Ja wymieniam w tym tygodniu ale w Golfie bo mam strasznie pogięte felgi i strasznie trzepie. A SC-ka niedługo chowam do garażu pod szmate i wypuszczam dopiero na wiosnę
A ja się właśnie nie mogę doczekać śniegu (AWD w Subaru ) - Lex na zimówkach dawał sobie nieźle radę - na letnich w zimę pamiętam miałem podobne problemy jak z filmików powyżej a nawet gorzej bo raz mnie śnieżyca złapała w Niemczech jak wracałem w Styczniu z PL do Szkocji - miałem świeże (2 miesięczne) opony letnie bo zimówek na wyspach jeszcze wtedy nie wiedziałem gdzie kupić - przy 80km/h tak tańczyłem, że widziałem ciągle barierki albo rów... Dopiero jak krzyknąłem do żony aby mi SNOW włączyła to auto przestało tak zamiatać tyłem.
cała nadzieja w oponach i w magicznym przycisku SNOW (po śliskiej trawie daje ostro rade)
ponoć ktoś kiedyś mówił że lepiej jest jak się WYłącza TRC i załącza SNOW... to prawda?
M.in. ja tak pisałem - nie raz tak miałem, że na zimówkach na głębokim śniegu przez włączony TRC nie mogłem się "przekopać" - po wyłączeniu dało się wyjechać z głębokiego śniegu
Zawsze tak jest we wszystkich autach wyposażonych w taki system , bo nie odcina momentu obrotowego na koła i można wtedy wykorzystać całą moc na kołach (ale wtedy trzeba ostrożnie obchodzić się z pedałem gazu )