dobry mechanik
-
- Nowy lex user
- Model Lexusa: RX 400 H
dobry mechanik
Witam wszystkich, mam przed sobą naprawę głowicy w RX 400h 2008 i szukam dobrego mechanika w okolicach Wałbrzycha. Czy możecie mi kogoś polecić.
-
- Nowy lex user
- Model Lexusa: RX 400h
Re: dobry mechanik
Kolego wiem, że stary temat, ale kolejny raz natykam się o info, że coś z głowicą w tym modelu... Czy wiesz jaki był powód Twojej usterki? Błąd Toyoty czy jakieś zaniedbanie z Twojej lub poprzednika strony? Pytam, bo jestem ciekaw czy jeżdżę tykającą bombą czy można zrobić coś żeby takich przygód nie było.
-
- Nowy lex user
- Model Lexusa: RX400h
Długo przed zakupem zastanawiałem się nad powyższą kwestią. Silnik 3MZ-FE jest skonstruowany ekonomicznie, ale nie w dzisiejszym, złym i popularnym znaczeniu tego zwrotu. Dopiero po pół roku jazdy zrozumiałem jak specyficzny jest to samochód. Auto zostało zestrojone do komfortowej jazdy w przedziale 0-100km na godzinę, czyli typowo na rynek amerykański. Jazda autostradowa jest męcząca, mocne wciskanie gazu, nie jest komfortowe, chociaż samochód sam w sobie, jak na układ wolnossący, jest bardzo zrywny. Polski, a wręcz europejski, użytkownik nie lubi tak jeździć, sam po przesiadce z mocnego uturbionego samochodu, czułem się jak w aucie dal emerytów. Reasumując, jest to bardzo wygodny samochód z trwałym silnikiem, który nie cierpi dwóch rzeczy, tzw. dynamicznej jazdy i LPG. Swoją drogą gazowanie samochodu, który potrafi ze spalaniem zejść do 6 litrów jest pomysłem co najmniej kontrowersyjnym, a gdy połączymy to z chęcią jazdy dynamicznej, mamy gwarantowany remont.L3x wrote: ↑21 Sep 2021, o 09:38 Kolego wiem, że stary temat, ale kolejny raz natykam się o info, że coś z głowicą w tym modelu... Czy wiesz jaki był powód Twojej usterki? Błąd Toyoty czy jakieś zaniedbanie z Twojej lub poprzednika strony? Pytam, bo jestem ciekaw czy jeżdżę tykającą bombą czy można zrobić coś żeby takich przygód nie było.
-
- Lex user
- Model Lexusa: RX
Typowy „tatowoz”