Witam Jestem os soboty szczęśliwym posiadaczem powyższego... 6 spraw.
1.Szukam polskiej instrukcji do niego , może być elektroniczna
2 . czy ja jestem kretynem czy środkowy schowek koło dźwigni do biegów otwiera sie w 3/4 ... czyli kawy , butelkinie włożę ..... nie widać żadnych uszkodzeń . nie wierzę że tak ma być
3 . jak przekręcę kierownicą to pojawiają się na plastikowej obudowie kiery dwie piękne czarne śrubki .... zakładam że powinny tam być małe zaślepki . jak i gdzie je zdobyć ?
4. chciałem kupić 19 felgi na lato . czy będzie problem z czujnikiem ciśnienia ? felgi przód 8.5 szerokie a tył 9.5 . Jaki rozmiar opon ma być na takie felgi żeby jakaś elektronika nie oszalała . ktoś poleci jakieś opony?
5. jakiś końcowy tłumik( tłumiki) żeby to przypominało 350 konne V8 , bo na razie to średnio .... tylko dźwięk . nie potrzebuję całego układu
6 . Rozpórka kielichów ?
A i jeszcze jedno, czy da się wgrać polski język ?
Za każdą podpowiedz bóg zapłać . i przyznam szczerze że ogarnia mnie jakaś szajba przy tym samochodzie ....
pozdrawiam .
(GS 460)2008 kilka pytań
-
- Lex user
- Model Lexusa: gs 460
-
- Lex user
- Model Lexusa: GS300 2002r.
Re: (GS 460)2008 kilka pytań
2. Powinno się otwierać do końca, może coś komuś wpadło i blokuje klapkę.
3. Ja co prawda mam 2002r ale też nie mam zaślepek.
Reszta niestety nie pomogę.
3. Ja co prawda mam 2002r ale też nie mam zaślepek.
Reszta niestety nie pomogę.
- LinkPL
- Lex Maniak
- Model Lexusa: RX 500h
1. Myślę że spokojnie dostaniesz w serwisie można kupić.
2. Pewnie wpadła komuś zapalniczka albo jakiś inny gadżet. Na yt znajdziesz instrukcję jak się to zdejmuje, nie będę pisał, bo ciężko zrozumieć opis ...
3. Pewnie w serwisie ... ale muszę zerknąć u siebie, bo nie pamiętam żadnych śrubek ...
4. Problemu z czujnikami nie będzie, ale na pewno będzie problem z jazdą ... do toczenia felgi po mieście pewnie będzie spoko, ale do jazdy to się nie będzie w ogóle nadawać. Co kto lubi ... Musisz po prostu wpisać sobie nowe czujniki, albo przełożyć ze starych felg. Pod schowkiem pasażera masz przełącznik zima lata a koło OBD znajdziesz reset - trzeba przytrzymać 3sekundy. Skrzynia na P i włączony hamulec postojowy.
5. Wywierć dziury w tłumiku i Ci będzie warczeć jak będziesz chciał ...
6. Bogatemu nikt nie zabroni.
Na szajbę jest jeden sposób ... trzeba pojeździć aż przejdzie ...
Pozdrawiam
Link
2. Pewnie wpadła komuś zapalniczka albo jakiś inny gadżet. Na yt znajdziesz instrukcję jak się to zdejmuje, nie będę pisał, bo ciężko zrozumieć opis ...
3. Pewnie w serwisie ... ale muszę zerknąć u siebie, bo nie pamiętam żadnych śrubek ...
4. Problemu z czujnikami nie będzie, ale na pewno będzie problem z jazdą ... do toczenia felgi po mieście pewnie będzie spoko, ale do jazdy to się nie będzie w ogóle nadawać. Co kto lubi ... Musisz po prostu wpisać sobie nowe czujniki, albo przełożyć ze starych felg. Pod schowkiem pasażera masz przełącznik zima lata a koło OBD znajdziesz reset - trzeba przytrzymać 3sekundy. Skrzynia na P i włączony hamulec postojowy.
5. Wywierć dziury w tłumiku i Ci będzie warczeć jak będziesz chciał ...
6. Bogatemu nikt nie zabroni.
Na szajbę jest jeden sposób ... trzeba pojeździć aż przejdzie ...

Pozdrawiam
Link
How far We can go ...
