Wreszcie ktoś mnie rozumie

Mój RX350h genV robi ok 500km na baku przy jeździe autostradowej - nie przekraczając 130km/h. Tankując przy zaświeceniu się rezerwy i 45km zasięgu byłem w stanie wlać 47L.
Nic nie zrobią. Czytałem po różnych forach i wszystkie Lexus I Toyota nie ma skalibrowanych "baków" (wg mnie wszedzie wpisane 10l mniejsze do kalkulacji przez komputer) -ciekawe czy przez OBD da się to przeprogramować. Oficjalnie serwis i inne fora przekazują oficjalnie że te 10-15 litrów paliwa gdzie komputer przestaje pokazywać już zasięg i "wirtualny" poziom paliwa spada do 0 to ilość paliwa na zabezpieczenie pompy paliwowej by sie nie przegrzała bo jest elektroniczna -taką bajkę wszędzie się wciska.tecman77 wrote: ↑23 Jan 2025, o 20:15Mój RX350h genV robi ok 500km na baku przy jeździe autostradowej - nie przekraczając 130km/h. Tankując przy zaświeceniu się rezerwy i 45km zasięgu byłem w stanie wlać 47L.
Ostatnio kupiłem karnister 5L, zalałem go i jeździłem dopóki starczyło mi odwagi...od zasięgu 0km przejechałem jeszcze 150km. W sumie zrobiłem 720km przy średniej z baku 7.5L/100km. Przy tym eksperymencie udało mi się zalać 53L, czyli w baku zostało jeszcze 12 litrów wachy!
Ja rozumiem 10L rezerwy...ale 17-18L to jakaś kpina...mam niebawem pierwszy przegląd RX'a (12 miesięcy, przebieg 13tys km) i mam zamiar zgłosić ten problem i zapytać o tą akcję serwisowa RX450h+ - czy coś wiedzą o tym samym problemie w 350tkach!
Chyba to będzie mój pierwszy i ostatni Lexus. Zostało mi jeszcze 2 lata leasingu i niestety muszę serwisować w ASO...rysiulg wrote: ↑28 Jan 2025, o 22:34Nic nie zrobią. Czytałem po różnych forach i wszystkie Lexus I Toyota nie ma skalibrowanych "baków" (wg mnie wszedzie wpisane 10l mniejsze do kalkulacji przez komputer) -ciekawe czy przez OBD da się to przeprogramować. Oficjalnie serwis i inne fora przekazują oficjalnie że te 10-15 litrów paliwa gdzie komputer przestaje pokazywać już zasięg i "wirtualny" poziom paliwa spada do 0 to ilość paliwa na zabezpieczenie pompy paliwowej by sie nie przegrzała bo jest elektroniczna -taką bajkę wszędzie się wciska.tecman77 wrote: ↑23 Jan 2025, o 20:15Mój RX350h genV robi ok 500km na baku przy jeździe autostradowej - nie przekraczając 130km/h. Tankując przy zaświeceniu się rezerwy i 45km zasięgu byłem w stanie wlać 47L.
Ostatnio kupiłem karnister 5L, zalałem go i jeździłem dopóki starczyło mi odwagi...od zasięgu 0km przejechałem jeszcze 150km. W sumie zrobiłem 720km przy średniej z baku 7.5L/100km. Przy tym eksperymencie udało mi się zalać 53L, czyli w baku zostało jeszcze 12 litrów wachy!
Ja rozumiem 10L rezerwy...ale 17-18L to jakaś kpina...mam niebawem pierwszy przegląd RX'a (12 miesięcy, przebieg 13tys km) i mam zamiar zgłosić ten problem i zapytać o tą akcję serwisowa RX450h+ - czy coś wiedzą o tym samym problemie w 350tkach!
Wiec jak przy 45 zasiegu wlałeś 47l to też masz zbiornik 65l ale użytkowe tylko ok. 55;( -albo (tak zacząłem robić) wożę kanister 10l i jeżdzę na czuja po skończeniu odliczania zasięgu przez komputer -w serwisie powiedziałem im że te samochody nie mają kontrolek poziomu paliwa -jak to inaczej nazwać?
Ja mam po 3 tygodniach 5tys. przebiegu -i wk.. niesamowicie jak pokazuje 0, a do domu mam 100km i spokojnie by dojechał (tankowanie z rana przed wyjazdem, a w po południu w powrocie kolejne)
Serwisu nie przewiduje w Lexus-za tę różnicę jestem w stanie zaakceptować odrzucenia "gwarancyjne" związane z serwisem zewnętrznym -bo odrzucić mogą wg zapisów unijnych tylko czynności które "zepsuł zewnetrzny serwis" -fakt zdaję sobie sprawę że będą robić w razie czego mocno pod górkę
, ale kwoty 1200, 2500, 4200 za kolejne przeglądy...? -po 60tys. jest dodatkowo wymiana oleju w skrzyni biegów
No coż Tojota i Lesio to unikaty w swojej klasie NIEeleitarności![]()
Users browsing this forum: No registered users and 1 guest