Lexus NX200T

Wszelkie informacje na temat zakupu modelu NX
Post Reply
Verner
Nowy lex user
Model Lexusa: NX200T

Lexus NX200T

Post by Verner »

Witam zakupiłem NX 200T proszę o doradę jak to jest z tym chłodzeniem turbiny po zakończeniu jazdy trzeba każdorazowo po krótkiej czy dłuższej trasie czym grozi zapomnienie o tym.Proszę szanownych kolegów z forum czy macie doświadczenia w tym temacie. Zdarza mi się o tym zapomnieć. Pozdrawiam Zygmunt
ledziu
Lex Master
Model Lexusa: gs

Re: Lexus NX200T

Post by ledziu »

Tu nie chodzi o dłuższą czy krótszą jazdę tylko o to co się działo przed zgaszeniem auta. Jak sobie pykasz po mieście 50kmh wjeżdżasz na parking pod 🐞 to nic nie robisz natomiast jedziesz trasą i zatrzymujesz się na parkingu to odczekaj chwilę z gaszeniem auta.
Carla101
Nowy lex user
Model Lexusa: LS

Re: Lexus NX200T

Post by Carla101 »

Verner wrote: 13 Mar 2025, o 19:27 Witam zakupiłem NX 200T proszę o doradę jak to jest z tym chłodzeniem turbiny po zakończeniu jazdy trzeba każdorazowo po krótkiej czy dłuższej trasie czym grozi zapomnienie o tym.Proszę szanownych kolegów z forum czy macie doświadczenia w tym temacie. Zdarza mi się o tym zapomnieć. Pozdrawiam Zygmunt
Zygmunt, ogólnie nie musisz za każdym razem czekać, ale po dynamicznej jeździe lepiej dać chwilę na schłodzenie turbo. Jeśli zapomnisz, to nic wielkiego, ale lepiej pamiętać przy długich trasach.
Post Reply

Return to “Lexus NX”