No nie wiem czy niczym nie ryzykujesz, Jeżeli jest spartolona sprężyna i jenda ma inną wartośc siły tumienia, może Cie po prostu wybić na dziurze i polecisz hen hen daleko, więc ja bym był ostrożny.carinus wrote:W sumie niczym nie ryzykujesz i możesz normalnie jeździc.Za jakiś czas sam zobaczysz czy coś się zmienia na lepsze.
[IS 200] Po obniżeniu auto nierówno stoi
- janasek
- Lex Master
- Model Lexusa: SC 400
Re: [IS 200] Po obniżeniu auto nierówno stoi
Luxusem jadę... 

- carinus
- Lex Master
- Model Lexusa: RX400h,IS220d
Aż takich kosmicznych różnic w harakrerystyce sprężyny nie będzie,chyba że założymy sprężyny od całkowicie różnych modeli samochodów.Co do wybicia to właśnie po to jest amortyzator żeby wygasił amplitudę wahań zawieszenia.janasek wrote:No nie wiem czy niczym nie ryzykujesz, Jeżeli jest spartolona sprężyna i jenda ma inną wartośc siły tumienia, może Cie po prostu wybić na dziurze i polecisz hen hen daleko, więc ja bym był ostrożny.carinus wrote:W sumie niczym nie ryzykujesz i możesz normalnie jeździc.Za jakiś czas sam zobaczysz czy coś się zmienia na lepsze.
- arrrdian
- Lex user
- Model Lexusa: IS 300
Mam taki sam problem tylko ze po wymianie samych amortyzatorow. Sprezyny obnizajace H&R. Dodam ze ponad miesiac mialem calkowicie wybity amortyzator i auto stalo krzywo. Teraz po zalozeniu nowych amortyzatorow auto jest delikatnie przechylone. Mozliwe ze sprezyna stracila swoje wlasciwosci?
- legato97
- Administrator
- Model Lexusa: GS300,GS430,RX400H, CT200H, GS300H
- arrrdian
- Lex user
Juz miesiac jak zalozylem nowe amory Blisteina.
- arrrdian
- Lex user
2000Km przejechane i dalej to samo. Jedna strona wyzej druga nizej.
- j0hnDEER
- Lex user
- Model Lexusa: is200
zamień stronami sprężyny i będziesz wiedział czy to ich wina.
To samo przerabiałem w hondzie, w końcu olałem temat i kupiłem gwint. W lexie od razu poszedłem w gwint ISC .Gdzieś na lexclub.com wyczytałem że jeżeli zbytnio ścisnę jedną sprężynę wstępnie to zmieni ona swoje właściwości czyt. długość po rozprężeniu . Podobnie może być tu
To samo przerabiałem w hondzie, w końcu olałem temat i kupiłem gwint. W lexie od razu poszedłem w gwint ISC .Gdzieś na lexclub.com wyczytałem że jeżeli zbytnio ścisnę jedną sprężynę wstępnie to zmieni ona swoje właściwości czyt. długość po rozprężeniu . Podobnie może być tu
- arrrdian
- Lex user
To jest mysl bo jedna sprezyne 2 razy sciskalem.j0hnDEER wrote:zamień stronami sprężyny i będziesz wiedział czy to ich wina.
W tym tygodniu zabieram sie do pracy i dam znac.