Miałem polifta I lusterka grzaly ciągle
Teraz mam przedlifta i grzeją razem z szyba tylna wiec?
Wysłane z mojego GT-I9515 przy użyciu Tapatalka
[IS200] Lusterka zewnętrzne problem
- agatka
- Lex Driver
- Model Lexusa: is200
- DawGad
- Lex Driver
- Model Lexusa: IS200 >> GS430 mkIII
- agatka
- Lex Driver
- DawGad
- Lex Driver
- Model Lexusa: IS200 >> GS430 mkIII
- jordi007
- Lex Driver
- Model Lexusa: Gs 450h
Re: [IS200] Lusterka zewnętrzne problem
ja mam przedlifta i ciagle grzeja i był z niemiec ciagniety
- endrju1
- Lex Master
Też mam przedlifta i grzeją cały czas. Sprowadzany zdaje się z włoch.
-
- Lex user
- Model Lexusa: Brak
Lekko odgrzeje temat.
1. Mam przedlifta z poczatku 2000r, z rynku Szwajcarskiego. Grzeją tylko z tylną szybą.
2. Zaczęły się blokować lusterka przy składaniu/rozkladaniu.. i jak ręką je skladam, to coś dziwnie w nich strzela.. czy to normalne? Też tak macie? Po kilkukrotnym recznym ruszeniu, elektryka znow dziala. Najgorzej na mrozach, latem lepiej. Zastanawia mnie to strzelanie.. bo coraz czesciej zaczynaja sie blokować..
1. Mam przedlifta z poczatku 2000r, z rynku Szwajcarskiego. Grzeją tylko z tylną szybą.
2. Zaczęły się blokować lusterka przy składaniu/rozkladaniu.. i jak ręką je skladam, to coś dziwnie w nich strzela.. czy to normalne? Też tak macie? Po kilkukrotnym recznym ruszeniu, elektryka znow dziala. Najgorzej na mrozach, latem lepiej. Zastanawia mnie to strzelanie.. bo coraz czesciej zaczynaja sie blokować..
- blue
- Lex Maniak
- Model Lexusa: IS200 Sport
Co do grzania w przedlifcie - jeśli na przycisku od grzania tylnej szyby nie masz symbolu lusterka, to jak kolega wyżej napisał pewnie "nasi tu byli" i instalacja jest przerobiona. Sam przerabiałem w swoim właśnie w ten sposób.
Co do składania - WD-40 i lejesz w miejsce, gdzie lusterko się obraca. Obficie. Jednocześnie składasz i rozkładasz przyciskiem. Jak się rozrusza, to przy dłuższych przejazdach włączaj przez jakiś czas ich grzanie. Niech wilgoć wyparuje. Ja też od czasu, kiedy zrobiłem sobie podgrzewanie "na przycisk" co jakiś czas mam problem ze składaniem lusterka kierowcy. Kiedy lusterka były podgrzewane cały czas nigdy problemu nie było.
Co do składania - WD-40 i lejesz w miejsce, gdzie lusterko się obraca. Obficie. Jednocześnie składasz i rozkładasz przyciskiem. Jak się rozrusza, to przy dłuższych przejazdach włączaj przez jakiś czas ich grzanie. Niech wilgoć wyparuje. Ja też od czasu, kiedy zrobiłem sobie podgrzewanie "na przycisk" co jakiś czas mam problem ze składaniem lusterka kierowcy. Kiedy lusterka były podgrzewane cały czas nigdy problemu nie było.