IS200 - Kilka pytań po zakupie
- hesus
- Lex user
- Model Lexusa: IS200
Re: IS200 - Kilka pytań po zakupie
ja nie mam xenonów, ale czujnik zmierzchu + auto mam.
- Travis
- Lex Master
- Model Lexusa: GS430 MK3
hesus wrote:ja nie mam xenonów, ale czujnik zmierzchu + auto mam.
a jaki masz rocznik?
- hesus
- Lex user
- Travis
- Lex Master
- Model Lexusa: GS430 MK3
czyli masz polifta i w nich już montowali niezależnie od rodzaju lamp. Bo tak jak pisałem wcześniej przed kupnem oglądałem auto które było przed liftem na xenonie i miało funkcje Auto a mój już niehesus wrote:2002
-
- Lex user
- Model Lexusa: IS 250 A/T
Ja nie mialem xenonow oryginalnie ale mam przelacznik AUTO, rok auta 2004.
Skrec kola w wygodna strone i odkrec nadkole potem lekko wygnij i masz jako taki dostep
ja tak nawet przetwornice na xenony zakladalem 
Skrec kola w wygodna strone i odkrec nadkole potem lekko wygnij i masz jako taki dostep

- kolunio
- Lex user
- Model Lexusa: is200
Panowie troche glupie pytanie ale gdzie pod maska znajde zbiorniczek wyrownawczy do chlodnicy???Szukam, szukam i znalesc nie moge :p
-
- Lex user
Od strony silnika za chłodnicą
musisz głową zaglądnąć między silnik a chłodnice, od lewej strony jak patrzysz na przednią szybę
Ja kupuje płyty Sony CD-R i działają bez problemowo na początku kupowałem płyty najtańsze jakie ale radio wyrzucało mi error kupiłem te Sony i wszystko gra
Co odnośnie przełącznika świateł na auto to ja tego nie mam ale przy włączeniu zapłonu to światła automatycznie się zapalają wystarczy że mam pokrętło przekręcone na światła mijania cały czas, nie macie takiego czegoś?

Co odnośnie przełącznika świateł na auto to ja tego nie mam ale przy włączeniu zapłonu to światła automatycznie się zapalają wystarczy że mam pokrętło przekręcone na światła mijania cały czas, nie macie takiego czegoś?
- michalm320
- Lex Master
- Model Lexusa: Celica VII
Po kilku miesiącach użytkowania mogę napisać co i jak z moimi początkowymi uwagami:michalm320 wrote:
1. Podczas odpalania, dokładnie w momencie kiedy silnik zaczyna pracować jest takie jakby głuche puknięcie dobiegające z przodu. Czy to jest urok tego typu napędu czy coś jest nie tak?
2. Po długim postoju zauważyłem że jak wrzucam dwójkę to tak jakby z lekkim zgrzytem wchodziła chyba że zmieniam bieg bardzo powoli. Czy to powód zimnego oleju w skrzyni czy może dlatego że nie był nigdy wymieniany? A może coś jeszcze innego?
3. Podczas skręcania po nierównościach z przedniego zawieszenia dobiega skrzypienie. Obstawiam sworznie górne ale mogę się mylić.
Ad 1. Co do dźwięku przy odpalaniu. Niczego niepokojącego nie zaobserwowałem. Mechanik powiedział jedynie że to bendix w rozruszniku ale żeby się nie martwić. Co ciekawe to to, że tego dźwięku nie słychać przy otwartych drzwiach czy przy otwartej masce.
Ad 2. Po wymianie oleju w skrzyni na Motul Gear 300 jest dużo lepiej. Sporadycznie się zdarzy drobny zgrzyt.
Ad. 3. Skrzypienie zupełnie ustało po wyczyszczeniu i przesmarowaniu zacisków.
To tyle. Jedynie co mnie w tym aucie na chwile obecną gnębi to wibracje przy dużych prędkościach które prawdopodobnie pojawiają się na rozgrzanych tarczach hamulcowych. Co ważne na kole kierownicy nie odczuwam wibracji a pedał hamulca nie pulsuje. Więc myślę że to kwestia wichrujących się tarcz tylnych pod wpływem wys. temp.

- kolunio
- Lex user
- Model Lexusa: is200
wisnix wrote:Od strony silnika za chłodnicąmusisz głową zaglądnąć między silnik a chłodnice, od lewej strony jak patrzysz na przednią szybę
Ja kupuje płyty Sony CD-R i działają bez problemowo na początku kupowałem płyty najtańsze jakie ale radio wyrzucało mi error kupiłem te Sony i wszystko gra
Dzieki za info jutro jeszcze zerkne ale ta, tez zagladalem i nic mi sie nie rzucilo w oczy, chyba jest dobrze zakamuflowany.., a jaki ma kolor?jest przezroczysty?
- carinus
- Lex Master
- Model Lexusa: RX400h,IS220d
To nie jest typowy zbiorniczek jak w większości aut i w sumie widać tylko wzkaźnik poziomu płynu a z lewej stronu korka chłodnicy jest korek wlewu płynu do zbiorniczka.Cały zbornik jest zlany z obudową chłodnicy i jako taki ciężki do zlokalizowania.