czasem na nie wyzywamy na forum sprzęgła czuć było poszarpywanie gdy wjeżdżałem do garażu, co mi niesamowicie irytowałomichalm320 wrote:A czemu w ogóle zmieniłeś znowu koło?

czasem na nie wyzywamy na forum sprzęgła czuć było poszarpywanie gdy wjeżdżałem do garażu, co mi niesamowicie irytowałomichalm320 wrote:A czemu w ogóle zmieniłeś znowu koło?
hmm a masz jakis pomysl jak moge bez rozbierania auta upewnic sie, ze to problem z luzami w moscie?dS wrote:IMO to nie są objawy zużytego dwumasu, gdybyś czuł szarpanie np podczas jazdy w korku na pół sprzęgle, albo przy powolnym ruszaniu, to owszem. Tutaj bardziej skłaniał bym się w kierunku luzów w moście.
Przyzwyczajenie to po pierwsze, po drugie może być lekko zwichrowana tarcza sprzęgła. Może być też dwu-mas. U mnie też tak na początku było. A po pewnym czasie szarpanie się uspokoiło i do dziś go nie ma. Trzeba autem pojeździć, trochę poszaleć (np. zerwać przyczepność). Jak miałem Honde Civic to też szarpało (brak dwu-masy). Później zmieniłem sprzęgło przy okazji zmiany skrzyni i założyłem nowe Exedy i też szarpało. Wystarczyło go raz przekurw.ć na jakiejś prostej i na jakiś czas spokój. Wiec jak dla mnie to szarpanie przy ruszaniu nie oznacza od razu dwu-masy.Adix wrote:Witam,
Odświerzę ciut temat
Czasem przy ruszaniu na pierwszym biegu czuje przez chwilkę delikatne, miarowe szarpanie (zaznaczam, że nie zawsze).
Dzieje się tak tylko przy pierwszym biegu. Ruszanie z dwójki jest płynne.
Czy to też może być oznaką zużytego dwumasu? Czy może jeszcze nie przyzwyczaiłem się do sprzęgła w tym samochodziku? (dopiero 3 dzień w posiadaniu).
Pozdro.
Adix
Users browsing this forum: No registered users and 3 guests