lexusem przez pół europy:)
-
- Moderator
- Model Lexusa: Lexus
Re: lexusem przez pół europy:)
Ja tam nie zauważyłem różnicy między polskim a zachodnim paliwem. Jedyna roznica może wynikać z tego, ze na zachodzie jest więcej autostrad i przy równej jeździe można przejechać więcej. Inna sprawa, ze na zachodzie Polacy jeżdżą przepisowo.. na niemieckiej autostradzie spalal mi tyle samo niemieckiego paliwa co polskiego na polskiej.
-
- Lex Master
- Model Lexusa: gs
No no, mit zachodu widzę "nieumarty"Dawid0ss wrote:Na zachodzie mają lepsze paliwo, stąd takie wyniki. Pzdrowczar wrote:Ciężko i mi w to uwierzyć. Ostatni raz miałem takie spalanie w trasie w golfie VI 1,6 TDi.

Ehhh, znów się zgodzić muszęowczar wrote:Ja tam nie zauważyłem różnicy między polskim a zachodnim paliwem. Jedyna roznica może wynikać z tego, ze na zachodzie jest więcej autostrad i przy równej jeździe można przejechać więcej. Inna sprawa, ze na zachodzie Polacy jeżdżą przepisowo.. na niemieckiej autostradzie spalal mi tyle samo niemieckiego paliwa co polskiego na polskiej.

- Dawid0ss
- Lex Master
- Model Lexusa: Lexus GS450h mk3
No trudno, aby był "umarty", gdy statsy twierdzą, że ponad 1/5 stacji w Polsce chrzczone nam opylaYarecki wrote:No no, mit zachodu widzę "nieumarty"![]()

-
- Lex Master
W Niemcach pewnie nie potrafią "chrzcić"Dawid0ss wrote:No trudno, aby był "umarty", gdy statsy twierdzą, że ponad 1/5 stacji w Polsce chrzczone nam opylaYarecki wrote:No no, mit zachodu widzę "nieumarty"![]()
Pzdr

Poza tym ta 1/5 to śmieciowe stacje na których z reguły nie tankuję, więc mnie to nie dotyczy.
- Dawid0ss
- Lex Master
Też niby nie tankuję, ale mimo to nie jestem tego taki pewny, jak TyYarecki wrote:Poza tym ta 1/5 to śmieciowe stacje na których z reguły nie tankuję, więc mnie to nie dotyczy.

-
- Moderator
- Model Lexusa: Lexus
Jakie statsy konkretnie?
Ale nawet biorąc pod uwagę te statsy, to 4/5 nam nie chrzci paliwa. Nie dość, że IS200 do oszczędnych nie należy, to 6 cylindrów musi swoje wypić- szczególnie przy 110-130. Fizyki nie da się oszukać. Jednak na wielu forach widzę, że wiele osób wypisuje takie dziwne wartości. Nie rozumiem tylko z czego to wynika- czy oszukują samych siebie, czy naprawdę wierzą w takie wyniki spalania.
Jeszcze rozumiem, że przy emeryckiej jeździe <90km/h to byłoby możliwe. Sam osiągnąłem spalanie rzędu 8l PB w moim galancie jadąc za znajomymi, ale jechałem jak emeryt. Warto też zauważyć, że galant to FWD, a więc sprawność napędów jest wyższa, a więc spalanie teoretycznie niższe.
Generalnie każdy może pisać co chce, ale potem ktoś to czyta- nie zawsze się nad tym zastanowi, zamiast 90 konnego diesla 1,6 z 4 cylindrami kupuje 6 cylindrowe 2.0 bo przecież ludziom spala tyle co ten gówniany diesel
Ale nawet biorąc pod uwagę te statsy, to 4/5 nam nie chrzci paliwa. Nie dość, że IS200 do oszczędnych nie należy, to 6 cylindrów musi swoje wypić- szczególnie przy 110-130. Fizyki nie da się oszukać. Jednak na wielu forach widzę, że wiele osób wypisuje takie dziwne wartości. Nie rozumiem tylko z czego to wynika- czy oszukują samych siebie, czy naprawdę wierzą w takie wyniki spalania.
Jeszcze rozumiem, że przy emeryckiej jeździe <90km/h to byłoby możliwe. Sam osiągnąłem spalanie rzędu 8l PB w moim galancie jadąc za znajomymi, ale jechałem jak emeryt. Warto też zauważyć, że galant to FWD, a więc sprawność napędów jest wyższa, a więc spalanie teoretycznie niższe.
Generalnie każdy może pisać co chce, ale potem ktoś to czyta- nie zawsze się nad tym zastanowi, zamiast 90 konnego diesla 1,6 z 4 cylindrami kupuje 6 cylindrowe 2.0 bo przecież ludziom spala tyle co ten gówniany diesel

- Dawid0ss
- Lex Master
Wszystko prawdaowczar wrote:Ale nawet biorąc pod uwagę te statsy, to 4/5 nam nie chrzci paliwa. Nie dość, że IS200 do oszczędnych nie należy, to 6 cylindrów musi swoje wypić- szczególnie przy 110-130. Fizyki nie da się oszukać. Jednak na wielu forach widzę, że wiele osób wypisuje takie dziwne wartości. Nie rozumiem tylko z czego to wynika- czy oszukują samych siebie, czy naprawdę wierzą w takie wyniki spalania.

- dS
- Lex Master
- Model Lexusa: GS430
Ja bym raczej powiedział że koledzy zawyżają trochę prędkości przelotowe. I te 130 pojawiło się na liczniku raptem kilka razy i tylko chwilowo. Lecąc 90-110km/h da się zejść poniżej 9l/100.
"Nie masz talentu? Zawsze możesz pokazać cycki."
-
- Lex Master
Poniżej 9 to ja się zgadzam, czyli 8-8,5 ale nie 7LdS wrote:Ja bym raczej powiedział że koledzy zawyżają trochę prędkości przelotowe. I te 130 pojawiło się na liczniku raptem kilka razy i tylko chwilowo. Lecąc 90-110km/h da się zejść poniżej 9l/100.

-
- Lex Master
Raz miałem cierpliwość jechać IS200 aut. do Gdańska 370km i ani razu nie przekroczyłem 100km/h nie wyprzedzałem bo nie było co
i wyszło 7,8l pb ale dugi raz już nie zebrałem się w sobie żeby zrobić powtórkę...