Lexus ASO Dobrygowski Lubin

W tym temacie wpisujemy polecane warsztaty,serwisy etc. lub takie w których wasz Lexus nigdy więcej koła nie postawi.
Post Reply
Shadowsniper
Nowy lex user
Model Lexusa: Nx

Lexus ASO Dobrygowski Lubin

Post by Shadowsniper »

To będzie laurka ale w pełni zasłużona. Przy wyborze samochodu którym raczej będę się posługiwał kilka lat kluczowa dla mnie zawsze była niezawodność i komfort jazdy. Nic więc dziwnego że wyposażony w parę groszy oszczędności, plus zapewnienie z banku że dam radę zdecydowałem się na zakup Lexusa NX. Niestety moje realia Nie pozwoliły mi marzyć o nowym samochodzie zdecydowałem się na używane ale trzy czteroletni więc tragedii na tym etapie rozważań nie było. Te pojawiły się chwilę po zakupie gdyż jak okazało się bezawaryjnością samochodu cieszyłem się tylko kilka dni. A awaria poważna bo kluczowa dla możliwości poruszania się nim nim, wiec pozostało mi nic innego jak skorzystać z usług serwisu ASO Lexus Dobrygowski. Już na wstępie przywitany jako zwykły klient ale gość wyjątkowy, nauczony doświadczeniem że ASO oferują najdroższą kawę na świecie, chciałem się przekonać Na czym polega jej wyjątkowość. Kawa była nad przeciętnie dobra, ale przyszedł czas na diagnozę mojego samochodu. Wstępnie była znana niemniej jednak fachowcy z ASO potrafili ubrać ją w odpowiednie słowa które, uwierzcie mi mili czytelnicy, zabrzmiały jak wyrok na moją biedną głowę. Już myślałem że opuszczę salon bogatszy o doświadczenia i dodatkowy kredyt ale nie, zaproponowano mi rozwiązanie związane z polityką firmy która dla mnie zwykłego zjadacza chleba okazała się nad wyraz hojna. Zastosowano wobec mnie indywidualne podejście do klienta, które naprawdę pozwoliło mi patrzeć z uśmiechem w przyszłość a także pozbyć się zmartwień dotyczących dalszego bezproblemowego użytkowania pojazdu. Panowie z działu technicznego Nie dość że cierpliwie wysłuchali moich problemów, zaproponowali rozwiązanie, a także po prostu po ludzku byli niesamowicie profesjonalni i serdeczni. Wydaje mi się nawet, że zaczynając od przywitania przez panią recepcjonistka aż po wręczenie kluczyków naprawionego auta, jest już dla mnie wyznacznikiem kultury obsługi klienta. I to klienta małego, indywidualnego, którego de facto w innych salonach nawet by nie potraktowano poważnie. Tutaj to wszystko było, niezwykła obsługa, przywołując na myśl japońską kulturę witania gości. Dobre słowo od samego początku aż po wydanie kluczyków. A żeby kilkugodzinne oczekiwanie nie przebiegało w atmosferze nudy i gnuśności, okazało się że standardem jest zamawianie klientowi taksówki, aby ten mógł w międzyczasie zająć się swoimi potrzebami. Nie muszę również dodawać, iż taksówka była bezpłatna, kierowcy niezwykle uprzejmi i pomocni, zaś powrót odbywał się również na koszt salonu. Brawo! Sam punkt niezwykle czysty, posiadający parking dla osób niepełnosprawnych, od samego progu witający z uśmiechem swoich klientów. Nowoczesny minimalizm, połączony z elementami kultury japońskiej wywarł na mnie oszałamiające wrażenie. Byłem świadkiem wydawania samochodu dla szczęśliwej pary która odbierała nowego RX, i uwierzcie mi radość malująca się na ich twarzach nie była w żadnym stopniu udawana. Mnie też to auto zachwyciło, może kiedyś odkupię od nich :) po zakończeniu naprawy serwisowej w samochodzie czekały na mnie drobne upominki oraz woda i życzenia spokojnej jazdy i dalszej podróży. Czy tam wrócę? Na pewno... Polecam serdecznie. Zasłużone pięć gwiazdek
zeus_LM
Lex user
Model Lexusa: LM

Re: Lexus ASO Dobrygowski Lubin

Post by zeus_LM »

Sam się zdecydowałem na zamówienie swojego Lexusa właśnie w Lubinie, chociaż najbliżej mi do Wrocławia. Jednak w Lubinie filozofia Omotenashi faktycznie jest realizowana i od pierwszego kroku czułem się zaopiekowany. Od zamówienia do odbioru byłem w stałym kontakcie z doradcą, później bez problemu mogłem zadzwonić i omówić wszelkie wątpliwości (np. opisane w instrukcji otwieranie/zamykanie szyb z kluczyka, które trzeba dodatkowo w serwisie włączyć). Nawet kiedy zamaszyście jadąca ciężarówka rozwaliła mi lusterko, to po telefonie dostałem zaproszenia na szybką prowizorkę, żebym mógł jeździć zanim ubezpieczyciel klepnie kosztorys i zamówione części dotrą na wymianę. Z doświadczeń z ostatnich prawie 2 lat też wystawiam laurkę.
Shadowsniper
Nowy lex user
Model Lexusa: Nx

Re: Lexus ASO Dobrygowski Lubin

Post by Shadowsniper »

zeus_LM wrote: 28 Feb 2025, o 12:52 Sam się zdecydowałem na zamówienie swojego Lexusa właśnie w Lubinie, chociaż najbliżej mi do Wrocławia. Z doświadczeń z ostatnich prawie 2 lat też wystawiam laurkę.
Naprawdę nic dodać nic ująć
Post Reply

Return to “Warsztaty”