Tylko musisz się liczyć z tym, że jak trafisz na kogos ogarnietego w miarę to zajrzy pod spód i zarząda obniżenia kwoty i to znacznie poniżej tych 22k np. które ja dałem za konserwację. Bo sporo elementów elementów wymiennych zawieszenia prócz zardziewiałej w wielu miejscach płyty podłogowej,będzie w dość słabym stanie po 3-4 latach i ogarniety człek takiego auta nie kupi(ewentualnie zrobi po taniości ,byle nic tam nie odpadło..), chyba, że dasz w rozliczeniu do salonu lexa, to tam pewnie będą to mieli gdzieś.
Ja mam zamiar minimum 5-6 lat jeździć, to masz 3,600 pln na rok. To nie jest moim zdaniem dużo za święty spokój, za tak drogie już auto. To nie było tylko sprejowanie nadwozia (mocno spłycasz bardzo fachową robotę), nie myśl ,że twój wygląda ładnie pod spodem , rdza już robi swoje. Nie życzę oczywiście,ale zapewne to się stanie, że sławne gniazdko po prostu odmówi Ci posłuszeństwa i będziesz zdany na lawetę a potem będziesz czekał o ile będzie na gwarancji auto na nowe gniazdo ,ewentualnie zapłacisz, bo wątpie, żeby za free je dali.
Popatrz na fotce jak ładnie moje wyglądało ,sory, toyota robi padakę straszną na nasz klimat, takie są fakty, im by się jakiś pozew zbiorowy przydał na naszą część europy,albo na unie i jej normy chore.

Na forum jest wątek o jakimś detailingu auta, naklejaniu folii, jakichs pierdół na lakier, które kosztują dziesiątki tysięcy złotych,a wielu nawet nie jest świadomych,że lepiej te kasę przeznaczyć właśnie na podwozie. Ale po co, lepiej, żeby świeciło na chwilę auto...ja raczej pragmatyczny jestem, i nie tylko o mnie tu chodzi, ale nawet jak się pozbędę już nx kiedyś, wolałbym, żeby kolejna osoba była zadowolona z niego. Tak chyba powinno się dbać o auta,które potem ktoś kupuje. Bo kuźwa wszyscy narzekają jakie to japonce są zardzewiałe w takch krajach jak Polska(bo cieplych krajów czy Japonii to akurat nie dotyczy,tam jest czysciutko pod spodem),ale jak już kupi to ma to gdzieś,bo leasing itd i za chwilę się go pozbędę...sam mam leasing ale zadbać potrafię o auto. Szczególnie za taki hajs. Ja chciałem porządnie to zrobić,ale zawsze ,nawet tam można taniej, zależy na jak długo chce się mieć zrobione.