[is200] podtrzymywanie maski
- carinus
- Lex Master
- Model Lexusa: RX400h,IS220d
Re: [is200] podtrzymywanie maski
Założyłem już jeden siłownik maski i trzyma się dobrze,jutro wrzucę fotki.Koszt 2 nowych siłowników 40-60zł.
-
- Lex user
- Model Lexusa: is 200 :)
No właśnie pokaż fotki bo u mnie po założeniu siłownika dość mocno on uciska na uszczelkę i nie wiem jak by zmodyfikować mocowania żeby działało bez problemu.
- banan1984
- Lex Driver
- Model Lexusa: 3S-GE
U mnie tez uciska, w niczym absolutnie nie przeszkadza. Woda sie nie dostaje nawet spod cisnenia z karczera.
- carinus
- Lex Master
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/b6f ... ffc40.html
Jak widać nie robiłem blaszek podobnych do tych z gotowych zestawów.Nie mając przy sobie nitownicy użyłem wkretów samowiercących a pod blaszką na masce jest kawałek elastycznego tworzywa z kurtyny bramowej.Dolny uchwyt jest wkręcony w fabryczny otwór gwintowany M6.Maska jest pewnie utrzymywana przez zużyty siłownik,który nawet przy 2szt. nie potrafił utrzymac tylnej klapy.Drugi siłownik tez musi być z powodu zapewnienia zwykłego bezpieczeństwa.Wszystko miesci się w obrebie komory i nie uciska uszczelki.
Jak widać nie robiłem blaszek podobnych do tych z gotowych zestawów.Nie mając przy sobie nitownicy użyłem wkretów samowiercących a pod blaszką na masce jest kawałek elastycznego tworzywa z kurtyny bramowej.Dolny uchwyt jest wkręcony w fabryczny otwór gwintowany M6.Maska jest pewnie utrzymywana przez zużyty siłownik,który nawet przy 2szt. nie potrafił utrzymac tylnej klapy.Drugi siłownik tez musi być z powodu zapewnienia zwykłego bezpieczeństwa.Wszystko miesci się w obrebie komory i nie uciska uszczelki.
- forest
- Lex Master
- Model Lexusa: stanced VIP
dasz dokladny opis i foty części których użyłeś i dł. siłownika czy przedstawisz już gotowy zestaw?
SC430 '2002
- carinus
- Lex Master
Już gdzieś mówiłem że użyłem siłowników identycznych jak w tylnej klapie aensis.Nie robię jakiejś reklamy dla swojego wyrobu a jedynie podpowiadam ze można to zrobić we własnym zakresie,w prosty sposób,za parę groszy.Główki mocowania prawdopodobnie mozna kupić w sklepach motoryzacyjnych lub wykorzystać z przegubów cięgna gazu.Mocowania robiłem sam,główki zrobiłem ze śrub imbusowych M6,takie akurat znalazłem w szafce narzędziowej.Kształt kulki robiłem na obrabiarce,jednak na upartego można to zrobic równie dobrze szlifierką lub nawet pilnikiem.Jedną srubę wkrecamy w gotowy otwór a druga jest wspawana w kawałek blachy grubości 2-3mm,można na upartego też przykręcić bo jest na to miejsce.To wszystko jest zrobione na szybko i nie jest to produkt finalny.Nie spodobał mi się ten pomysł z blachami przykręcanymi do maski i śruby błotnika.Kiedyś tak mocowałem siłowniki w carinie i trzeba było na nowo bawić się w ustawianie szczelin pokrywa-błotniki.Wczoraj montaż w sumie zajął 2-3min i można go zrobić na parkingu przed sklepem.Wkręty później zastąpię nitami zrywalnymi.Myślałem też że po demontażu siłowników zostaną dziurki,jednak potem stwierdziłem że po co to demontować,nawet przy sprzedaży jest to atut a nie wada.Otworki można zabezpieczyć jakimś środkiem do konserwacji przed ewentualną korozją.Jak będa chętni to zrobię parę kompletów mocowań i przywioze na następny spocik w Poznaniu.Montaż można zrobić na parkingu
- bombel80
- Lex user
- Model Lexusa: IS300 Sportcross
Witajcie.
Ktoś ma może już gotowy patent na siłownii na sprzedaż? Byłbym zainteresowany
Ktoś ma może już gotowy patent na siłownii na sprzedaż? Byłbym zainteresowany