maxkow wrote:
[...]Najbardziej denerwuje mnie, ze możemy sobie tutaj pisac , a i tak nic na to nie poradzimy[...]
Nareszcie jakiś słuszny wniosek!
maxkow wrote:
nadal nie bardzo rozumiem ,moze sie mylę , jeśli tak to mnie popraw.
1 temat napisałem w zlym dziale ??
2 temat zawiera tak rażące błędy ,które nie pozwalają czytać , ze zrozumieniem.
3 Czy na forum jest cenzura i w dziale '' Na kazdy temat '' sa tematy na , które nie można pisać ??
4 Czy temat ''Kolejna podwyższa paliw" jest tematem na tyle małostkowym , ze nie wypada pisać na forum Lexusa , bo przecież Lexusy maja tylko ludzie bogaci , którzy nie liczą kasy wydanej na paliwo.
5 w dziale "Na kazdy temat'' jest opis ''Rozmowy na tematy nie koniecznie związane z marką lub motoryzacją '' Czy ten temat nie spełnia tego założenia ?? Ze twierdzisz , ze nie powinien tutaj zaistnieć ??
1. napisałeś w dobrym dziale
2. da się zrozumieć co piszesz
3. mam nadzieję, że cenzury nie ma
4. dokładnie ten temat kompletnie nie pasuje do Forum Lexusa. Temat świetny do forum VAGów w dziale "Wszystko albo nic" z podklejonym wątkiem pt. "Koledzy pomóżcie, bo moje 3l Lupo ostatnio pali powyżej 2l/100km - nie wiem co robić". Nie chodzi o bogactwo w sensie finansowym, tylko o pewną klasę. Ja w moim obecnym aucie czasem jeżdżę w krótkich spodenkach - w Lexie raczej bym odpuścił ten zwyczaj.
5. patrz punkty 1 i 3
Temat stosunku podatków do ceny końcowej paliwa nie jest znany od wczoraj ani nie wypłynął ni stąd ni zowąd wczoraj... Przeciętny człowiek ma o tym pojęcie od lat, bo nic specjalnie się nie zmieniło. W innych krajach europejskich jest podobnie albo albo jeszcze "gorzej". Zobacz ceny paliw - prócz np. (ze znanych mi) Bośni i Hercegowiny, Rumunii czy Bułgarii, gdzie ceny są podobne do naszych, generalnie paliwo jest droższe i chyba z większym udziałem podatków... Jakbyś zobaczył ile kosztuje paliwo w Turcji, to byłbyś zadowolony z niskich cen paliw w Polsce.
Jak chcesz to zmienić, to wal do polityki... Chociaż moim zdaniem znaaacznie łatwiej wziąć się do roboty i zarobić na to paliwo...
W swoim poście miałem na myśli to, że temat nie przystoi Forum Lexusa, bo niedługo będziemy tu dyskutować o możliwości podwiązania wydechu na sznurek od snopowiązałki, możliwości przejeżdżenia jeszcze 30kkm bez wymiany oleju albo kolorze języka pieska kiwającego głową na tylnej półce.
Ralfx wrote:
Temat Max założył żeby zwrócić naszą uwagę na pewien problem:
Pieniądze z akcyzy na paliwo i podatku drogowego nie idą na to na co powinny!
Panowie - zapiszcie się do jakichś partii - tam będziecie mieli pole do popisu, ale dajcie normalnemu człowiekowi poczytać o samochodach a nie róbcie kolejnego portalu o wszystkim i niczym...