[IS220D] SPALANIE
-
- Lex Master
- Model Lexusa: Civic 2.2
Re: [IS220D] SPALANIE
Przy 100 km/km/h jak się 6 zapina to jakieś dziwne wibracje są i każdy z kim rozmawiałem ma ten sam efekt. Chyba że masz tą krótszą skrzynię ? To może tam coś jest inaczej. Ja od zakupu zrobiłem jakieś 15k km i próbowałem z tą 6 już różnych prędkości 

https://www.facebook.com/groups/lexuspolska
-
- Nowy lex user
- Model Lexusa: Is
Powiem Ci ze mam model ALE20L - AEFSYWMiłosz wrote:Przy 100 km/km/h jak się 6 zapina to jakieś dziwne wibracje są i każdy z kim rozmawiałem ma ten sam efekt. Chyba że masz tą krótszą skrzynię ? To może tam coś jest inaczej. Ja od zakupu zrobiłem jakieś 15k km i próbowałem z tą 6 już różnych prędkości
Szczerze to nie miałem takich wibracji. A spalenie 7.5 od momentu gdy go kupiłem sprawia że jestem zadowolony.
-
- Lex Master
A to masz inną skrzynie więc może dlatego. U mnie spalanie początkowo było 12+ teraz głównie miasto na 18 calach koło 8 jakoś. Trasa przed cipsem 5,9 jadąc przepisowo. Teraz niby powinno być ciut mniej, chociaż wrzuciłem koła 18 także zobaczymy 

- eMeM
- Lex user
- Model Lexusa: IS 220d
Tak a nawet na pewno dlatego, w AEFSYW na 6-tce masz podobne obroty co na 5-tce w AEFLYW - bo w tej to wrzucanie 6-tki poniżej 120 km/h nie ma sensu gdyż pali więcej niż na 5.
Generalnie przed liftem skrzynia jest albo za krótka (AEFSYW), albo za długa (AEFLYW), dopiero po lifcie to "wypośrodkowali"
Generalnie przed liftem skrzynia jest albo za krótka (AEFSYW), albo za długa (AEFLYW), dopiero po lifcie to "wypośrodkowali"
-
- Lex user
- Model Lexusa: IS 300H
A da się wrzucić skrzynie poliftową do przed lifta i czy będzie współpracowało ? Ja mam właśnie tą złą i potwierdzam, że się nie da jeździć, a spalanie po wszystkich próbach moderki z 10 zeszło do 7,5-8, co i tak głowy nie urywa na manualu.
-
- Lex Master
Zalalem dzisiaj na totalny full az wycieklo
i zrobilem trase gd do nke 3,5h z czego ok 40 min stalem w mega korku przed elblagiem i na miejscu jak sobie przeliczylem to wyszlo mi 6+ litrow na 100 km. Komp pokladowy mi zglupial bo zatrzynal sie na 7.2. Podejrzewam ze na 16 byloby lepiej
tak samo jakbym sie pozbyl bagazu ktorego troche mialem 
A teraz pytanie zagadka gdzie znajde dokladna ilosc paliwa w baku ? W bmw mialem w obc funkcje pokazujaca ile jest jeszcze w baku i sie zgadzalo. W techstream gdzies to znajde ? Czy moze nie umieli zrobic miernika w litrach ?
nie zdziwiloby mnie jakby to byla prawda 

A teraz pytanie zagadka gdzie znajde dokladna ilosc paliwa w baku ? W bmw mialem w obc funkcje pokazujaca ile jest jeszcze w baku i sie zgadzalo. W techstream gdzies to znajde ? Czy moze nie umieli zrobic miernika w litrach ?

-
- Nowy lex user
- Model Lexusa: IS220d
U mnie 10-11l, szybka jazda to 14, ale da się zejść do 8-9 jak się chce.
- v0y7a2
- Nowy lex user
- Model Lexusa: IS220d
Dziennie robię ok. 100 km. Trochę poszerzonej drogi wojewódzkiej, standardowo ok. 4 km korka, 25 km drogi przez wsie i ok. 25 km ekspresówki.
W zimie pali mi 6,9 - 7,2 l na 100;
W lecie 7,2 - 7,8.
Wg komputera.
W zimie pali mi 6,9 - 7,2 l na 100;
W lecie 7,2 - 7,8.
Wg komputera.
-
- Lex user
- Model Lexusa: IS 200t
Witam. W takim razie ja mam jakiś problem bo teraz tylko w mieście zrobiłem 180 km i komputer pokazuje mi 13,6l fakt że krótkie odcinki i dużo korków, ale i tak mi się wydaje dużo. Jak myślicie?
-
- Lex user
- Model Lexusa: IS 200t
Witam dzisiaj narazie wyczyściłem zawór egr. Był mocno zakopcony. Wydaje mi się że jest lepiej ale muszę więcej pojeździć żeby ocenić. Dalej już tylko pozostaje mi postępować jak Miłosz z forum. Szkoda że nie umiem zobaczyć tych Jego zdjęć.
Pozdrawiam
Pozdrawiam