Problem z zapchanymi dyszami spryskiwacza

Problemy dotyczące modelu IS
ghostmateus
Lex Driver
Model Lexusa: GS 430

Re: Problem z zapchanymi dyszami spryskiwacza

Post by ghostmateus »

kajzerski wrote:Chłopaki, nic tam nie wpychajcie,żadnych drutów, bo tylko rozwalicie sobie spryskiwacze.
Nie tędy droga.
Pod poszyciem maski, na wężykach, za trójnikiem a przed końcówką spryskiwacza, są zaworki zwrotne, które mają zapobiegać powrotowi płynu do zbiornika.
Ja miałem je zapchane, rozwierciłem je na szybko (prowizorka) i wszystko hula, a też jak Wy zacząłem od końcówek, ale tylko przedmuchałem-było ok, więc szukałem dalej.
Potwierdzam

Ja miałem u siebie dysze i rozbierałem je, to w nich są takie szufladki nie ma bezpośredniego przejścia między wlotem płynu a wylotem. Jak będziecie tam coś pchać to zniszczycie tylko dysze.
gniew43
Nowy lex user
Model Lexusa: IS 200

Post by gniew43 »

Kurde, to te dysze idzie rozebrać?
Próbowałem coś tam podważyć, ale tak to mocno siedzi, że nie chciałem czegoś zniszczyć.
Kuki
Lex user
Model Lexusa: IS350

Post by Kuki »

gniew43 wrote:Kurde, to te dysze idzie rozebrać?
Próbowałem coś tam podważyć, ale tak to mocno siedzi, że nie chciałem czegoś zniszczyć.
Oni mówią o dyszach z polifta, te są płaskie :biggrin2: My mamy przedlift i nie rozbierzesz dyszy. Nic nie kombinuj tylko przepychaj otworki drutem i bedzie gitara :laugh1:
gniew43
Nowy lex user
Model Lexusa: IS 200

Post by gniew43 »

No właśnie, dlatego coś mi tu nie pasowało :D Będę próbował bo dzisiaj miałem co innego do roboty.
Lex Luthor
Lex user
Model Lexusa: GS300 MKI

Post by Lex Luthor »

Mam problem z koncowka spryskiwacza do modelu Gs300 MK1. Sprawdzalem rurki, zamienialem miejscami spryskiwacze, jest ewidentnie zapchany. Drucikiem nie da sie tego przepchnac, czy jest jakis inny sposob? Czy to da sie rozebrac?
Post Reply

Return to “IS”