CHECK i VSC przy LPG

Post Reply
Szary35
Nowy lex user
Model Lexusa: RX 330, GS 200 T

CHECK i VSC przy LPG

Post by Szary35 »

Witam
Mam problem z zapalaniem się kontrolek Check i Vsc przy jeździe na gazie . Po zresetowaniu komputera kontrolki gasną lecz po pewnym czasie problem powraca . Wydawało mi się , iż nie ma to wpływu na właściwości auta lecz w warunkach zimowych wyłączenie stabilizacji toru jazdy to w tym aucie koszmar . Zapalający się Check przy instalacji gazowej to nie jest wielki problem lecz dlaczego równocześnie zapala się Vsc przy przełączeniu na gaz , tego chciałbym dowiedzieć się od użytkowników forum .
Pozdrawiam i dziękuję za sugestie.
maniek_ls400
Lex Master
Model Lexusa: W221 S500

Re: CHECK i VSC przy LPG

Post by maniek_ls400 »

Jaką masz instalację gazową ? Moim zdaniem winne jest podłączenie instalacji LPG. Podjedź i odczytaj błędy z ECU lexusa i wtedy będzie wiadomo czego szukać. Na PB problem wogóle nie występuje czy jeździsz tylko na LPG ?
Mariusz M.
Sprzedam części do LS430 2001 President Tel. 606-103-211
Szary35
Nowy lex user
Model Lexusa: RX 330, GS 200 T

Post by Szary35 »

Witam ponownie instalacja BRC , problem występuje tylko na gazie, lecz po przełączeniu na benzynę problem pozostaje do zresetowania .
tecu
Lex user
Model Lexusa: RX 300

Post by tecu »

Mam przejechane w moim RX 300 ponad 200 tys na gazie (BRC). Około 10 tys temu pojawił mi się taki sam problem. Zniknął po wymianie akumulatora (oryginalny przeżył 10 lat:)). Nie wiem czy to przypadek ale błąd się już nie pojawia.
ghostmateus
Lex Driver
Model Lexusa: GS 430

Post by ghostmateus »

U mnie był podobny problem to wtedy wyskoczyło wypadanie zapłonu na 5 cylindrze (było to spowodowane awarią sterownika gazu - widział zworkę na jednym z wtrysków) i po skasowaniu błędu kontrolki przestały świecić (nie wiem po co Lexus wymyślił takie rozwiązanie). Sprawdź świece czy nie mają zbyt dużych przerw pomiędzy elektrodami lub czy nie są już po prostu do wymiany.
owczar
Moderator
Model Lexusa: Lexus

Post by owczar »

Bez odczytania kodów błędów można co najwyżej wróżyć...
Post Reply

Return to “Instalacje Gazowe”