is250 swap na 3grfse z gs300

Tuning zawieszenia, silnika, układu napędowego
Post Reply
Karoles
Lex user
Model Lexusa: LS400

is250 swap na 3grfse z gs300

Post by Karoles »

witam, planuje przelozyc silnik wraz ze skrzynia, moja niedomaga a ze mam akurat calego sprawnego jezdzacego gs300 uk to chce wykonac taki zabieg
i teraz mam pytanie, internet mowi ze spokojnie parametry paliwa itd zalatwi komputer od 2.5l czy aby napewno? mozna przelozyc cala wiazke silnikoa z 2.5 na 3.0 tylko czy wtedy odczuje sie roznice tych 50hp i wiecej momentu?
drugie czy jest ktos na forum lub w Polsce kto zajmuje sie albo remapami komputerow albo wylcza immo
trzecie czy moze poprzekladac sterowniki z gs do is aby chodzil na wlasciwym kompie?

bede wdzieczny za informacje, jesli ktos posiada wiedze i chce sie nia podzielic za $ to tez prosze o priw rozwaze kazda opcje

ps. jestem z zamilowania mechanikiem i lubie eksperymentowac dlatego chcialbym wykonac taki zabieg, oczywiscie wszystko to sie da robie sam wiec moze to bedzie dobra opcja na te is250 i tansza niz zakup is350 wiem pewnie wiekszosc pomysli po co taki zabieg
odp prosta kupilem uk sprwnaego mechanicznie w cenie skrzyni wiec kwestia mojej fanaberii i tyle :)

ledziu
Lex Master
Model Lexusa: gs

Re: is250 swap na 3grfse z gs300

Post by ledziu »

Zmiana silnika w odczuciach starczy Ci na zakładam jakieś 4tygodnie :-)
Co do alternatywy dla is350 wątpię tym bardziej z piecem 3,0.

W tym wszystkim jesteś w super sytuacji że sam dłubiesz tylko szkoda że tracisz czas na swap który nic nie daje ani od strony technicznej ani od strony odczuć.
Post Reply

Return to “Tuning mechaniczny”