[IS 200] Tłumik

Post Reply
NappyBoy
Lex Maniak
Model Lexusa: IS200 Turbo

Re: [IS 200] Tłumik

Post by NappyBoy »

Mam pytanie odnosnie tlumika. Dzis wpadl kumpel i wrzucilem sobie od niego HKS hi power silent i przezylem szok ... Nic glosniej nic ciszej... Dodam ze nie mam katalizatora , jest tlumik srodkowy. Zdjalem swoj standardowy wydech , podlaczylem HKS i zero roznicy. Co moze byc nie tak ? Kolega ma katalizator , tlumik srodkowy standardowy i koncowy HKS i gra mu inaczej.

Pozdrawiam
Travis
Lex Master
Model Lexusa: GS430 MK3

Post by Travis »

NappyBoy wrote:Mam pytanie odnosnie tlumika. Dzis wpadl kumpel i wrzucilem sobie od niego HKS hi power silent i przezylem szok ... Nic glosniej nic ciszej... Dodam ze nie mam katalizatora , jest tlumik srodkowy. Zdjalem swoj standardowy wydech , podlaczylem HKS i zero roznicy. Co moze byc nie tak ? Kolega ma katalizator , tlumik srodkowy standardowy i koncowy HKS i gra mu inaczej.

Pozdrawiam
rozumiem że ten HKS kolegi też był na IS200? Tak jak na priv Ci napisałem na wolnych obrotach do 4000rpm Greddy nie był głośniejszy od serii jedynie wydawał inny odgłos. W kabinie nie było słychać różnicy między serią a tym że tłumikiem. Dopiero na zewnątrz słychać było inny dźwięk. Zresztą wysłałem Ci filmiki do porównania. Cały wydech masz seryjny?
NappyBoy
Lex Maniak

Post by NappyBoy »

Zgadza sie tez IS200 . Sprawdzalismy przed zalozeniem na wolnych obrotach ,pozniej na 2.5k i 5k . Naprawde zero roznicy .Dzis nawet moj ojciec do pracy do mnie wpadl , dalem mu kluczyki mowie odpal i posluchaj :D Jutro pozbywam sie czesci srodkowej ( tlumika ) i zobaczymy jak bedzie bez tego . Myslalem ze wystarczy zmienic tlumik koncowy i jakis tam efekt juz mamy . Jestem niemile zaskoczony :P

Pozdrawiam
carsik
Lex Master
Model Lexusa: IS200

Post by carsik »

jest pewna różnica pomiędzy wydechem w silniku wolnossącym i turbo :biggrin2:
www.gt4serwis.pl 695 13 25 28
Chiptuning również DENSO, serwis DPF, EGR i wszystkich funkcji sterownika silnika, pełny serwis mechaniki i elektroniki.
NappyBoy
Lex Maniak

Post by NappyBoy »

z tlumikiem juz wszystko wyjasnione . W piatek wieczorem dotarl moj wydech kakimoto , po monatazu nie bylo duzej roznicy wiec zostal wyrzucony odcinek srodkowy z tlumikiem . Dzwie nieprzesadny , lekko basowy na wolnych obrotach , podkrecajac obroty dzwiek narasta i nie podchodzi za glosno tak wiec milo slychac , posypywanie bov'a , dzwiek silnika i wydechu . Zdjecia i filmik dzial ( viewtopic.php?f=85&t=7078 )

pozdrawiam
baniaq
Lex Maniak

Post by baniaq »

Próbował ktoś eksperymentować z twin loopem w IS200?

Kumpel ma takie cudo w swojej szlifierce (civic z b18) i jest całkiem przyjemnie.
Chodzi mi o coś, co umie przypier*olić przy ciśnięciu, a zarazem jest "ułożone" w trasie.
Sprzedam graty do IS200/300:
- kanapę tylną bez zagłówków czarna skóra + alkantara (wyprana 99zł)
- boczki drzwiowe przejściowe (czarna ramka głosników) w czarnej alkantarze (40zł)
baniaq
Lex Maniak

Post by baniaq »

Sorry za post pod postem, ale chcę podbić temat:

Apexi WS2, 2,36" w IS200
Co o tym sądzicie?
Średnica podpasi?
- boczki drzwiowe przejściowe (czarna ramka głosników) w czarnej alkantarze (40zł)
forest
Lex Master
Model Lexusa: stanced VIP

Post by forest »

ale o jaką średnice pytasz?
wlot/wylot?

ukl. wydechowy ma jakieś 2" o ile dobrze pamiętam
ja mam 4" wylotu i pasuje idealnie pod wycięcie w zderzaku
Image
Last edited by forest on 3 Apr 2014, o 11:46, edited 1 time in total.
SC430 '2002
baniaq
Lex Maniak

Post by baniaq »

Z tej strony się nie martwię :) Nie mam pojęcia jakiej średnicy jest standardowy wydech w IS200, dlatego interesuje mnie wlot.
forest
Lex Master
Model Lexusa: stanced VIP

Post by forest »

coś około 2 cali, ale to nie problem jeżeli będzie lekka różnica
zastanawiałbym się nad całą długością tłumika, rzuć się na glebe i zmierz ori tłumik i będziesz miał obraz czy ten nowy nie będzie za bardzo wystawał bo wiocha będzie
SC430 '2002
Post Reply

Return to “IS mk1 1998-2005”