Światła dzienne
-
- Moderator
- Model Lexusa: Lexus
Re: Światła dzienne
Długie z mijania Ci migają razem bo masz coś źle podłączone skoro wymiana modułu nic nie zmieniła. Generalnie ja bym nie podłączał tego bezpośrednio do aku. Wczoraj zamówiłem moduł, ale jak przyjdzie to zapnę zasilanie po zapłonie. Wszystkie niefabryczne urządzenia pobierają prąd jaki chcą, dlatego trzeba z tym ostrożnie.
- kupiec1985
- Lex Driver
- Model Lexusa: IS200 SC
ale nie będziesz miał funkcji coming home ,owczar wrote:Długie z mijania Ci migają razem bo masz coś źle podłączone skoro wymiana modułu nic nie zmieniła. Generalnie ja bym nie podłączał tego bezpośrednio do aku. Wczoraj zamówiłem moduł, ale jak przyjdzie to zapnę zasilanie po zapłonie. Wszystkie niefabryczne urządzenia pobierają prąd jaki chcą, dlatego trzeba z tym ostrożnie.
ja tam żadnego modułu nie instalowałem , zrobiłem sobie dzienne Ledy typu COB na przekaźnikach , działa mi funkcja AUTO kiedy np. wjeżdżam do tunelu same gasną ledy i zapalają się mijania , wcale nie muszę pamiętać o światłach
oczywiście jest to kosztem świateł drogowych których z racji tego że w nocy praktycznie nie jeżdżę nie używam ,
a jeśli czeka mnie jakaś trasa daleka w nocy , szybka zmiana żarówek i przełącznik w obudowie bezpieczników bez pod maską i można jechać
choć same mijania mam idealnie wyregulowane i do tego naprawdę dobre żarówki tak że nie cierpię na ich aż taki brak.
na przeglądzie byłem z tym widział diagnosta nic się nie czepił . policja też przez rok czasu się nie czepiła.
-
- Moderator
Ja kupiłem moduł bez coming home- jak dla mnie to przerost formy nad treścią
Dość często grzebię w aucie i ta funkcja rozładowywałaby mi akumulator.
Też myślałem nad ledami. Nawet mam dodatkowe miejsce w halogenach i można to fajnie zrobić. Jednak postanowiłem pójść w homologowane rozwiązanie. Szczególnie że czasem zdarza się gdzieś pojechać za granicę.

Też myślałem nad ledami. Nawet mam dodatkowe miejsce w halogenach i można to fajnie zrobić. Jednak postanowiłem pójść w homologowane rozwiązanie. Szczególnie że czasem zdarza się gdzieś pojechać za granicę.
-
- Lex user
- Model Lexusa: is200
Nie wydaje mi się żeby było coś źle podłączone bo na wcześniejszym module światła mijania mi nie mrugały do momentu gdy zacząłem się bawić a raczej ustawiać jasność świecenia dziennych w menu modułu, które włączało się przez przekręcenie kluczyka i pociągając manetkę długich do siebie i teraz nie wiem czy manetka się skopała czy co... Ja kupiłem z funkcją coming home tylko dlatego, że dodatkowo na module jest regulator jasności dziennych, ale nie mam tej funkcji bo również nie jest mi ona do niczego potrzebna.
-
- Moderator
Masz moduł sterowany masą czy plusem?
-
- Lex user
- Model Lexusa: is200
Plusem
-
- Moderator
A u Ciebie światła nie są przypadkiem sterowane masą?
-
- Lex user
- Model Lexusa: is300
Mógłbyś rozwinąć tego TIS'a? Wg homologacji na reflektorze, to ja nie mam DRL...owczar wrote:Dzibi jeśli u Ciebie nie robi się choinka, to bardzo możliwe, że masz fabryczne światła dzienne, ale wyłączone TIS-em.
-
- Moderator
Patrzyłem na schematy i wychodzi z nich na to, że tylko w autach z DRL były światłą sterowane plusem- chyba, że schematy nie odróżniają opcji z czujnikiem i światłami i opcji tylko z czujnikiem.
Pamiętasz jakie masz kolory kabli?
Opcję DRL jeśli była dostępna można było wyłączać z poziomu oprogramowania toyoty TIS techstream.
Pamiętasz jakie masz kolory kabli?
Opcję DRL jeśli była dostępna można było wyłączać z poziomu oprogramowania toyoty TIS techstream.
- maniek_ls400
- Lex Master
- Model Lexusa: W221 S500
Jeśli masz na myśli LS to moduł sterujący w nogach kierowcy występował w wersji z DRL lub bez (na EU bez, można targać z US/Kanady) i wtedy masz opcję w TiS.owczar wrote: Opcję DRL jeśli była dostępna można było wyłączać z poziomu oprogramowania toyoty TIS techstream.
Trochę o tym poczytałem. Jednak cena (w US > 100$ oraz przesyłka) i brak gwarancji spowodował, że kupiłem moduł w PL u gościa, który poważnie podszedł do tematu:
"drl@proeltec.com wrote:
> Może Pan przysłać dla pewności jedna stronę ze światłami przednimi, Headlights Wiring Diagram.
> Znamy ten model ale do tego modelu Lexusa nie sprzedawaliśmy. "
dostał schemat, ja w odpowiedzi układ i wszystko hula(ło) jak trzeba. Wrzucałem zdjęcia z opisem na to forum.
Mariusz M.
Sprzedam części do LS430 2001 President Tel. 606-103-211
Sprzedam części do LS430 2001 President Tel. 606-103-211