VIP STYLE rozmowy
- sztanga1000
- Lex user
- Model Lexusa: is200
Re: VIP STYLE rozmowy
pewnie tani bajer to nie jest ale lepiej go kupic niz robic...
- andrej7
- Lex Driver
- Model Lexusa: IS 200, GS430 MkIII

W poszukiwaniu mocy...
- forest
- Lex Master
- Model Lexusa: stanced VIP
ten stolik mi się nie widzi, tym bardziej że jest on montowany przed pasażerem przód (moim zdaniem bez sens troche)
lepiej bym widział takie stoliki przed pasażerami z tyłu... ale tylko stoliki, nie barki....
nie ukrywam że czaiłem sie na Maćka GSa, ale cóż... Ralf był szybszy
... do jego czarnucha załadował bym takie stoliki, kurtynki na okna, poduchy JP i by było mega-wypasss 
lepiej bym widział takie stoliki przed pasażerami z tyłu... ale tylko stoliki, nie barki....
nie ukrywam że czaiłem sie na Maćka GSa, ale cóż... Ralf był szybszy

SC430 '2002
- Ralfx
- Lex Master
- Model Lexusa: GS430
Już się Andrzej nie moge doczekać kiedy przyjedziesz takim na spota do Warszwy 
Forest, ten stolik na przód to fajny patent, w GSie fotele można tak wysunąc do tyłu tak że w niczym nie przeszkadza. Ale zgadzam się bedziemy celować w stoliki na tylne siedzenia - dużo bardziej nam się przydadzą. O kurtynach myślałem ale są przyciemnione szybki z tyłu i nie miały by w ogóle zastosowania. Osobiście uważam że ciemne szybki lepsze. Myslałem o poduszkach takich jak ma Legato w swoim mk1 i ewentualnie neck pads od Junction Produce.
Czy ktoś widział gdzieś w polsce FUSA ? Chodzi mi o coś takiego na lusterko

Forest, ten stolik na przód to fajny patent, w GSie fotele można tak wysunąc do tyłu tak że w niczym nie przeszkadza. Ale zgadzam się bedziemy celować w stoliki na tylne siedzenia - dużo bardziej nam się przydadzą. O kurtynach myślałem ale są przyciemnione szybki z tyłu i nie miały by w ogóle zastosowania. Osobiście uważam że ciemne szybki lepsze. Myslałem o poduszkach takich jak ma Legato w swoim mk1 i ewentualnie neck pads od Junction Produce.
Czy ktoś widział gdzieś w polsce FUSA ? Chodzi mi o coś takiego na lusterko

- HOYNA
- Lex user
- Model Lexusa: LS400 UCF10
w PL raczej nie do kupienia. PozostajeRalfx wrote:Czy ktoś widział gdzieś w polsce FUSA ? Chodzi mi o coś takiego na lusterko
USA

lub
JAPAN

ewentualnie mogę Ci ją zrobić sam, tak jak u mnie

- Ralfx
- Lex Master
- Model Lexusa: GS430
Poważnie sam ją robiłeś ? Szacun. Bardzo fajne, ale dla mnie nieco za duże. Jaki byłby koszt wykonania?
- legato97
- Administrator
- Model Lexusa: GS300,GS430,RX400H, CT200H, GS300H
Jak mi przyjdzie paczka to opyle Ci JP fuse jak chcesz, bedzie brakowalo tsuny
, HOYNA o ile fusa bardzo ladnie wyszla tsuna nie wyglada dobrze, ten sznurek jakis taki chudziutki 

- HOYNA
- Lex user
może być i mniejsze, a myślę, że w 50 PLN można się zmieścić.Ralfx wrote:Poważnie sam ją robiłeś ? Szacun. Bardzo fajne, ale dla mnie nieco za duże. Jaki byłby koszt wykonania?
wiem, wiem, to była pierwsza wersja robiona głównie w oparciu o fotki z netu, więc trochę badałem odpowiednie materiały. Gdybym miał to w ręku pewnie byłoby prościej. Teraz już poza węzłem "kiku" naumiałem się jeszcze "agemaki", wykończenie tsuny też już opracowałem z okuciami i prawidłowym montażem do auta.legato97 wrote:Jak mi przyjdzie paczka to opyle Ci JP fuse jak chcesz, bedzie brakowalo tsuny , HOYNA o ile fusa bardzo ladnie wyszla tsuna nie wyglada dobrze, ten sznurek jakis taki chudziutki

