Witam
PAnowie mam pytanie jaki mozna wlac plyn do wspomagania aby uzupelnic poziom. Widze ze is 300 ma inaczej umiejscowiony zniornik wpomagania. (chyba to to ) Odkrecilem korek i ten plyn ma taki dziwny, nierzyjemny zapach i co najdziwniejsze czasami jak stoje na swiatlach rowniez go czuje w kabinie....PAtrzylem zero wyciekow i nie wiem czym moze to byc spowodowane.. Jakies pomysly?
trochę odświeżę temat...
jaki olej zalać do wspomagania?
trochę przekopałem forum i nasze i amerykańskie i w zasadzie zdania są podzielone...
jedni mówią, że nie ma różnicy i można lać to samo co do skrzyni automatycznej czyli T-IV a inni, że Dexron II lub III...więcej jest tych mówiących o dexronie ale to mnie nie dziwi bo taki jest zapisany na pokrywce od zbiorniczka...
no więc jak to jest?
co do wymiany to najprościej jest odpiąć powrót oleju z pompy i wsadzić do jakiejś starej butelki, odpalić na chwile silnik i przekręcić kierownice w miare możliwości od oporu do oporu szybko...później zapiąć i uzupełnić olej, odpalić dosłownie na chwilkę silnik, dolać i tak uzupełnić do odpowiedniego poziomu kręcąc kierownica...
Last edited by muzz on 9 Apr 2016, o 09:22, edited 1 time in total.