Kupno GS 300 1998 rok Jak kupowac???

Ogólne rozmowy oraz pytania na temat zakupu Lexusa
Post Reply
PABLITO
Lex user
Model Lexusa: szukam GS mkII

Re: Kupno GS 300 1998 rok Jak kupowac???

Post by PABLITO »

Wiem, ten jest piękny :D perełka :P ale do mojego powrotu do PL napewno się sprzeda,
a druga rzecz że ne podołam kosztom bo za duzo wydatkow innych bede miał...a gdzie jeszcze wsadzic LPG i wstepny serwis...:(
Niestety 20k PLN to max ile bede miał + 2-3k na poczatkowy serwis..
tomekb
Lex Master
Model Lexusa: Avensis t25 1,8 aut, rx300 2gen.

Post by tomekb »

wstepny serwis mozna odbuscic bo luxus go robi na biezaco
Yarecki
Lex Master
Model Lexusa: gs

Post by Yarecki »

tomekb wrote:wstepny serwis mozna odbuscic bo luxus go robi na biezaco
Co nie oznacza, że przy zakupie da gwarancje, że nic nie padnie za w najbliższym czasie.
Jak wiemy to nie są nowe auta i trzeba sie liczyć z jakimś wydatkiem o którym kupujący myśli i słusznie.
W Twoim budżecie to lepiej szukac is200 chyba niż gs300.
Poza tym może i auto Luxusa jest w dobrym stanie, nie wiem nie widziałem ale z racji tego, że jest po zmianie koloru będzie je w moim odczuciu mega trudno niestety sprzedać, bo każdy kupujący liczy się z tym iż kiedyś też je sprzedawał będzie a wiemy jak ludziki patrzą na takie sprawy.
Ciekawe Panowie Lex i tomekb czy sami byście kupili całe malowane auto ( zakładam, że w nie okazyjnej cenie ) niech zgadnę ... :?:
Lex

Post by Lex »

Yarecki wrote:
Co nie oznacza, że przy zakupie da gwarancje, że nic nie padnie za w najbliższym czasie.
Jak wiemy to nie są nowe auta i trzeba sie liczyć z jakimś wydatkiem o którym kupujący myśli i słusznie.
Poza tym może i auto Luxusa jest w dobrym stanie, nie wiem nie widziałem ale z racji tego, że jest po zmianie koloru będzie je w moim odczuciu mega trudno niestety sprzedać, bo każdy kupujący liczy się z tym iż kiedyś też je sprzedawał będzie a wiemy jak ludziki patrzą na takie sprawy.
Ciekawe Panowie Lex i tomekb czy sami byście kupili całe malowane auto ( zakładam, że w nie okazyjnej cenie ) niech zgadnę ... :?:
1 post z tą gwarancją jak na coś takiego wpadłeś
2 co ma wymieniać lub myśleć jak wszystko zrobione
3 zmiana koloru na 202 to zaleta tym bardziej że pod nią nie ma betonu
4 od kiedy dowiedziałem się o ofercie luxusa postanowiłem wystawić dwa posiadane :LEXUS: IS MKI i MKII by móc odkupić ten właśnie egz. który znam z reala
tak dla przypomnienia wygląda na to że zaliczasz się do tych ludzików patrzących na takie sprawy choć ponownie nie wiem o co ci z tą zmianą chodzi
tomekb
Lex Master
Model Lexusa: Avensis t25 1,8 aut, rx300 2gen.

