Myśle, że temat można zamknąć.
Sprężarka Nissena założona nowa, koszta niestety niemałe ale jest wszystko już sprawne. Widziałem czynnik jaki się wylał z poprzedniej sprężarki i masa opiłek w niej była, więc werdykt mechanika był słuszny - zatarta sprężarka. Więc ktoś mając podobne objawy to niestety musi się nastawiać na padniętą sprężarkę i niemałe koszta.
IS250 - Problem z klimatyzacją
-
- Nowy lex user
- Model Lexusa: IS250
-
- Lex Master
- Model Lexusa: gs
Re: IS250 - Problem z klimatyzacją
Z ciekawości zapytaminfesty wrote:Myśle, że temat można zamknąć.
Sprężarka Nissena założona nowa, koszta niestety niemałe ale jest wszystko już sprawne. Widziałem czynnik jaki się wylał z poprzedniej sprężarki i masa opiłek w niej była, więc werdykt mechanika był słuszny - zatarta sprężarka. Więc ktoś mając podobne objawy to niestety musi się nastawiać na padniętą sprężarkę i niemałe koszta.

-
- Nowy lex user
Około 1100 z Intercarsu po jakiś zniżkach mechanika
-
- Lex Master
- Model Lexusa: gs
To dobra cena.infesty wrote:Około 1100 z Intercarsu po jakiś zniżkach mechanika
-
- Nowy lex user
OEM-owo jest Denso. Taka sprężarka to juz koszta ponad 1800zł, przynajmniej w Intercarsie. Ale mechanik mnie zapewniał, że Nissen jest równie dobry co Denso a czasami nawet lepszy bo się zdarza, że poprawiają wady, które występują w OEM-owych produktach.ledziu wrote:To dobra cena.infesty wrote:Około 1100 z Intercarsu po jakiś zniżkach mechanika
Oczywiście do ceny sprężarki trzeba sobie niestety doliczyć kilkukrotne płukanie układu, dobicie czynnika oraz montaż i demontaż.