Świece,filtry- prośba o poradę
- blue
- Lex Maniak
- Model Lexusa: IS200 Sport
Re: Świece,filtry- prośba o poradę
Też wymieniałem filtr paliwa i sitko i mniej słuchać pracę pompy, czyli ma lżej.
- brat_z
- Lex user
- Model Lexusa: is200
Filtr paliwa jak najbardziej tez polecam wymienić.gmiter wrote:@brat_z Co do tego jak duzo puszcza zanieczyszczeń to nic niezwykłego fizyki nie da się oszukać, jeżeli ma mniejszą restrykcje co jest potwierdzone tym testem to znaczy też że bedzie więcej zanieczyszczeń - wazne że spełnia norme dotyczacą filtracji. Różnica w koszcie i wygodzie dla mnie jest tutaj dużym plusem - wyciągam, myję, suszę pryskam olejem i wkładam na miejsce.
Trochę wazniejszym filtrem jest filtr paliwa ktory w teorii jest niewymienialnyNie poznałem auta po jego wymianie - reakcja na wciśnięcie gazu jest szybsza. Takie ładne błotko miałem przy 270tkm przebiegu
Jeżeli K&N spełniałby normy to pewnie Toyota fabrycznie by taki montowała;) Nowy filtr papierowy wyciągasz wkładasz i lecisz dalej a z olejowym musisz kupić olej w sprayu, coś do czyszczenia filtra jakaś benzyna czy coś pędzelek i się z tym bawić... ja nic nikomu nie doradzam bo to jak z olejami:P
-
- Nowy lex user
- Model Lexusa: is 200
Ok dzieki na wszystkie odpowiedzi.
Swiece znalazlem w necie za 45 zl sztuka już jadą do mnie
Swiece znalazlem w necie za 45 zl sztuka już jadą do mnie

-
- Moderator
- Model Lexusa: Lexus
Ja mam wkładkę KN. Podchodzilem sceptycznie. Czyszczenie upierdliwe-to fakt. Ale kiedy strona brudna jest naprawdę usyfiona, to po czystej nie ma śladu kurzu, więc nie ma prawa przepuszczac syf.
Do mojego nie było sensownego zamiennika. Ashika którą kupiłem była strasznym badziewiem.
Do mojego nie było sensownego zamiennika. Ashika którą kupiłem była strasznym badziewiem.
- Evory
- Lex user
- Model Lexusa: IS 200

Ja mam ten, poprzednik właściciel taki wsadził. W sumie nienarzekam, wyczyszczony i na oliwiony po roku (mam auto od 6mies.) i masa syfu, a po drugiej stronie czysty. Także rozumiem, że działa

-
- Nowy lex user
- Model Lexusa: IS200
Ja się podepnę ze świeczką. Co o tym sądzicie? Tak na oko, w jakim jest stanie? Poprzedni właściciel wsadził Bosha FR6KPP33 które też są irydowe. Na świece popatrzyłem na szybko przy wymianie uszczelki pod pokrywą bez mierzenia szczeliny.
Dystans wynosi około 1.1mm. Zmierzyłem przy okazji czyszczenia przepustnicy.
Dystans wynosi około 1.1mm. Zmierzyłem przy okazji czyszczenia przepustnicy.
- Attachments
-
- IMAG0318_1.tiff (508.85 KiB) Viewed 3237 times