Dlatego mimo ceny jestem za ASO. W LS400 mam przednie od roku z ASO i jest super, teraz kupiłem do LS430 też OEMy i hamowanie jak trzeba. Do LS400 na tył kupiłem kiedyś nacinane tarcze - po kilkunastu kkm tak tłukły, że nie dało się hamować - najpierw myślałem, że to przód tak nadaje, ale zdjęcie tylnego koła rozwiało zagadkę - nacięcia pokryły się wżerami i klocki podskakiwały na nich dając ładną tarkę..michalm320 wrote:Moje doświadczenie może nie jest wielkie ale w Hondzie założyłem gładkie EBC i stanowczo odradzam. Pogięły się bardzo szybko mimo iż nie hamowałem ostro zaraz po założeniu i nie wjeżdżałem w kałuże z dużych prędkości. Osobiście więcej ich nie kupie.
[GS300] wybor tarcz hamulcowych
- maniek_ls400
- Lex Master
- Model Lexusa: W221 S500
Re: [GS300] wybor tarcz hamulcowych
Mariusz M.
Sprzedam części do LS430 2001 President Tel. 606-103-211
Sprzedam części do LS430 2001 President Tel. 606-103-211
- legato97
- Administrator
- Model Lexusa: GS300,GS430,RX400H, CT200H, GS300H
Szkoda, ze nikt nie mial do czynienia z Apec (ktore wybralem
), do tego kupilem klocki tej samej firmy, zobaczymy co i jak, jak przejade troche to dam znac jak sie sprawuja, zapraszam do dalszej rozmowy, moze ktos ma jakies zle doswiadczenia z jakas firma, opinia kazdego forumowicza napewno sie przyda, pozdrawiam.

- stachulex
- Lex Driver
- Model Lexusa: gs 300 mk1
jezeli podwojny wentyl to tylko nawiercany.nacinane tarcze nie zdaja egzaminu-scina klockimaniek_ls400 wrote:Dlatego mimo ceny jestem za ASO. W LS400 mam przednie od roku z ASO i jest super, teraz kupiłem do LS430 też OEMy i hamowanie jak trzeba. Do LS400 na tył kupiłem kiedyś nacinane tarcze - po kilkunastu kkm tak tłukły, że nie dało się hamować - najpierw myślałem, że to przód tak nadaje, ale zdjęcie tylnego koła rozwiało zagadkę - nacięcia pokryły się wżerami i klocki podskakiwały na nich dając ładną tarkę..michalm320 wrote:Moje doświadczenie może nie jest wielkie ale w Hondzie założyłem gładkie EBC i stanowczo odradzam. Pogięły się bardzo szybko mimo iż nie hamowałem ostro zaraz po założeniu i nie wjeżdżałem w kałuże z dużych prędkości. Osobiście więcej ich nie kupie.

PRZEDNI NAPED JEST DLA DZIEWCZYNEK
- szejk_m
- Lex user
- Model Lexusa: GS300 MKII
Bicie zniknęło całkowicie, teraz jest miodzio!legato97 wrote:Czyli jak narazie tylko szejk ma brembo, reszta TRW bierze, nikt nie zakladal Apecow? Tez bym lyknal TRW, ale kicha tu jest z ich dostepnoscia. Ile daliscie za 2 tarcze TRW? Szejk bicie zniknelo po wymianie?
Chciałbym tu dodać, że radziłbym przy wymianie tarcz sprawdzić, czy prowadnice zacisku są OK, czyli czy się ruszają. Bo jeśli są zatarte, to nowymi - prostymi - tarczami nie nacieszymy się zbyt długo!
Pzdr
-
- Lex user
- Model Lexusa: GS 2nd gen
Z tymi EBC to nie wiem co myślec... Z jednej strony opinie takie jak Twoja (słyszałem to samo od dwóch innych "Hondziarzy") - z drugiej strony na forum Audi A8 chłopaki piszą że EBC to jeden z najlepszych wyborów, chociaż tanie nie są. Ponoć Zimmermany, ATE, Brembo i TRW dają ciała masakrycznie (przynajmniej w A8/S8). Kierując się tymi sugestiami - do Audi żony kupiliśmy właśnie EBC (i to gładkie) - no i na razie odpukać jest ok.michalm320 wrote:Moje doświadczenie może nie jest wielkie ale w Hondzie założyłem gładkie EBC i stanowczo odradzam. Pogięły się bardzo szybko mimo iż nie hamowałem ostro zaraz po założeniu i nie wjeżdżałem w kałuże z dużych prędkości. Osobiście więcej ich nie kupie.