Ano nie byli, nie ma druciarstwa - jest faro 8 mm (czarne). Na razie jeździ fajnie, nawet odpala bez problemu (po regulacji, za bogato było...). W normalnym trybie skrzyni biegów (pedał w podłodze) płynnie ciągnie i zmienia bieg przy ~6.000 obr/min. Poczekam na jakiś opad atmosferyczny i zobaczę jak z trakcją. Naprawdę - nie narzekam, zdjęcia wrzucę za jakiś czas. Pozdr.LPGK wrote:...mam nadzieje, że tak pomysłowi nie byli
pomozcie skonfigurowac lpg do gs 300
-
- Lex user
- Model Lexusa: RX450h
Re: pomozcie skonfigurowac lpg do gs 300
Ok, tak też myślałem, że nie posunęli się do takich kroków.sandr wrote:Ano nie byli, nie ma druciarstwa - jest faro 8 mm (czarne). Na razie jeździ fajnie, nawet odpala bez problemu (po regulacji, za bogato było...). W normalnym trybie skrzyni biegów (pedał w podłodze) płynnie ciągnie i zmienia bieg przy ~6.000 obr/min. Poczekam na jakiś opad atmosferyczny i zobaczę jak z trakcją. Naprawdę - nie narzekam, zdjęcia wrzucę za jakiś czas. Pozdr.LPGK wrote:...mam nadzieje, że tak pomysłowi nie byli
Ustawiali to podpinając się tylko kompem LPG czy używali czegoś jeszcze?
-
- Lex user
Komp LPG przez Bluetooth + tester przez gniazdo OBD w kabinie...
-
- Lex user
- Model Lexusa: IS200
sandr wrote: Ano nie byli, nie ma druciarstwa - jest faro 8 mm (czarne).
Ano chyba jednak byli... FARO to tam powinno być ale 13 mm... Masz 8mm to tak jak byś miał miedź 6mm. Ale co ja tam wiem... Pozdr.
-
- Lex user
Co mierzysz - średnicę zewnętrzną przewodu, czy otwór?
-
- Lex user
- Model Lexusa: IS200
Zewnętrzne 13 to w środku łosiem.
Is200 wrote:Zewnętrzne 13 to w środku łosiem.

-
- Lex user
No właśnie, licząc "po wierzchu" mam faro 13 i jest OK. Natomiast co do problemów z odpalaniem na ciepłym silniku,
podejrzewam... przełącznik gaz/benzyna. Kłopoty pojawiły się przedwczoraj po krótkim przełączeniu i czasowo zniknęły, wczoraj również miał problemy z uruchomieniem na ciepło. Tylko już nie próbowałem uruchamiać na siłę, a na włączonym zapłonie nacisnąłem kilka razy przełącznik GB po czym na rozrusznik i zastartował "na dotyk". Ciekawe...
podejrzewam... przełącznik gaz/benzyna. Kłopoty pojawiły się przedwczoraj po krótkim przełączeniu i czasowo zniknęły, wczoraj również miał problemy z uruchomieniem na ciepło. Tylko już nie próbowałem uruchamiać na siłę, a na włączonym zapłonie nacisnąłem kilka razy przełącznik GB po czym na rozrusznik i zastartował "na dotyk". Ciekawe...
- konik_80
- Lex Driver
- Model Lexusa: kiedyś IS200 obecnie Avensis T25
a próbowałeś testowo odpalić samochód na gazie? (oczywiście na ciepłym)
Pewnie te nieudane starty były właśnie na LPG (ciepłym starcie).konik_80 wrote:a próbowałeś testowo odpalić samochód na gazie? (oczywiście na ciepłym)
W jakich warunkach tak się dzieje?
Rano - pierwszy start czy później już na mocno zagrzanym?