Kiedy facelifting Lexusa NX ?

Wszelkie informacje na temat zakupu modelu NX
Bonczek8
Lex user
Model Lexusa: RX350h

Re: Kiedy facelifting Lexusa NX ?

Post by Bonczek8 »

matheus wrote: 26 Sep 2024, o 21:08 ale o który dokłasdnie chodzi element o schowek czy przed pasażerem deska rozdzielcza?

Cała deska jest taka. Górna część, daszek nad zegarami, deska przed pasażerem, schowek przed pasażerem itd. To jest taka miękka guma. 

michu7510
Lex user
Model Lexusa: nx350h

Re: Kiedy facelifting Lexusa NX ?

Post by michu7510 »

mcendrju wrote: 9 Sep 2024, o 23:48
Tomasz76 wrote: 8 Sep 2024, o 21:43 Może masz rację i są to zmiany modelowe roku 2025. Sprzedawca z którym ja rozmawiałem nazwał te zmiany FL. Dla mnie nie ma to większego znaczenia. Liczy się efekt zmian i oby było ich jak najwięcej w przyszłym roku, bo czeka mnie wymiana floty. Konkurencja robi się coraz mocniejsza w tym segmencie. Mamy nowe Audi Q5 i nowe BMW X3. 
Gdy w salonach pojawią się NX z podświetlaną tylną klamką, to wiadomo, że będzie też wygłuszona ściana grodziowa. 

Właśnie mam wrażenie, że po tym co teraz wchodzi, nowe generacje, to NX to nie jest konkurencja dla X3, Q5 czy GLC. Nowe X3 i GLC maja rozstaw osi większy od RX, Q5 jeszcze chyba nie ma pełnej specki, ale zapewne też będzie miał.
Obecnie konkurentem dla NXa jest X1, tak się porobiło. Q3 i GLA nieco za małe, ale to stare generacje.

Ogólnie Lexus idzie swoją drogą bo żaden z modeli nie pasuje do konkurencji z segmentu.
Jeżeli patrzeć na rozstaw osi to pewnie tak (ale zawsze auta z Azji miały rozstawy mniejsze, takie projektowanie i rozwiązania) ale jeżeli przyjrzeć się sylwetce z zewnątrz jest to segment X3, GLC itp a już wg to kiedy wsiądziesz do NXa to się zastanawiasz co poszło nie tak u konkurencji, że jest mniej miejsca i mniej wygodnie :)
Post Reply

Return to “Lexus NX”