RX 350pneumatyczne zawieszenie
- Artur pietryk
- Nowy lex user
- Model Lexusa: RX300
Re: RX 350pneumatyczne zawieszenie
witam ,zamykam temat,problem rozwiązany był duży ubytek na przedniej lewej poduszce i nie dało rady reszty podnieść 

- Artur pietryk
- Nowy lex user
a pytanie do kolegi "przemość " ta butla nie wystaje ci brzydko z pod spodu mógłbyś jakąś fotke podesłać jak to wygląda ewentualnie jak odnajdziesz legalizacje butli to jej wymiary będę b. wdzięczny .Pozdrawiam
Last edited by Artur pietryk on 1 Feb 2018, o 19:40, edited 1 time in total.
-
- Nowy lex user
- Model Lexusa: rx 350
Mega zbiornik Ci zalozyli! Ile wtedy wychodzi Ci realny zasieg? U mnie przy tankowaniu 55l lpg robie gdzies kolo 400.
Wierze ze na tyle je wycenili bo w Lexie PL jest to koszt 4400 za sztuke brutto. Ja tez poszedlem z wymiana na nowe ale to dzieki pomocy dobrych ludzi
swoje mam do oddania a mysle ze z forumowiczem da rade sie dogadac 
Kolego gratuluje , mnie nie wyjdzie spalanie nawet blisko Ciebie.Okolo 600 , ale ciezko powiedziec bo staram sie jezdzic tez na paliwie .Jesli to nie tajemnica ile Cie kosztowaly amortyzatory?Dodam jeszcze , ze niby japonczyk , a mam wrazenie , ze byl skladany we Wloszech , przy niskich obrotach pojawia sie jakies takie grzechotanie , buczenie gdzies z tylu.Patrzylem na tylnie tarczo bebny i tam jest taka oslona od wewnetrznej strony i chyba jest mocno przetdzewiala i mam nadzieje , ze to tylko to a nie np skrzynia biegow czy jekas jej skladowa.Pozdrawiam
Wierze ze na tyle je wycenili bo w Lexie PL jest to koszt 4400 za sztuke brutto. Ja tez poszedlem z wymiana na nowe ale to dzieki pomocy dobrych ludzi

Kolego gratuluje , mnie nie wyjdzie spalanie nawet blisko Ciebie.Okolo 600 , ale ciezko powiedziec bo staram sie jezdzic tez na paliwie .Jesli to nie tajemnica ile Cie kosztowaly amortyzatory?Dodam jeszcze , ze niby japonczyk , a mam wrazenie , ze byl skladany we Wloszech , przy niskich obrotach pojawia sie jakies takie grzechotanie , buczenie gdzies z tylu.Patrzylem na tylnie tarczo bebny i tam jest taka oslona od wewnetrznej strony i chyba jest mocno przetdzewiala i mam nadzieje , ze to tylko to a nie np skrzynia biegow czy jekas jej skladowa.Pozdrawiam
- Artur pietryk
- Nowy lex user
kurcze bo już się nie mogę zorientować ,który z kolegów ma butlę 103 litry ?
-
- Nowy lex user
Kolego ja mam , harcerz...103 litry to w nia powinno wchodzic , realnie najwiecej weszlo mi 73 litry , zbiornik stako 720 x 300 ..
- przemosc
- Lex Driver
- Model Lexusa: IS300/RX300/ES300h
Powiedzmy ze udalo sie sprawe zalatwic pozytywnie z uwagi na wieloletnia znajomoscharcerz wrote:Mega zbiornik Ci zalozyli! Ile wtedy wychodzi Ci realny zasieg? U mnie przy tankowaniu 55l lpg robie gdzies kolo 400.
Wierze ze na tyle je wycenili bo w Lexie PL jest to koszt 4400 za sztuke brutto. Ja tez poszedlem z wymiana na nowe ale to dzieki pomocy dobrych ludziswoje mam do oddania a mysle ze z forumowiczem da rade sie dogadac

Tzn ze spalaniem nie zawsze mam tak rozowo bo po miescie to ok.15l, podobnie przy 150 w trasie. Najmniej wychodzi w przedziale 80-120 ale to tak jak w wiekszosci aut - 13-13,5
- przemosc
- Lex Driver
- Model Lexusa: IS300/RX300/ES300h
Jutro cykne fotke, ale butla wystaje moze nieznacznie wiecej od ori zapasu takze nie jest zle. Wolalbym zeby nawet wystawala ciut wiecej a pozwalala na przejechanie 100km wiecejArtur pietryk wrote:a pytanie do kolegi "przemość " ta butla nie wystaje ci brzydko z pod spodu mógłbyś jakąś fotke podesłać jak to wygląda ewentualnie jak odnajdziesz legalizacje butli to jej wymiary będę b. wdzięczny .Pozdrawiam
-
- Nowy lex user
kolego Arturze , zrobie Ci zdjecie dopiero w weekend bo jak wyjezdzam do pracy to ciemno , a jak wracam to juz jest ciemno.Z zawieszeniem u mnie bylo tak , ze odwiedzilem 3 warsztaty lacznie z lexusem , ale chyba tylko po to by poszukac nadziei ,ze to nie poduszki.Wymienilem oba na przod orginalne z Japonii , ale zanim to zrobilem to wyslalem kilkanascie maili do firm oferujacych zawieszenie tradycyjne , ale i takich zamiennikow nie znalazlem , by zachowac fabryczne parametry.Wyciek byl tak maly , ze zakladanie jakis baniek na miecha z plynem babelkujacym nic nie wykazalo.Dopiero po demontazu przy pelnym cisnieniu i obciazeniu hydraulicznym bylo widac wyciek , jakby z mikro sitka , w wielu miejscach na raz.Po wymianie nie slysze , by kompresor sie zalaczal tak czesto , bo kolejna rzecza byla regeneracja wlasnie kompresora.Mam nadzieje , ze pomoglem choc troche bo osobiscie spedzilem godziny by cos znalesc , ale polski internet ubogi jakos.Po czasie tez (niestety za pozno )dowiedzialem sie , ze moglem zaplacic mniej o polowe wartosci podatku vat.No trudno..z 5500 tys bym zaplacil 5000.Trudno.Co do gazu to sa jeszcze wieksze butle od mojej o 9 litrow , ale serio wystaja bardzo pod autem , wiec mysle , ze nie warto az tak ekstremalnie.Pozdrawiam
-
- Lex user
- Model Lexusa: LS400 UCF20
To trochę słabo - masz ~70% napełnienia podczas gdy rygorystyczne przepisy dot. bezpieczeństwa przewidują 80%.harcerz wrote:103 litry to w nia powinno wchodzic , realnie najwiecej weszlo mi 73 litry , zbiornik stako 720 x 300 ..
Znajdź gazora

- Artur pietryk
- Nowy lex user
no ja lewy makperson z miechem wysłałem do firmy regenerującej w częstochowy dali 12 m-cy gwarancji i na razie jest ok .co do gazu to zakładam już butlę 680/270 podobno 92 litry.