Post by tomekb »

Yarecki wrote:
Ja nie mowie ze nic sie nie stanie znam poprostu luxusa osobiscie i wiem ze na serwisie nie oszczedza wiec pierwszy serwis po zakupie mozna odpuscic, chyba że przy zakupie powie co nie działa. Znam autko wiem jak wygladalo przed malowaniem i po. Więc się wypowiadam.
Jeśli chodzi mi o ostatnie pytanie to tak wczym widzisz problem. Połowa aut na tym forum jest tak pomalowana , ze.... nie kazdy sie przyzna ja na przyklad poprawialem robote po partaczach z ASO Poznań. Najwzniejsze żeby auto bylo proste i wolne od rudej oraz wad ukrytych luxus nic nie ma do ukrycia i tyle.
Yarecki
Lex Master

Post by Yarecki »

Panowie każdy z nas wie o czym mowa i nie będę się bawił w polityka.
1% klientów akceptuje takie zabawy w zmianę kolorów a 99% ucieka byle dalej od tego a zakładając, że i tak jest mało chętnych na zakup tej marki w stosunku do innych szmelcvagenów to ten 1% oznacza mega długie szukanie kogoś komu to nie przeszkadza i to jeszcze pod warunkiem atrakcyjnej ceny.
Luxusowi życzę szybkiej sprzedaży oczywiście ale piszę jak sprawy wyglądają realnie .
Lex Co do wpadania na pomysł z gwarancją - skoro tak zachwalacie to auto i macie przekonanie 100% że nic nie trzeba włożyć jaki problem dać gwarancję na piśmie na jakieś 6 miesięcy - nie widzę problemu ;) .
Szerokości Panowie
klexus
Lex Master
Model Lexusa: GS 300

Post by klexus »

Yarecki twój GS jest w 100% oryginał?? bo mój jest cały malowany z granatowego na biały zrobimy tak wystawiamy nasze GS-y i zobaczymy który szybciej sie sprzeda
luxus
Lex Driver
Model Lexusa: IS200 2GS300 2GS430

Post by luxus »

Yarecki jak chcesz gwarancję na piśmie to zapraszam do salonu, jak wyciągniesz z kieszeni grubo ponad 200 tysi to dadzą ci nawet na 3 lata...
Sorry ale jestem przekonany że nie ma w tym momencie na polskim rynku takiego gs'a jak mój zwłaszcza że przebieg jest wiarygodny...
W tym momencie nie ma nic do roboty i myślę że przez następne 15 tyś też nie będzie...
GDYBY BÓG PREFEROWAŁ PRZEDNI NAPĘD TO WSZYSCY CHODZILIBYŚMY NA RĘKACH...
Yarecki
Lex Master

Post by Yarecki »

klexus wrote:Yarecki twój GS jest w 100% oryginał?? bo mój jest cały malowany z granatowego na biały zrobimy tak wystawiamy nasze GS-y i zobaczymy który szybciej sie sprzeda
Na pewno nie jest, ale co innego pomalować 1-2 elementy na ten sam kolor co fabryka a co innego całe auto na zupełnie inny kolor.
Tak jak pisałem wyżej taki jest rynek a to czy znajdzie się amator czy nie to już inna kwestia, oby się znalazł jak najszybciej.
Zakładamy że wystawiamy je w tej samej cenie, i ja decyduję w jakiej to możemy pomyśleć, tylko że jak wygram to co? Bo ja nie chce twoje białego jako nagrodę ;)
rsz1981/2
Lex user
Model Lexusa: GS300

Post by rsz1981/2 »

Jakiś czas temu widziałem salonowego białego GSa mkII z gwarancją bezwypadkowości z ceną 58tyś.zł ze źle spasowaną tylną klapą...więc te gwarancje to nawet w ASO można sobie w buty wsadzić.
Yarecki wbrew temu co piszesz kupno/sprzedaż konkretnie Lexusów w przeciągu 4 ostatnich lat przeżywa konkretny renesans. Widać to zwłaszcza po ilości ogłoszeń dotyczących w/w marki np. na allegro. Wiadomo, że liczby nie idą w setki czy tysiące jak to ma miejsce w przypadku aut zza zachodniej granicy ale i tak wzrost jest i to znaczny.
Z czasem ludzie poznają się na tej marce i przekonają do niej, przestaną myśleć o Lexusie jako o aucie dla Pana prezesa :)
Noclegi nad morzem!!! CLIFF HOUSE Międzyzdroje-pok.1,2,3 i 4-osobowe, apartament 5-osobowy
Więcej informacji PW lub 535-550-888
Post Reply

Return to “Ogólne”