-
- Lex user
Kolego link, ja właśnie kombinowałem z szerszą felgą z tyłu i rozpurką tylko w celu szybkiej jazdy a nie toczenia się w mieście.. Mówisz że to średni pomysł w tylnonapędówce? Że lepiej zostać przy 4 tych samych rozmiarach? O rozpórce pomyślałem bo jak dla mnie przód jest trochę za gumowaty a nie chcę do niego nowego sportowego zawieszenia, jego wygoda jest dla mnie oniesmielajaca....dziury w tłumiku to. .....,raczej nie. Tylko serio, nie brzmi to jak japońskie v8, rozumiem że ma być cicho ale są granice, w tej sprawie prosze o podpowiedź. Dzięki za rady, co do szajby to chyba szybko nie przejdzie, on ma że tak powiem... Potencjał...
Dziękuję za uwagę.
Dziękuję za uwagę.
Last edited by kapelan78 on 27 Jan 2015, o 17:05, edited 1 time in total.
-
- Moderator
- Model Lexusa: Lexus
Jesli szukałeś wrażeń sportowych to kupiłeś zle auto
to typowy dupowoz, który ma byc cichy i wygodny. Rozporka nic nie da. Bez zmiany zawiasu nic nie ugrasz.

- micrus
- Lex user
- Model Lexusa: GS 300 III gen.
-
- Lex user
Tak źle z nim nie jest, że dupowóz. Ale zawieszenie odpuszczam. Myślałem że może rozpórka trochę przód usztywni.... Jeśli chodzi o nie otwierający się schowek to rzeczywiście wpadła zapalniczka... Zatem demontaż całego plastiku wokół skrzyni...
I czy ktoś może powiedzieć czy prawdą jest że zmiana końcowych tłumików może powodować jakieś problemy z komputerem, spalaniem,itd? Bo jeden dureń zasiał niepewność że sondy, mieszanki paliwa, takie tam.. .
I czy ktoś może powiedzieć czy prawdą jest że zmiana końcowych tłumików może powodować jakieś problemy z komputerem, spalaniem,itd? Bo jeden dureń zasiał niepewność że sondy, mieszanki paliwa, takie tam.. .
-
- Nowy lex user
- Model Lexusa: SC430
Witam
mam SC430 -i też mnei troszke irytuję brak brzmienia v8 - w aucie był zamontowany stożkowy filtr i to znacznie uwydatniało dzwięk - ale był koszmarnei zamontowany - łapał lewe powietrze i przepływomierz sie gubił wiec to wywaliłem i wrociłem do orygnału.
myślę o samych końcowych wydechach - chyba zaryzykuje z takimi z nierdzewki ( ok 200 zł /szt na alledrogo:) tyle że odkręcę oryginał i odłożę na półkę w razie jakby efekt był słaby - moim zdaniem nie bedzie to miało wpływu na komputer i lambdy to sa one przy kacie czyli duzo duzo wcześniej
jakbyś coś zamontował i efekt Ci sie podobał to napisz -bo ja tego nei rusze wcześniej niż za miesiąc czy dwa
mam SC430 -i też mnei troszke irytuję brak brzmienia v8 - w aucie był zamontowany stożkowy filtr i to znacznie uwydatniało dzwięk - ale był koszmarnei zamontowany - łapał lewe powietrze i przepływomierz sie gubił wiec to wywaliłem i wrociłem do orygnału.
myślę o samych końcowych wydechach - chyba zaryzykuje z takimi z nierdzewki ( ok 200 zł /szt na alledrogo:) tyle że odkręcę oryginał i odłożę na półkę w razie jakby efekt był słaby - moim zdaniem nie bedzie to miało wpływu na komputer i lambdy to sa one przy kacie czyli duzo duzo wcześniej
jakbyś coś zamontował i efekt Ci sie podobał to napisz -bo ja tego nei rusze wcześniej niż za miesiąc czy dwa
- LinkPL
- Lex Maniak
- Model Lexusa: RX 500h
Ad. 3 ...
Nie ma tam żadnych zaślepek, są widoczne normalnie główki śrubek.
Pozdrawiam
Link
Nie ma tam żadnych zaślepek, są widoczne normalnie główki śrubek.
Pozdrawiam
Link
How far We can go ...