Przed zakupem obejrzałem koło 10 is200 i 3/4 z nich ,albo miała to robione ,albo było do roboty. Ostatnio znajomy mi mówił ,że gdzieś wyczytał że cały samochód jest zabezpieczony oprócz właśnie dachu.
Znalazłem jakiś czas temu info w jednej z serwisówek że w wersjach bez szyberdachu ISy nie mają zabezpieczenia antykorozyjnego, a z szybrem już takie zabezpieczenie jest. Jak znajdę to podrzucę
Generalnie patrząc na to wszystko, to dużo do życzenia ma również budowa uszczelki szyby, która mogłaby być wypuszczona lekko na rant dachu - a nie tak, jak jest to teraz rozwiązane, że wystający rant dachu jest narażony na mechaniczne uszkodzenia powłoki lakierniczej (np. drobne kamyczki itp.) podczas jazdy.
Czesc, podepne sie pod temat, bo nie znalazlem odpowiedzi nigdzie: robilem korozje pod ta nieszczesns uszczelka, po czym ja wcisnalem spowrotem, ale ona caly czas ma jednym boku jakby wyskakuje i odchodzi az do samego rogu. Po wcisnieciu jest ok do momentu przekroczenia 90km/h, kiedy to opor powietrza znowu ja wyciaga i mi ta franca swiszczy i gwizdze... Nie mam juz do tego sily, to ma byc jakos wklejone w paru punktach?
W LS-ie UCF10 także to miałem.Z prawej właził rudy na dach,z lewej poszedł w stronę słupka A.Wymieniałem szybę i przy okazji usunąłem.Dobrze,że jeszcze nie było przecieku.