Dziś odnalazłem moduł Smart Key , który znajduję się w bagażniku po prawej stronie pod tapicerką ...wyglądało to tak ,jakby ktoś przede mną już tam rączki wsadzał
śrubki trzymające owy moduł mogłem odkręcić palcami . Pytanie jest takie i może ktoś z was jest w stanie mi pomóc .
Kody miedzy modułem smart key a immobilizerem różnią się z czego możecie zobaczyć na zdjęciach.
Waszym zdaniem te kody zawsze będą delikatnie inne czy powinny być takie same ?
Nie wiem co mam myśleć po tym jak widzialem ze ten moduł nie był dobrze przykręcony , obawiam sie ze ktoś mógł coś wymieniać
edit:
Nie mogę umieścić zdjęć bo rozmiar ich jest za duży , ale wszystkiego się dowiedziałem . Zadzwoniłem do dilera i poprosiłem aby sprawdzili czy cześci modułów zgadzają się z tymi co zostały zamontowane fabrycznie i zgadzają się .
Więc co mi powiedział , że ktoś mógł zgubić klucze i dorobił tylko jeden , aby mógł je odpalić . W takiej sytuacji on by zrobił tak ... Wymienił komputer ( smart key moduł) , id box razem z kluczami nowymi ,ale koszt takiej usługi sięga bardzo dużej kwoty 8tys.
Jest możliwość , aby można było dorobić klucz w inny sposob jak poza wymianą owych modułów ?