Cała deska jest taka. Górna część, daszek nad zegarami, deska przed pasażerem, schowek przed pasażerem itd. To jest taka miękka guma.
Kiedy facelifting Lexusa NX ?
-
- Lex user
- Model Lexusa: RX350h
-
- Lex user
- Model Lexusa: nx350h
Re: Kiedy facelifting Lexusa NX ?
Jeżeli patrzeć na rozstaw osi to pewnie tak (ale zawsze auta z Azji miały rozstawy mniejsze, takie projektowanie i rozwiązania) ale jeżeli przyjrzeć się sylwetce z zewnątrz jest to segment X3, GLC itp a już wg to kiedy wsiądziesz do NXa to się zastanawiasz co poszło nie tak u konkurencji, że jest mniej miejsca i mniej wygodniemcendrju wrote: ↑9 Sep 2024, o 23:48Właśnie mam wrażenie, że po tym co teraz wchodzi, nowe generacje, to NX to nie jest konkurencja dla X3, Q5 czy GLC. Nowe X3 i GLC maja rozstaw osi większy od RX, Q5 jeszcze chyba nie ma pełnej specki, ale zapewne też będzie miał.Tomasz76 wrote: ↑8 Sep 2024, o 21:43 Może masz rację i są to zmiany modelowe roku 2025. Sprzedawca z którym ja rozmawiałem nazwał te zmiany FL. Dla mnie nie ma to większego znaczenia. Liczy się efekt zmian i oby było ich jak najwięcej w przyszłym roku, bo czeka mnie wymiana floty. Konkurencja robi się coraz mocniejsza w tym segmencie. Mamy nowe Audi Q5 i nowe BMW X3.
Gdy w salonach pojawią się NX z podświetlaną tylną klamką, to wiadomo, że będzie też wygłuszona ściana grodziowa.
Obecnie konkurentem dla NXa jest X1, tak się porobiło. Q3 i GLA nieco za małe, ale to stare generacje.
Ogólnie Lexus idzie swoją drogą bo żaden z modeli nie pasuje do konkurencji z segmentu.