kontrolka pasów pasażer
- jordi007
- Lex Driver
- Model Lexusa: Gs 450h
kontrolka pasów pasażer
Panowie mam pytanie dlaczego ciągle miga mi kontrolka nie zapietych pasów czy ktos siedzi nie siedzy. dodam tylko ze wymieniłem fotele na pełna elektryke oba i z angola czy ktoś miał takie problem
-
- Lex user
- Model Lexusa: GS300 2002r.
Re: kontrolka pasów pasażer
W siedzisku jest bardzo czułe ustrojstwo, kiedyś położyłem butelkę coli i już świrował. Sprawdź czujnik, może się przemieścił i coś go dociska.
- jordi007
- Lex Driver
tak mi mowił riki z forum ale ja nie moge tego pojac przeciez to jest to samo nic sie nie zmieniło to tak samo jakbym podpiał odwrotnit europejski oba maja czyjniki kable w samochodzie nie były ruszane. Powiem szczeże ze nie chciałbym sam fotela rozbierac bo ładnie wszystko siedzi a znajac mnie to juz tak nie złoże i bedzie widac ze cos było majstrowane
-
- Lex user
- Model Lexusa: is300
w fotelu pasażera jest czujnik nacisku, dla tego w oryginale kontrolka nie zapiętych pasów świeci się tylko gdy ktoś siedzi na fotelu.
Fotel kierowcy nie ma tego czujnika dlatego gdy podłączyłeś fotel kierowcy z anglika na po prawej stronie czujnik cały czas sygnalizuje nie zapięcie pasów, nieważne czy na nim ktoś siedzi czy nie.
Fotel kierowcy nie ma tego czujnika dlatego gdy podłączyłeś fotel kierowcy z anglika na po prawej stronie czujnik cały czas sygnalizuje nie zapięcie pasów, nieważne czy na nim ktoś siedzi czy nie.
- jordi007
- Lex Driver
no i to jest konkretna odpowiedz dzieki wielkie. a da sie to jakos obejsc i powiedz jeszcze czy w razie wypadku nie daj boze poducha zadziala
-
- Lex user
- Model Lexusa: IS200
kontrolka pasów pasażer
U mnie znów okazało sie iż kontrolka sie nie pali i nie mryga bo nie było żarówki.Żarowke założyłem i nadal nic sie nie świeci????
-
- Lex user
- Model Lexusa: GS300 2002r.
Przeglądałem wczoraj instrukcję swojego GS'a i znalazłem przez przypadek info że to jest jeden układ razem z poduchą, przynajmniej w GS'ie. U Ciebie może być podobnie.
- kupiec1985
- Lex Driver
- Model Lexusa: IS200 SC
do tego jest to samo z podgrzewaniem foteli ??darnik wrote:w fotelu pasażera jest czujnik nacisku, dla tego w oryginale kontrolka nie zapiętych pasów świeci się tylko gdy ktoś siedzi na fotelu.
fotel kierowcy grzeje cały czas podczas gdy fotel pasażera grzeje wtedy kiedy ktoś na nim siedzi ??
- jordi007
- Lex Driver
To jesli dobrze kminie to jesli odłacze zapiecie pasów to poducha nie bedzie działac ? jesli tak to jesli nie załoze czujnika to obejsc sie tego nie da i najlepiej wszystko podłaczyc i wyjac zaroweczke
- jordi007
- Lex Driver
Z grzaniem tak nie jest bo grzanie wlaczasz przyciskiem. A co to czujnika to juz sam nie wiem bo teraz mam fotel pasażera u kierowcy i jest czujnik nacisku bo tylko wtedy swieci jak siedzę wstane przestaje a to przecież pasażer i ciągle powinien swiecic Wiec angielski kierowca co jest u mnie pasażer tez powinien miec