is200 alumki ori na jaki kolor pomalowac?
- kolunio
- Lex user
- Model Lexusa: is200
is200 alumki ori na jaki kolor pomalowac?
witam
Dzisiaj stalem sie posiadaczem ori alu 17' i zastanawiam sie na jaki kolor je malnac, oczywiscie prosakowo....wstepnie umowilem sie na srebny gdyz tez mi sie podoba jak autko jest orginalne :] a teraz zaczol mi po glowie chodic jakis grafit .... Za srebnym dodatkowo przemawia to ze dekielki sa pod kolor, w sumie mozna by je malnac ale nie wiem czy logo z nich da sie sciagnac? Probowal ktos?co doradzicie?
Pozdr
Dzisiaj stalem sie posiadaczem ori alu 17' i zastanawiam sie na jaki kolor je malnac, oczywiscie prosakowo....wstepnie umowilem sie na srebny gdyz tez mi sie podoba jak autko jest orginalne :] a teraz zaczol mi po glowie chodic jakis grafit .... Za srebnym dodatkowo przemawia to ze dekielki sa pod kolor, w sumie mozna by je malnac ale nie wiem czy logo z nich da sie sciagnac? Probowal ktos?co doradzicie?
Pozdr
- forest
- Lex Master
- Model Lexusa: stanced VIP
Re: is200 alumki ori na jaki kolor pomalowac?
logo bez problemu usuniesz... nawet sam
a co do koloru fel to zależy jaki masz kolor lexa
polecem robić kontrasty, czyli jak masz srebrnego ISa to grafit jest git, ale jak masz czernego to białe fele będą mega 

SC430 '2002
- redman
- Lex user
- Model Lexusa: Toyota Corolla
jeśli czarny samochód to na złoto
- janasek
- Lex Master
- Model Lexusa: SC 400
Wypoleruj na lustro.
150-200 zł sztuka. W zasadzie do każdego koloru będą pasowały. Tylko dekielki byś musiał dorobić z alu aby nie było różnicy lub pochromować ale to już jest droższa sprawa 
Pozdro

Pozdro
Luxusem jadę... 

- kolunio
- Lex user
Wiec zapomnialem napisac ze kolor isa to srebny
Kurcze sam nie wiem co robic.. Forest a czy jak sciagne logo z dekielkow to pozniej mozna je zalozyc? Jak one jest przymocowane? Klej czy jak? Musze jeszcze poogladac isy i zobacze...
Ps bede mial do sprzedania ladne zadbane felgi 17' po jednym sezonie jak by ktos szukal

Ps bede mial do sprzedania ladne zadbane felgi 17' po jednym sezonie jak by ktos szukal

- michalm320
- Lex Master
- Model Lexusa: Celica VII
Do srebrnego jak dla mnie to tylko czarny mat. Obowiązkowo gleba i będzie przekozak. Co prawda Sportcross i na 16" to jak dla mnie takie połączenie + gleba jest idealne:

Albo na takiej feldze (17'')...no mnie zwala z nóg

Albo na takiej feldze (17'')...no mnie zwala z nóg

-
- Lex user
- Model Lexusa: RX
Grafit w połysku jeżeli malujesz proszkowo, ja tak mam u siebie przy tym samym srebrnym kolorze co Twój, ewentualnie piaskowanie felg i malowanie na mokro lakierem z palety RM w kolor ciemny grafit z domieszkiem ciemnej zieleni i ciemno szarego mam tak u siebie na 2 letnim komplecie i według mnie to najlepsze rozwiązanie w srebrnym kolorze. Kapselki możesz okleić folią carbonową tak jak ja zrobiłem u siebie:) Jutro jak umyje auto to zrobie Ci fotkę poglądową:)
- kolunio
- Lex user
Ok czekam na foto
Co do czarnych to one strasznie pomniejszaja kolo i chyba bardziej celowalbym w grafit
Co do czarnych to one strasznie pomniejszaja kolo i chyba bardziej celowalbym w grafit

- michalm320
- Lex Master
- Model Lexusa: Celica VII
Każdy ciemny kolor pomniejszy. Jak chcesz tego uniknąć to albo srebro albo białe. Nie ukrywam że na białych też robi wrazęnie:

- forest
- Lex Master
- Model Lexusa: stanced VIP
o sorry, zapomniałem że logo na dekielku jest zamocowane na dwa bolce i zgrzane od drugiej strony
więc musisz rozgrzać a później na taśme dwustronną do emblematów, ja tak zrobiłem i jest mega

SC430 '2002