Witam,
W moim lexusie jest napęd DVD i w środku płytka (po jej wyjęciu nie działa ekran - dziwne?) na której nie ma polskich map, czy takie coś występuje?
Na forum znalazłem kilka tematów o tych mapach do tego modelu, ale nic konkretnego.
Co dziwne też, że skrzynkę mam z tyłu (w bagażniku), a nie z przodu w schowku jak to widać na niektórych instrukcjach.
Nawigacja GS300 MKII 1998r.
- GS300
- Lex user
- Model Lexusa: GS300
- Picakus
- Lex user
- Model Lexusa: Zależnie od chwili
Re: Nawigacja GS300 MKII 1998r.
Navi Ecu powinno być w bagażniku po prawej stronie. O mapy dowiaduj się TUGS300 wrote:Witam,
W moim lexusie jest napęd DVD i w środku płytka (po jej wyjęciu nie działa ekran - dziwne?) na której nie ma polskich map, czy takie coś występuje?
Na forum znalazłem kilka tematów o tych mapach do tego modelu, ale nic konkretnego.
Co dziwne też, że skrzynkę mam z tyłu (w bagażniku), a nie z przodu w schowku jak to widać na niektórych instrukcjach.
-
- Lex user
- Model Lexusa: GS 300
w schowku powinieneś mieć zmieniarkę na płyty, a w bagażniku z prawej strony skrzynka navi. Dziwne trochę bo masz auto z 98r i masz dvd. Ja mam z konca 2000r i mam CD niestety
- GS300
- Lex user
no tak, zmieniarkę mam w schowku, a nawigację z tyłu, w sumie to tak strzeliłem, że to dvd być może to CD jutro sprawdzę 
po wyjęciu tej płytki nie działa nic na ekranie, tak powinno być?

po wyjęciu tej płytki nie działa nic na ekranie, tak powinno być?
-
- Lex user
ja też nie mam płyty, ale nawiewy i cd działają. Nie działa mi menu i nie mogę latać po funkcjach. Nawet nie wiem jakie tam są. Płyty też nie wsadzę, bo nie mam gdzie dlatego, że skrzynkę navi mam rozwaloną i nie mogę nigdzie dostać w pobożnej cenie, a na allegro 8 stów więc na razie dziękuje
- GS300
- Lex user
DANKING rzeczywiście to problem, spróbuj napisać temat tutaj na forum, że szukasz, sprawdziłem w zakończonych aukcjach na allegro czy może jest coś w przystępnej cenie, ale rzeczywiście drogie te navi jak pies, może spróbuj zadzwonić i zbić cenę, no bo ile jest potencjalnych klientów na taką część, a nóż widelec ktoś będzie potrzebował kasy na gwałt i sprzeda za rozsądną kasę?
- szejk_m
- Lex user
- Model Lexusa: GS300 MKII
W GS300 MKII nawigacja czyta tylko (niestety) płyty CD. Bez płyty CD nie działają wszystkie funkcje kryjące się pod przyciskiem MENU (komputer pokładowy, navi, ustawienia itd...).
Kiedy kupiłem swojego GS-a też nie miałem płyty, ale wyszarpałem gdzieś na szrocie z jakiegoś rozbitego anglika. Sama nawigacja jest bezużyteczna, gdyż jest to Wielka Brytania gdzieś sprzed 250 lat.
Ale działają wszystkie funkcje i jest super.
Teraz ukłon w stronę wszystkich potrzebujących - wrzuciłem obraz (format nero) swojej płytki na chomika. Do pobrania TUTAJ
Jak się komuś przyda to stawia
Kiedy kupiłem swojego GS-a też nie miałem płyty, ale wyszarpałem gdzieś na szrocie z jakiegoś rozbitego anglika. Sama nawigacja jest bezużyteczna, gdyż jest to Wielka Brytania gdzieś sprzed 250 lat.
Ale działają wszystkie funkcje i jest super.
Teraz ukłon w stronę wszystkich potrzebujących - wrzuciłem obraz (format nero) swojej płytki na chomika. Do pobrania TUTAJ
Jak się komuś przyda to stawia

- legato97
- Administrator
- Model Lexusa: GS300,GS430,RX400H, CT200H, GS300H
Zobacze czy u mnie jest cos taniego do kupienia, ile mozesz przeznaczyc?DANKIN wrote:ja też nie mam płyty, ale nawiewy i cd działają. Nie działa mi menu i nie mogę latać po funkcjach. Nawet nie wiem jakie tam są. Płyty też nie wsadzę, bo nie mam gdzie dlatego, że skrzynkę navi mam rozwaloną i nie mogę nigdzie dostać w pobożnej cenie, a na allegro 8 stów więc na razie dziękuje
-
- Lex user
legato97 im taniej tym lepiej
chodzi mi tylko o te funkcje w menu gdyż lexus navi w tamtych czasach nie popisał się. Auto mam już 8 miesięcy i nie mam pojęcia jakie tam mam opcje. Jeśli ktoś miał by taką skrzynkę to proszę pisać tutaj lub na pw

-
- Lex user
- Model Lexusa: is200 był...
Sorki za niekompetencje, ale jak to rozpakować z tego chomika???;) i co tam w ogóle się znajduje, coś do navi is200 bedzie przydatne?
IS sprzedany, jest Mazda 626 2.0 benzyna kombi