Tu nie ma co współczuć. W domu dwie Skody. Jedna 5 lat, druga 4 lata. Żadnej awarii przez ten czas. Audi również nie miało żadnej awarii przez 4 lata. Więc jednak jest lepiejledziu wrote: ↑24 Sep 2024, o 14:13Jak Ci się jeździ przyjemnie i liczysz w innych markach że pod względem awaryjności będzie lepiej to Ci współczuje. W dodatku konkurencja premium EU jest po przeciwległej stronie kija pod akurat tym względemBonczek8 wrote: ↑24 Sep 2024, o 12:48Może to kwestia egzemplarza, nie wiem. Tym gorzej, bo serwis nie ma pojęcia jak to naprawić. Chociaż ktoś tu pisał kiedyś, że brał RXa na jazdę testową z ML i było dokładnie to samo o czym piszę.odoja wrote: ↑24 Sep 2024, o 12:17 Masz jakiś dziwny egzemplarz...to zapewne się zdarza,ale żeby aż tak to jest dziwne. U mnie w NX,jak już pisałem, czasem prawe drzwi ,ale bardzo rzadko i ten górny plastik od ekranu,ale tylko jak jest mocno nagrzany (na odwrót niż u Ciebie). Poza tym to cisza.
Miałem wczoraj jako zastępcze, ES300h po FL, chyba nie widziałem lepiej spasowanego auta, tam jest rewelacja, jakbym nie ciągnął ,gdziekolwiek, to nic nie chciało trzeszczeć, świetnie jest spasowany. Klasa wyżej niż NX co prawda ,ale szkoda, że chociaż silnik w NX nie jest tak wyciszony jak tam, w sumie jadąc na wysokich obrotach coś tam brzęczy i tyle, super, tak powinien być wyciszony silnik w każdym Lexie począwszy od LBXa.
ES jest jeszcze ze starej szkoły. Poczekaj na nowy model. Będzie już gorzej wykonany. Tak jak jest olbrzymia różnica na minus pomiędzy starszym RX,a nowszym. Dodatkowo, co prawda to nie jest ten wątek, ale awarii też już zaliczył kilka, a już szykuje się kolejna wizyta na serwisie, bo poci się jeden z siłowników tylnej klapy. To mój pierwszy Lexus i czytając opinie w necie, oglądając testy spodziewałem się zupełnie innego auta
Chciałem na wiosnę wziąć dla żony LBXa, ale mój egzemplarz już wyleczył mnie z tej marki. Moją żonę także, a szkoda, bo samym autem jeździ się bardzo przyjemnie.
i o ile Audi cenowo podobnie, o tyle Skoda to półka budżetowa
Lexusa nie kupuje się, bo ma bagażnik jak Skoda, jeździ jak BMW, czy daje komfort jak Mercedes. To chyba jasne.