Aftermarketowe światła przednie do IS2

Czyli koła, spojlery, grille, lotki, blendy, itp
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
JDM
Nowy lex user
Model Lexusa: IS250
Kontakt:

Aftermarketowe światła przednie do IS2

Post autor: JDM »

Witam, 
Noszę się z zamiarem zmiany moich oryginalnych świateł przednich na ledowe z DRL. Teraz pytanie do tych, którzy "ćwiczyli" już ten temat, czy faktycznie wszystko da się podłączyć samodzielnie na zasadzie plug and play? Czy też potrzeba ingerencji w elektronikę auta? I najważniejsze pytanie czy DRL w wersji europejskiej trzeba aktywować przez Techstream czy wystarczy podpiąć te lampy pod skrzynkę bezpieczników jak to jest na wielu filmach na YT i DRL aktywują się same w nowych światłach? 

Przeczesałem już prawie cały internet w tym temacie i wybór padł na dwa rodzaje świateł:

https://vlandshop.com/product/06-12-lex ... oked-lens/

albo 

https://allegro.pl/oferta/zespol-reflek ... d6604cf017

Wybór nie przypadkowy, ponieważ powyższe oferty przedstawiają lampy bez problemu tzw migoczących świateł drogowych i jest w nich zastosowana nowa przetwornica typu canbus, która podobno eleminuje ten problem.

Wiem że to styl pod nowy grill czyli IS4 (niestety nie zaproszonego do Europy) ale jakoś bardziej podoba mi się litera L (DRL) na górze niż na dole. 
nethobbit
Lex user
Model Lexusa: NX 200t
Kontakt:

Re: Aftermarketowe światła przednie do IS2

Post autor: nethobbit »

A co z homologacją? W razie wypadku bedzie spory problem
Awatar użytkownika
JDM
Nowy lex user
Model Lexusa: IS250
Kontakt:

Re: Aftermarketowe światła przednie do IS2

Post autor: JDM »

nethobbit pisze: 9 wrz 2024, o 09:52 A co z homologacją? W razie wypadku bedzie spory problem

Te nowe vland'y z "L" DRL na górze podobno mają homologację na EU... 

ODPOWIEDZ

Wróć do „Tuning wizualny”