Jak wyciszyc wydech??
- krzywydg
- Lex Maniak
- Model Lexusa: GS430 MK I
Jak wyciszyc wydech??
Siema mam pełen przelot, tylko końcowe tłumiki hks hi power, Silnik 3uz. Jest zajebiście głośno co polcacie, żeby przyjemnie mruczało??? Jaki tłumik środowy wstawić?? A może inny patent? pzdr!
http://www.youtube.com/watch?v=ukbIh0q9X3A Nie ważne co masz w sercu... Ważne co masz w dupie!
Części Gs300/430

Części Gs300/430

- maniek_ls400
- Lex Master
- Model Lexusa: W221 S500
Re: Jak wyciszyc wydech??
Oryginalny wydech wrzuć ? Będzie cicho 

Mariusz M.
Sprzedam części do LS430 2001 President Tel. 606-103-211
Sprzedam części do LS430 2001 President Tel. 606-103-211
- legato97
- Administrator
- Model Lexusa: GS300,GS430,RX400H, CT200H, GS300H
- krzywydg
- Lex Maniak
no chyba bedzie trzeba tsk zrobuc bo leb urywa!! a jakie tlumiki wstawic? jakies pomysly??
http://www.youtube.com/watch?v=ukbIh0q9X3A Nie ważne co masz w sercu... Ważne co masz w dupie!
Części Gs300/430

Części Gs300/430

- BeeMiX
- Lex Driver
- Model Lexusa: 97 SC300 Turbo 6spd
Ja do siebie zamowilem tlumiki u Maria z MTG (znajdziesz go na rf.pl) i powiedzialem ze maja byc mega ciche i dopoki nie przekroczy 3-4k rpm jest naprawde mega cicho bez dudnienia. Tylko ze byly drogie, bo za dwa ponad kafel...
- jankess
- Lex Maniak
- Model Lexusa: is2ooT
A silencery dorobic w koncowe? I jak trzeba "zlot" to wyciagac aby zaryczec 
Poza tym no wielkosc tlumikow i srednica rur robi halas im mniejsze puszki i wieksza srednica wydechu tym glosniej :/ (mowa o przelocie bo komorowe wyciszaja)

Poza tym no wielkosc tlumikow i srednica rur robi halas im mniejsze puszki i wieksza srednica wydechu tym glosniej :/ (mowa o przelocie bo komorowe wyciszaja)
This IS it
- BeeMiX
- Lex Driver
- Model Lexusa: 97 SC300 Turbo 6spd
Re: Jak wyciszyc wydech?
No i jakość materiałów do wyciszenia itp. Ja mam tylko dwa końcowe przelotowe 3 cale i do 3k rpm byś nie powiedział ze to przelotowy wydech
na wolnych wogole prawie go nie słychać. Kwestia tłumików

- krzywydg
- Lex Maniak
Chce wstawić wydech w miejscu zaznaczonym kółkiem, tylko interesuje mnie coś do ok 300zł.. Widziałem też patent, z wkładaniem drucianki do wydechu. HKS jest niby "silencer" ale jakoś nie słychać
Ps. kiedyś widziałem takie przesłony na pilota do wydechu, ktoś coś o tym wie??

- Attachments
-
- wydech.JPG
- (70.14 KiB) Downloaded 1097 times
Części Gs300/430

Części Gs300/430

- jankess
- Lex Maniak
- Model Lexusa: is2ooT
Pewnie o takie coś chodzi http://www.youtube.com/watch?v=K7jGYnhbQQU
Ja miałem 2,5" wydech przelot(60mm w środku, nierdzewka), środkowy największy jaki dało się upchać zamiast oem przelotowy (RM Motors) i końcowy przelotowy z nierdzewki (noname) ze spora puchą owalną który od nowa wypełniłem z silencerem, całość ze zwężką cicha a jak odkręciłem silencer to ogień z pupy
no ale to pojedynczy wydech, ale pewnie jak byś tak upchał jak największe tłumoki i końcowe ze sporymi zwężkami to nie urywało by łba..
Ja miałem 2,5" wydech przelot(60mm w środku, nierdzewka), środkowy największy jaki dało się upchać zamiast oem przelotowy (RM Motors) i końcowy przelotowy z nierdzewki (noname) ze spora puchą owalną który od nowa wypełniłem z silencerem, całość ze zwężką cicha a jak odkręciłem silencer to ogień z pupy

no ale to pojedynczy wydech, ale pewnie jak byś tak upchał jak największe tłumoki i końcowe ze sporymi zwężkami to nie urywało by łba..
This IS it