NX350h/450 + vodafone / inne zabezpieczenia
-
- Lex user
- Model Lexusa: NX (wannabe)
Re: NX350h + Vodafone
Rezygnacje z Vodafona występują głównie w przypadku problemów stwarzanych przy uruchamianiu auta. Ponoć przyczyna leży po stronie szybko padającej baterii, nie wiem.
- Nex
- Lex Driver
- Model Lexusa: NX350h
NX350h + Vodafone
Nie nie. Ja jeszcze nie mam auta i myślałem o tym żeby poprostu powiedzieć żeby mi tego nie zakładali. I założyć coś swojego. Ale narazie nie bardzo widze lepszej alternatywytipsi wrote:Rezygnacje z Vodafona występują głównie w przypadku problemów stwarzanych przy uruchamianiu auta. Ponoć przyczyna leży po stronie szybko padającej baterii, nie wiem.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
350h Prestige Design Tazuna Panorama Sonic Grey
-
- Lex Master
- Model Lexusa: 350h
znalazłem post o vodafone i 2 lata temu gość dostał wycenę 750pln na 6msc, na pewno cena 1000pln/rok dla nas?
Też właśnie myślałem czy instalować coś dodatkowego czy coś ...

Też właśnie myślałem czy instalować coś dodatkowego czy coś ...
350h omotenashi
26.11.2021 - zamówienie
12.05.2023 - odebrany
26.11.2021 - zamówienie
12.05.2023 - odebrany
-
- Lex Master
- Model Lexusa: 350h
możesz zmienić tytuł postu? na NX350h/450 + vodafone / inne zabezpieczenia ?muniek2 wrote: ↑17 Apr 2023, o 14:41 Witam,
Przy zamawianiu nx dostałem (dostanę) do samochodu lokalizator/alarm vodafone. Przez pierwsze 6 miesięcy za darmo, później gdzieś tysiąc za rok.
Wiem, że nie będę przedłużać abonamentu. I w związku z tym pytanie do Was. Co mi da to urządzenie po pół roku, gdy już nie będzie abonamentu? Wysłałem takie zapytanie do kilku salonów i każdy odpowiada co innego ( no, może poza faktem iż nie trzeba go demontować).
Pozdrawiam

350h omotenashi
26.11.2021 - zamówienie
12.05.2023 - odebrany
26.11.2021 - zamówienie
12.05.2023 - odebrany
-
- Nowy lex user
Re: NX350h/450 + vodafone / inne zabezpieczenia
Zmieniłem 
Ale nadal nie wiem co mi da Vodafone pk 6 miesiącach. Czy to w ogóle będzie w jakiś sposób zabezpieczać auto ?
I przy okazji. W obecnie montowanych vodafonach
jest pastylka / karta którą trzeba gdzieś przyłożyć czy też wystarczy że będę mieć ją np. W kieszeni czy przy kluczyku ?

Ale nadal nie wiem co mi da Vodafone pk 6 miesiącach. Czy to w ogóle będzie w jakiś sposób zabezpieczać auto ?
I przy okazji. W obecnie montowanych vodafonach

- Nex
- Lex Driver
Wystarczy ze ja masz przy sobiemuniek2 wrote:Zmieniłem
I przy okazji. W obecnie montowanych vodafonachjest pastylka / karta którą trzeba gdzieś przyłożyć czy też wystarczy że będę mieć ją np. W kieszeni czy przy kluczyku ?
-
- Lex user
- Model Lexusa: NX
Vodafone daje więcej funkcjonalności i jest moim oczywiście zdaniem wiarygodniejszy. Pełna opcja usług - to koszt za 3 lata brutto 3600 zł. Obecnie raczej brak alternatywy. Vodafone i CanLock w kwestii elektroniki działają porównywalnie - obydwa systemy ingerują w magistralę CAN. Polscy producenci zabezpieczenia CanLock starają się za wszelką cenę zachęcić użytkowników do zakupu, stosując różne metody w tym przedstawiając również opinie tak zwanych ważnych instytucji o swym produkcie, na przykład laboratorium elektroniki z Politechniki Świętokrzyskiej. No cóż, wiemy nie od dziś że taką opinię można uzyskać na standardowy produkt za stosowną gratyfikację, co raczej w moim odczuciu nie staje się wyrocznią.
Dlaczego Lexus nie wybrał CanLocka ? - pytanie retoryczne.
Dlaczego Lexus nie wybrał CanLocka ? - pytanie retoryczne.
Last edited by koloramat on 18 Apr 2023, o 15:47, edited 1 time in total.
- Nex
- Lex Driver
Po tych 6 miesiącach jak nie przedłużysz abonamentu tu tracisz funkcjonalność namierzania auta za pomocą GPS i caly serwis który jest z tym zwiazany czyli pozycjonowanie auta i powiadomienia o jakiś incydentach. Zostaje Ci tylko funkcja blokady szyny CAN i zabezpieczenie przez walizka i gameboyem.
-
- Lex user
- Model Lexusa: NX
To jest bardzo prawdopodobne. Nie mogę jednak tego sprawdzić, gdyż mam wykupiony Vodafone na 3,5 roku.Nex wrote: ↑18 Apr 2023, o 15:46 Po tych 6 miesiącach jak nie przedłużysz abonamentu tu tracisz funkcjonalność namierzania auta za pomocą GPS i caly serwis który jest z tym zwiazany czyli pozycjonowanie auta i powiadomienia o jakiś incydentach. Zostaje Ci tylko funkcja blokady szyny CAN i zabezpieczenie przez walizka i gameboyem.
- Nex
- Lex Driver
A możesz zerknąć w umowę jakie tam usługi dają? Jest coś o tym patrolu interwencyjnym w razie kradzieży?koloramat wrote:To jest bardzo prawdopodobne. Nie mogę jednak tego sprawdzić, gdyż mam wykupiony Vodafone na 3,5 roku.Nex wrote: ↑18 Apr 2023, o 15:46 Po tych 6 miesiącach jak nie przedłużysz abonamentu tu tracisz funkcjonalność namierzania auta za pomocą GPS i caly serwis który jest z tym zwiazany czyli pozycjonowanie auta i powiadomienia o jakiś incydentach. Zostaje Ci tylko funkcja blokady szyny CAN i zabezpieczenie przez walizka i gameboyem.