz sprawdzę bo muszę jechać
350h omotenashi
26.11.2021 - zamówienie
12.05.2023 - odebrany
26.11.2021 - zamówienie
12.05.2023 - odebrany
-
- Nowy lex user
Na początku jako nowy użytkownik witam wszystkich. U mnie (L350h v.2024) aplikacja na razie działa OK. Kilkukrotnie bez problemu włączałem klimę przed pracą i domem. Teraz sprawdziłem otwieranie i zamykanie drzwi z aplikacji i też jest OK. Samochód byl zamknięty z kluczyka. Ikonkę otwarcia i zamknięcia trzeba przytrzymać przez 1 sekundę.
- Luki_S
- Nowy lex user
- Model Lexusa: RX500h
Witam wszystkich! Dziś u mnie nagle na smartfonie komunikat, że samochód został z powodzeniem usunięty z mojego konta. W tym czasie samochód w garażu. Nic nie robiłem z aplikacją czy kontem Mój Lexus. Musiałem na nowo dodać samochód do konta. W aplikacji Lexus Link+ na nowo aktywować wszystkie usługi zdalne, oraz połączyć aplikację z samochodem 
Nie dość, że funkcjonalność bardzo okrojona w porównaniu z wer. w USA, komunikacja w Lexus Link+ trwa bardzo długo, czasami w ogóle nie uda się połączyć z samochodem, to jeszcze takie kwiatki jak dziś

Nie dość, że funkcjonalność bardzo okrojona w porównaniu z wer. w USA, komunikacja w Lexus Link+ trwa bardzo długo, czasami w ogóle nie uda się połączyć z samochodem, to jeszcze takie kwiatki jak dziś

-
- Nowy lex user
- Model Lexusa: NX350K
Witam. Mam pytanie dotyczące lexus link +,co zrobić żeby wysłać cel podrózy z aplikacji do samochodu?
- marek_wasowicz
- Lex user
- Model Lexusa: NX 450h+
Musisz ściągnąć dodatkową aplikację NaviBridge. Nigdy nie używałem. Polecam Android Auto lub Car Play.
-
- Lex user
- Model Lexusa: NX 24
Dopiero dzisiaj przez powiadomienie lexusa na mejlu otrzymałem info o nowej apce do ściągnięcia. Czy tylko ja mam te apke okrojoną z braku usług zdalnych?? Ani nie mogę odpalić ogrzewania, zamknąć auta, otworzyć jak w poprzedniej apce. Chyba, że coś robię źle, ale wgrałem nawet trzykrotnie, status auta pokazuje, przebieg też tylko nie mam usług zdalnych. Przeczytałem tutejszy wątek i nic nie pomogło
. Wszelkie zgody zaakceptowane etc. Najwyżej zresetuje wszystko ,łącznie z autem.

Last edited by odoja on 10 Jan 2024, o 15:58, edited 1 time in total.
-
- Lex Master
Tam chyba musisz sie zgodzic na kilka rzeczy i dopiero zaczyna to dzialac.odoja wrote:Dopiero dzisiaj przez powiadomienie lexusa na mejlu otrzymałem info o nowej apce do ściągnięcia. Czy tylko ja mam te apke okrojoną z braku usług zdalnych?? Ani nie mogę odpalić ogrzewania, zamknąć auta, otworzyć jak w poprzedniej apce. Chyba, że coś robię źle, ale wgrałem nawet trzykrotnie, status auta pokazuje, przebieg też tylko nie mam usług zdalnych.