- sztanga1000
- Lex user
- Model Lexusa: is200
HOYNA wrote:może być i mniejsze, a myślę, że w 50 PLN można się zmieścić.Ralfx wrote:Poważnie sam ją robiłeś ? Szacun. Bardzo fajne, ale dla mnie nieco za duże. Jaki byłby koszt wykonania?
wiem, wiem, to była pierwsza wersja robiona głównie w oparciu o fotki z netu, więc trochę badałem odpowiednie materiały. Gdybym miał to w ręku pewnie byłoby prościej. Teraz już poza węzłem "kiku" naumiałem się jeszcze "agemaki", wykończenie tsuny też już opracowałem z okuciami i prawidłowym montażem do auta.legato97 wrote:Jak mi przyjdzie paczka to opyle Ci JP fuse jak chcesz, bedzie brakowalo tsuny , HOYNA o ile fusa bardzo ladnie wyszla tsuna nie wyglada dobrze, ten sznurek jakis taki chudziutki
to moze jakies grupowe zamowienie zrobimy u kolegi

- HOYNA
- Lex user
Jeszcze w temacie fusy i tsuny, bo swojego czasu dociekałem historię tych akcesoriów.
Fusa ma pochodzenie z tradycyjnego festiwalu "danjiri", który odbyła się w południowej części Osaki w Japonii od czasów starożytnych. Jest to pompon symbolizujący szczęście i obfite zbiory. Mistyczny węzeł, który jest elementem Fusy symbolizuje nieskończoną mądrość. Fusy mają dwa rodzaje węzłów: kiku (krzyż) i agemaki (kwiat).
Tsuna jest to gruba lina wykorzystywana do ozdoby "danjiri" - dużych drewnianych budowli, które są wykonane z drewna, bogato ozdobione, z wyszukanymi rzeźbami. W budowlach tych znajdują się ozdoby kwiatowe, modlitwy i religijne poświęcenia. Ozdabiano są nimi również wejścia do świątyni, symbolizując je jako czyste i święte miejsce. Tsuna ma rówież odpędzać złe duchy. Nazwy Tsuny są określane w zależności od koloru: Siro-biały, Kin-złoty, Gin-srebrny, Kuro-czarny, Momo-różowy, czuli biała to Sirotsuna.
Całość symbolizuje mistyczny węzeł, który oznacza, że wszystko idzie w jednym cyklu, w którym nie ma początku i nie ma końca. Jest to nigdy nie kończący się cykl w buddyzmie. Węzeł jest postrzegany jako symbol dobrej nowiny bez choroby, bólu, komplikacji i cierpienia, czyli spokojne i łatwe życie.
Fusa ma pochodzenie z tradycyjnego festiwalu "danjiri", który odbyła się w południowej części Osaki w Japonii od czasów starożytnych. Jest to pompon symbolizujący szczęście i obfite zbiory. Mistyczny węzeł, który jest elementem Fusy symbolizuje nieskończoną mądrość. Fusy mają dwa rodzaje węzłów: kiku (krzyż) i agemaki (kwiat).
Tsuna jest to gruba lina wykorzystywana do ozdoby "danjiri" - dużych drewnianych budowli, które są wykonane z drewna, bogato ozdobione, z wyszukanymi rzeźbami. W budowlach tych znajdują się ozdoby kwiatowe, modlitwy i religijne poświęcenia. Ozdabiano są nimi również wejścia do świątyni, symbolizując je jako czyste i święte miejsce. Tsuna ma rówież odpędzać złe duchy. Nazwy Tsuny są określane w zależności od koloru: Siro-biały, Kin-złoty, Gin-srebrny, Kuro-czarny, Momo-różowy, czuli biała to Sirotsuna.
Całość symbolizuje mistyczny węzeł, który oznacza, że wszystko idzie w jednym cyklu, w którym nie ma początku i nie ma końca. Jest to nigdy nie kończący się cykl w buddyzmie. Węzeł jest postrzegany jako symbol dobrej nowiny bez choroby, bólu, komplikacji i cierpienia, czyli spokojne i łatwe życie.