IS 250 całkowite wyłączenie kontroli trakcji
- FeniX
- Lex user
- Model Lexusa: BMW X5 w planie is 250/350
Re: IS 250 całkowite wyłączenie kontroli trakcji
panowie a w automacie można to całkowicie usunąć??
Dokładnie i czy w IS300 I gen tez jest jakis myk na wyłączenie VSCFeniX wrote:panowie a w automacie można to całkowicie usunąć??

-
- Lex Driver
- Model Lexusa: LS430
W moim IS 220 dłuższe przytrzymanie przycisku TRC na postoju (nie pamiętam, ale być może musi być zaciągnięty ręczny) wyłącza całkowicie kontrolę trakcji. Wyświetla się wtedy pomarańczowy samochodzik w poślizgu na zegarach. Podobnie działało w IS250 kolegi. Nie wiem po co cała procedura... Ponowne włączenie systemu następuje przez krótkie przyciśnięcie ww guzika.
- IgoR_KilleR
- Lex user
- Model Lexusa: Is 200
Cóż za kombinacja alpejska. Po co coś takiego? nie mogli po prostu zrobić wyłączania przyciskiem?
-
- Lex user
- Model Lexusa: IS 250 A/T
no to sprobuj sobie poleciec bokiemq3_ wrote:W moim IS 220 dłuższe przytrzymanie przycisku TRC na postoju (nie pamiętam, ale być może musi być zaciągnięty ręczny) wyłącza całkowicie kontrolę trakcji. Wyświetla się wtedy pomarańczowy samochodzik w poślizgu na zegarach. Podobnie działało w IS250 kolegi. Nie wiem po co cała procedura... Ponowne włączenie systemu następuje przez krótkie przyciśnięcie ww guzika.

@Igor_killer, od 08 roku jest przycisk dopiero ... niestety

Czyli ratuje nas wyjęcie bezpiecznika jedyniedoOh wrote:no to sprobuj sobie poleciec bokiemq3_ wrote:W moim IS 220 dłuższe przytrzymanie przycisku TRC na postoju (nie pamiętam, ale być może musi być zaciągnięty ręczny) wyłącza całkowicie kontrolę trakcji. Wyświetla się wtedy pomarańczowy samochodzik w poślizgu na zegarach. Podobnie działało w IS250 kolegi. Nie wiem po co cała procedura... Ponowne włączenie systemu następuje przez krótkie przyciśnięcie ww guzika.Kontrole trakcji wylacza ale nie kontrole stabilizacji jazdy czy jakos tak - ESP

Albo całej wtyczki ze sterownika zawiadującego tymi sprawami.
-
- Lex Driver
- Model Lexusa: LS430
O ile mnie pamięć nie myli to latałem bokiem po śniegu i samochód w żaden sposób nie ingerował w tor jazdy. Mało brakowało a ściąłbym latarnię na parkingu przy tej zabawie. Włączony pozostawał ABS.doOh wrote:no to sprobuj sobie poleciec bokiemq3_ wrote:W moim IS 220 dłuższe przytrzymanie przycisku TRC na postoju (nie pamiętam, ale być może musi być zaciągnięty ręczny) wyłącza całkowicie kontrolę trakcji. Wyświetla się wtedy pomarańczowy samochodzik w poślizgu na zegarach. Podobnie działało w IS250 kolegi. Nie wiem po co cała procedura... Ponowne włączenie systemu następuje przez krótkie przyciśnięcie ww guzika.Kontrole trakcji wylacza ale nie kontrole stabilizacji jazdy czy jakos tak - ESP
- Dymis
- Lex user
- Model Lexusa: IS
Przyda sie to info, dziś będe testował
edit. Działa napewno
edit. Działa napewno

-
- Lex user
- Model Lexusa: IS 250
w is250 w automacie długie przytrzymanie przycisku od trakcji całkowicie ją wyłącza. pojedyncze naciśnięcie wyłącza ją tylko częściowo i po przekroczeniu 60km/h aktywuje się z powrotem pełna kontrola trakcji.
-
- Lex user
- Model Lexusa: IS300
Panowie posiadam IS300 z 2002r. Jak całkowicie wyłączyć kontrolę w moim aucie? Bo podriftowałby czlowiek 
Dodam, że auto mam w automacie.

Dodam, że auto mam w automacie.